RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: WallaceNg
打印 上一主題 下一主題
收起左側

just got a mini inferno

pgm250 發表於 2007-11-19 06:04:47 | 只看該作者
 樓主| WallaceNg 發表於 2007-11-19 06:15:45 | 只看該作者
原帖由 pgm250 於 2007-11-19 06:04 發表

唔係3A呀,係2/3A...原裝電變試過用9 cell電都無事

let me think think this one sin,我唔想整開條電,同咁叉法同叉6粒有冇分別架?我未差過8粒
pgm250 發表於 2007-11-19 10:32:23 | 只看該作者
你用咩差機?......
 樓主| WallaceNg 發表於 2007-11-19 23:18:29 | 只看該作者
原帖由 pgm250 於 2007-11-19 10:32 發表
你用咩差機?......

我用TLP冇mon過隻
pgm250 發表於 2007-11-20 10:52:10 | 只看該作者
如果部機support 8 cell,就一樣咩差,無分別的.
AMAT 發表於 2007-11-20 10:53:47 | 只看該作者
如果MINI INFERNO要換摩打......我一定選擇換無擦落去.......
 樓主| WallaceNg 發表於 2007-11-20 11:00:55 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2007-11-20 10:53 發表
如果MINI INFERNO要換摩打......我一定選擇換無擦落去.......

但係無擦會唔會貴左d呢?你話你過部唔改,但係睇你d相都好似買左唔少野wor
AMAT 發表於 2007-11-20 11:03:59 | 只看該作者
原帖由 WallaceNg 於 2007-11-20 11:00 發表

但係無擦會唔會貴左d呢?你話你過部唔改,但係睇你d相都好似買左唔少野wor

我部MINI INFERNO換咗頭尾油壓架同油壓....仲有換咗電......

玩得呢O的車都唔想成日換摩打唧....用普通果O的咪玩得十零廿轉個摩打死囉.....
用BRUSHLESS至少冇咁快死唧......長遠玩都叫做OK投資嚟O既.....

不過就唔好換咁快BRUSHLESS就真.
 樓主| WallaceNg 發表於 2007-11-20 11:18:05 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2007-11-20 11:03 發表

我部MINI INFERNO換咗頭尾油壓架同油壓....仲有換咗電......

玩得呢O的車都唔想成日換摩打唧....用普通果O的咪玩得十零廿轉個摩打死囉.....
用BRUSHLESS至少冇咁快死唧......長遠玩都叫做OK投資 ...

唉、身不在香港,想買d野都煩
pgm250 發表於 2007-11-20 11:54:31 | 只看該作者
原帖由 WallaceNg 於 2007-11-20 11:18 發表

唉、身不在香港,想買d野都煩

我同你有一樣感受...六年來無反過香港

我都想用BRUSHLESS,但電變又要換,好大投資,現在用緊個novak 410-m5電變都係用US$11 bid反來..太貴的東西買唔起......唉......
 樓主| WallaceNg 發表於 2007-11-20 11:59:43 | 只看該作者
原帖由 pgm250 於 2007-11-20 11:54 發表

我都想用BRUSHLESS,但電變又要換,好大投資,現在用緊個novak 410-m5電變都係用US$11 bid反來..太貴的東西買唔起......唉......

雖然我係每年都可以返去,但係有時係到要買d parts真係又貴又煩
AMAT 發表於 2007-11-20 12:09:05 | 只看該作者
原帖由 pgm250 於 2007-11-20 11:54 發表

買果O的18仔一套過果O的BRUSHLESS嗎~
AMAT 發表於 2007-11-20 12:12:05 | 只看該作者
原帖由 WallaceNg 於 2007-11-20 11:59 發表

雖然我係每年都可以返去,但係有時係到要買d parts真係又貴又煩

係外國就係外國網買啦~哈!
AMAT 發表於 2007-11-20 12:12:22 | 只看該作者
係到訂嗎~哈!

www.rcmart.com
 樓主| WallaceNg 發表於 2007-11-20 12:14:39 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2007-11-20 12:09 發表

買果O的18仔一套過果O的BRUSHLESS嗎~

一盒過d要幾錢呀?1/10過d個價錢都好貴下,加上我用唔著無擦
但係睇黎mini inferno都要用
pgm250 發表於 2007-11-20 12:55:18 | 只看該作者
原帖由 WallaceNg 於 2007-11-20 12:14 發表

一盒過d要幾錢呀?1/10過d個價錢都好貴下,加上我用唔著無擦
但係睇黎mini inferno都要用

http://www.b-p-p.com/proddetail.php?prod=1_Q22Mamba
 樓主| WallaceNg 發表於 2007-11-20 14:11:55 | 只看該作者

http://www.b-p-p.com/proddetail.php?prod=c_%23mamba6800combo
li個ok ma?同埋佢上面話包shipping,但係去canada的洗唔洗又要比?
pgm250 發表於 2007-11-20 14:11:56 | 只看該作者
原帖由 WallaceNg 於 2007-11-20 11:59 發表

咪係囉!!!來本來好想買HOTSHOT,一圓兒時夢想.個在美國買要成US$200,點買得落手呀.......
 樓主| WallaceNg 發表於 2007-11-20 14:15:39 | 只看該作者
原帖由 pgm250 於 2007-11-20 14:11 發表

咪係囉!!!來本來好想買HOTSHOT,一圓兒時夢想.個在美國買要成US$200,點買得落手呀.......

我咪仲死,加紙已經貴,d野又貴,加埋d tax真係唔洗買
pgm250 發表於 2007-11-20 14:16:48 | 只看該作者
原帖由 WallaceNg 於 2007-11-20 14:11 發表

http://www.b-p-p.com/proddetail.php?prod=c_%23mamba6800combo
li個ok ma?同埋佢上面話包shipping,但係去canada的洗唔洗又要比?

你咪試下亂打canada address,睇下佢收唔收shipping!!我都成日咁做來check shipping cost.