RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: mtu4000
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我想買一個遙控玩直昇機

lcctong 發表於 2009-2-7 11:31:08 | 只看該作者
同頻jam機根本唔會構成問題,祇要玩得有規律就OK,以前玩機之前,例必報Band,玩得好安全。
依家d人連問都唔問一下就去飛,點會唔jam機呀!
玩2.4G係可以容納多D channels,減少jam的機會,唔係話唔會jam機。 Fail-safe lock 1 秒都可以抄得好甘。
f6f 發表於 2009-2-7 11:31:09 | 只看該作者
3, 還有一隻叫spektrumrc廠出比futaba用, receiver 連module大約1600~2200視孚你用幾多頻receiver.
參巧相片取於以下網址:
http://www.spektrumrc.com/Products/Default.aspx?ProdID=SPMMSFUT7

f6f 發表於 2009-2-7 11:32:44 | 只看該作者
4, 我自己用緊一隻叫Xtremelink,  它出比futaba用, receiver 連module8頻大約1600~2000, 但這果牌子香港並不流行, 所以很難買到. 我喜歡它的接收是一件過及硬接收天線設計.
參巧相片取於以下網址:
http://www.customrcmodels.com/shop/xps_xtremelink.htm

f6f 發表於 2009-2-7 11:39:31 | 只看該作者
註:以上的價格只作參巧用, 另外此些價格只是之前行經模型店留意到, 若想要準確的價錢請自行到相關的模型店查詢...........
TRANSFORMERS 發表於 2009-2-7 19:50:06 | 只看該作者
FUTABA 10C la...new   2.4G $3680 in mk or wai go
ylkwok 發表於 2009-2-7 22:45:29 | 只看該作者
唔該唒各位師兄
pman 發表於 2009-2-7 23:41:57 | 只看該作者
If $ is not a problem, please try Futaba 12FG.

many years ago => JR 8Ch=> Futaba 9Ch=> JR9XII => Futaba 12 FG 2.4G at this monment.
啊甘 發表於 2009-2-8 01:13:25 | 只看該作者
FUTABA 10C  $3600   12fg成$6xxx有錢買又唔驅啊
pman 發表於 2009-2-8 01:36:15 | 只看該作者

回復 28# 的帖子

論手感  : 12FG 正正正,正
                 9CH 正
                 10C 1.2正

所以原本入鋪買10C, 一掂12 FG中朝, 即就問安信brotherOK => 買咗12FG

SO 12FG=好毒架, 一掂包中朝, 有credit者勿掂

受朝人上
啊甘 發表於 2009-2-8 01:57:44 | 只看該作者
我上次問(PK啊周聯合才毛)淋住ok的話買14点知唔批 ..........理由係......先生未識cup機就買14....老細話批唔到比你 ..........但批支10c冇問題 吹9賬
ylkwok 發表於 2009-2-9 01:16:22 | 只看該作者
12FG 同12Z  有乜分別呀?
f6f 發表於 2009-2-9 09:25:54 | 只看該作者
chung100 發表於 2009-2-19 12:51:20 | 只看該作者

回復 32# 的帖子

你地係咪定時都會有人玩機?

係邊頭?

我想來參觀一下^^再考慮
f6f 發表於 2009-2-19 19:13:53 | 只看該作者
原帖由 chung100 於 2009-2-19 12:51 發表
你地係咪定時都會有人玩機?

係邊頭?

我想來參觀一下^^再考慮

I will go to play at TKO to night........

Moreover, we will go to play at TKO moring of Sunday........:lol :lol :lol
chung100 發表於 2009-2-20 11:42:19 | 只看該作者

回復 34# 的帖子

咁幾點架..我想參觀一下
f6f 發表於 2009-2-20 12:49:48 | 只看該作者
原帖由 chung100 於 2009-2-20 11:42 發表
咁幾點架..我想參觀一下

check pm.....
chung100 發表於 2009-2-20 16:47:45 | 只看該作者

回復 36# 的帖子

check 左...call back 返你無人聽呀..check pm pls
gary213 發表於 2009-2-20 23:05:45 | 只看該作者

回復 23# 的帖子

請問where can buy and how much of it
can you please pm me
f6f 發表於 2009-2-21 12:27:06 | 只看該作者
原帖由 gary213 於 2009-2-20 23:05 發表
請問where can buy and how much of it
can you please pm me

其實此牌子現在香港並不流行, 我亦是以前買落的.
若真的很喜歡它, 可到外國網站買, 香港好像已不見到有得賣........不過此套系统並不便宜.
其實你可以考慮之前介紹那幾款比較較容易買到.........
f6f 發表於 2009-2-21 12:28:39 | 只看該作者
原帖由 chung100 於 2009-2-20 16:47 發表
check 左...call back 返你無人聽呀..check pm pls

已覆你了明天見......