RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2826|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請教遙控油門問題~

uf2004 發表於 2006-3-14 23:00:58 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
前兩日在大陸買左華記#60~因為對直昇機唔係好熟~(之前玩過4號機)
發覺遙控油門在左邊~我去問過佢~
佢話係有兩種遙控~一種右邊油門,一種左邊油門~
因為我o係澳門~去換都幾麻煩~如果自己改,應該問題不大~
問題就係~到底邊樣好d~除左講平時習慣性之外?
thz~
 樓主| uf2004 發表於 2006-3-15 22:17:18 | 只看該作者
原帖由 sn-10 於 2006-3-15 11:06 發表
用mode 1 定mode 2真係睇你自己習慣, 不過d鬼佬多數係mode 2, 玩3d 一路係咁打圈就攪掂....

如果唔計鬼佬,多唔多人用mode 2 ?
因為而家入門~學邊樣都唔係問題~係驚第日慣左改唔到~所以問清楚好d~
zifu 發表於 2006-3-15 23:10:03 | 只看該作者
華記遙控好易改,改右手油門...先打開後蓋,拉出後蓋同前底板白色線插,將左手(反轉時就是右邊)黃色銅壓片除出,將右邊彈簧成套配件除出再放到左邊,照左邊方法裝回,再將黃色銅壓片裝回右手,然後將底板中央部份白色的兩個小插左右調插,再裝回底蓋便大公告成....................
 樓主| uf2004 發表於 2006-3-20 20:15:27 | 只看該作者
原帖由 zifu 於 2006-3-15 23:10 發表
華記遙控好易改,改右手油門...先打開後蓋,拉出後蓋同前底板白色線插,將左手(反轉時就是右邊)黃色銅壓片除出,將右邊彈簧成套配件除出再放到左邊,照左邊方法裝回,再將黃色銅壓片裝回右手,然後將底板中央部份白色的兩 ...

我問過佢話改唔到~
6ch 可改~7ch 不可改~
要重新習慣~
小步 發表於 2006-3-21 00:41:20 | 只看該作者
改到的..
zifu 發表於 2006-3-24 17:39:54 | 只看該作者
我改個,五晒焊