RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1912|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

02摩打問題

gn20021073 發表於 2006-4-6 23:32:57 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
02原裝pcb可以用咩摩打呢
hkopium 發表於 2006-4-7 01:40:37 | 只看該作者
原帖由 gn20021073 於 2006-4-6 23:32 發表
02原裝pcb可以用咩摩打呢

唔改 FET:
(1) Kyosho Xspeed
(2) Atomic Stock <--- 要買 Atomic 專用摩打座
(3) PN Racing

改 FET:
咩 Mini-Z 摩打都得. Atomic T2 好似比較多人用 <--- 又係要買 Atomic 專用摩打座
 樓主| gn20021073 發表於 2006-4-7 14:23:15 | 只看該作者
咁第2果隻摩打用3racing果隻摩打坐得唔得

樓主| gn20021073 發表於 2006-4-7 22:33:10 | 只看該作者
有人可以話比我知嗎
Colin 發表於 2006-4-7 23:48:52 | 只看該作者
你用29,000 轉以下既魔打都無問題
不過你都要留意番,個盒話洗唔洗加fet ,ok ma?
GUITAR_VIP ,不停批評人地既講法,不如比d好既意見新手啦!~
 樓主| gn20021073 發表於 2006-4-8 00:05:16 | 只看該作者
謝謝你呀
hkopium 發表於 2006-4-8 01:08:06 | 只看該作者
原帖由 GUITAR_VIP 於 2006-4-8 00:40 發表

批評???呀...呀...呢位小朋友~假如人地有野問你整得好唔好~你答人好 or 唔好 ~<--呢d就叫批評~讀多d書先再玩車仔啦...
my god........

我只係講返事實~呢d叫糾正!! 唔講返正~~就人人睇到呢個pos ...

嘻嘻, 大家研究啫. 有錯應該指出.

我有段時間無睇 MR02 車車既野. 我玩 MR02 果陣, ATM motor (i.e. T2 motor) 因為D mounting screws 位置唔同, 所以要一定用番 ATM 既 motor mount. 而家仲有邊隻 motor mount 可以用 ATM motor? 定係 ATM motor 改左 screw 位?

至於 PN motors, 我知有幾隻 model. 自己有睇但無玩佢出既野, 所以先無講明邊隻 model. 唔好意思.

hkopium 發表於 2006-4-8 01:34:41 | 只看該作者
Thank you! 多謝指教, 完全明白.

想問多樣野, 安裝 AD Band PCB 後, 如果用 ATM AD stock motor, 係咪都係可以安裝係任何 motor mount 上 (i.e. 3Racing 02MM Mount).
 樓主| gn20021073 發表於 2006-4-8 01:45:38 | 只看該作者
GUITAR_VIP  thank you 晒
hkopium 發表於 2006-4-8 03:36:52 | 只看該作者
原帖由 GUITAR_VIP 於 2006-4-8 02:40 發表

ad pcb 上既fet好似係3010 ~~用到任何motor~但3010比較著重線性~so~車場好多人都會用ad pcb~再加2-3層 4562 fet既~

同上一樣啦~岩裝架啦~~無問題架~~放心買啦

又學左野. 最重要係更正左 ATM motor mount 樣野. Thanks!