RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: rc1
打印 上一主題 下一主題
收起左側

好似叫做 PB 小野馬

tiger1 發表於 2007-12-8 23:51:35 | 只看該作者
PB are killers anyway
Q太郎 發表於 2007-12-9 00:18:08 | 只看該作者
呢部PB我曾擁有過 係偉高買 灣就好推頭 直路係個時黎講天下無敵,落個孖星金摩都快到想死,但當年富仔揸佢都嬴過喎.
 樓主| rc1 發表於 2007-12-9 02:02:18 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2007-12-8 18:46 發表

當年呢部車價錢唔平 ......細個嗰陣買唔起..........直至而家我都未曾擁有過佢.......

當時我好似仲係揸緊草蜢仔 .......  

不過嗰陣見到 d 人揸佢.....唔係直路尾掛網......就係跳二波嘅時候燒電變 (應該係齒比問題)......所以對呢部車存有少少陰影.....覺得佢係 killer......

聽落好似係 "自殘"、"自毀"、"自 kill".... 哈哈~

不過部車 set 得唔好真係成隻野馬咁 ==> control 唔到 。我好彩有高人指點,之後部車咬地左好多... lucky!

我玩呢部車之前也玩過 falcon、迥力標、big wig,但都係覺得呢部 PB 最正!!!!!

minimini 發表於 2007-12-9 02:06:26 | 只看該作者
原帖由 rc1 於 2007-12-9 02:02 發表

聽落好似係 "自殘"、"自毀"、"自 kill".... 哈哈~

不過部車 set 得唔好真係成隻野馬咁 ==> control 唔到 。我好彩有高人指點,之為後部車咬地左好多... lucky!

我玩呢部車之前也玩過 falcon、迥力 ...

所以之後就算想換車.......都唔會考慮 PB.......因為見得太多失敗個案嘛........

就算而家想揾番部.......都係用嚟觀賞用........
tiger1 發表於 2007-12-9 08:12:53 | 只看該作者
I think PB is hard to find parts la.
rk2 發表於 2007-12-9 17:13:57 | 只看該作者
原帖由 iouand 於 2007-12-8 00:34 發表
我冇記錯既話,佢係第一架有雙速既電車,個名當時好響架!!,都係用直電,但比賽成績就麻麻(富仔都揸佢)唔夠optima鬥,有鍺請更正

YES, the 2nd gear SPEED is amazing !!!
stephenchow 發表於 2007-12-9 17:29:41 | 只看該作者
原帖由 iouand 於 2007-12-8 00:34 發表
我冇記錯既話,佢係第一架有雙速既電車,個名當時好響架!!,都係用直電,但比賽成績就麻麻(富仔都揸佢)唔夠optima鬥,有鍺請更正

我記得 偉高鄭惠富 (年代太久遠,唔知有無記錯個名) 當年都贏左好多次 Optima (當然亦有輸), 不過硬係 Optima 多人玩 D。
iouand 發表於 2007-12-11 18:30:24 | 只看該作者

回復 27# 的帖子

bingo,就係佢,但當時揸pb入到a組,冇記錯只有佢一個,(我諗佢依家都有五張野).......年代太久遠............,我都係一個老餅
minimini 發表於 2007-12-12 00:43:31 | 只看該作者
原帖由 iouand 於 2007-12-11 18:30 發表
bingo,就係佢,但當時揸pb入到a組,冇記錯只有佢一個,(我諗佢依家都有五張野).......年代太久遠............,我都係一個老餅

高思敏都揸過 PB 入過 A.........不過通常係 off-road........
tiger1 發表於 2007-12-12 18:18:42 | 只看該作者
Off road or on road, this is a good car to collect, not to run
minimini 發表於 2008-2-18 00:24:26 | 只看該作者
this is my dirty black horse.......just bought from ebay......pending rebuild.......
rk2 發表於 2008-3-2 12:42:07 | 只看該作者
a nice collection ah. not dirty at all.
minimini 發表於 2008-3-2 12:44:31 | 只看該作者
原帖由 rk2 於 2008-3-2 12:42 發表
a nice collection ah. not dirty at all.

Thx !!.....

希幫可以 rebuild 番佢......整個本地原創......"鄭惠富 version" 啦.......
 樓主| rc1 發表於 2008-4-26 07:48:09 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-2-18 00:24 發表
this is my dirty black horse.......just bought from ebay......pending rebuild.......

Bro, nice car... how much did you pay for it?
minimini 發表於 2008-4-26 11:53:32 | 只看該作者
不過嗰 4 條膠狗骨........真係驚驚哋......
lazer 發表於 2008-4-27 00:42:18 | 只看該作者
呢部係o米第一部中置摩打單皮帶o既車?
 樓主| rc1 發表於 2008-4-27 02:07:05 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-4-26 11:53 發表
不過嗰 4 條膠狗骨........真係驚驚哋......

係呀! 我部車嗰 4 條膠狗骨都 "luen luen 地" ........

我記得以前想買一種 "可伸縮長短" 既金屬狗骨, 唸住 replace 左d 原廠膠狗骨... 但嗰學生仔一個, afford 唔起

師兄, 你部 PB  ebay 幾錢 bid 番黎架?
 樓主| rc1 發表於 2008-4-27 02:09:16 | 只看該作者
原帖由 lazer 於 2008-4-27 00:42 發表
呢部係o米第一部中置摩打單皮帶o既車?

係咪第一部中置摩打單皮帶就唔 sure, 但應該係第一部用 "雙速"。同期仲有部 "山貓", 都係 "雙速" 既。(講錯請更正 )
minimini 發表於 2008-4-27 02:19:28 | 只看該作者
原帖由 rc1 於 2008-4-27 02:07 發表

係呀! 我部車嗰 4 條膠狗骨都 "luen luen 地" ........

我記得以前想買一種 "可伸縮長短" 既金屬狗骨, 唸住 replace 左d 原廠膠狗骨... 但嗰學生仔一個, afford 唔起

師兄, 你部 PB  ...

好似係 "新星" (Nova) 出嘅........
minimini 發表於 2008-4-27 02:27:20 | 只看該作者
原帖由 rc1 於 2008-4-26 07:48 發表

Bro, nice car... how much did you pay for it?

唔平......

心頭好......冇法......