RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3121|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

NB16 或者 NT18/T

walkingfugture 發表於 2008-4-19 20:32:02 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
唔知有幾多師兄玩緊呢兩架呢﹖
我係新手﹐剛剛買左架~ 貪拒夠細架仲係油車﹐速度仲幾快添 可謂Q版得黎又有返D速度~ 。越黎越鐘意拒...
希望玩呢架車仔的師兄分享下啦。
max 發表於 2008-4-19 20:57:26 | 只看該作者
二手區果兩部呀!我玩過兩部,NT18T幾好玩,好快但高d草就有d麻煩,不過貴得有價值,好順玩過咁多越野車,幾好玩,而nb16玩過3架,一架rtr,兩架二手,始終好化學,手拉易壞,要裝孖速,金屬批等,
 樓主| walkingfugture 發表於 2008-4-19 21:09:53 | 只看該作者
oh... thanks..
bigbigboy 發表於 2008-4-19 23:45:23 | 只看該作者
原帖由 max 於 2008-4-19 20:57 發表
二手區果兩部呀!我玩過兩部,NT18T幾好玩,好快但高d草就有d麻煩,不過貴得有價值,好順玩過咁多越野車,幾好玩,而nb16玩過3架,一架rtr,兩架二手,始終好化學,手拉易壞,要裝孖速,金屬批等,

Bro,
Did you know where I can find the metal (blue color) option part for my NB16?
wave 發表於 2008-4-19 23:53:10 | 只看該作者
原帖由 bigbigboy 於 2008-4-19 23:45 發表

Bro,
Did you know where I can find the metal (blue color) option part for my NB16?

waigo hobby
 樓主| walkingfugture 發表於 2008-4-20 13:01:08 | 只看該作者
其實係唔係好少人玩呢兩架車﹖

我都諗住換孖速。
另外唔知有無多D殼揀呢﹖變樹有﹖
我上個禮拜去過偉高﹐唔見有咩靈件賣﹗行晒成條KWS﹐都好少parts
唔通真係好少人玩﹖
max 發表於 2008-4-21 10:11:01 | 只看該作者
已經過時,玩nt18t啦!
 樓主| walkingfugture 發表於 2008-4-21 13:53:41 | 只看該作者
係~我比較過﹐NT18T d 虛位同準確度真係好過NB16。不過NB16就平同快 ﹐我兩架都甘鐘意架~   我個人喜好細架d Q 版d, 大架當然唔拘啦~ 不過有埋細架我會買埋囉~ 就好似直升機甘﹐雖然有大機﹐但我都會買埋細機~ 所以我都有兩架100級機仔(EP100)~
 樓主| walkingfugture 發表於 2008-5-3 21:28:57 | 只看該作者
早兩日去偉哥到買左個死氣候接駁位(金屬+膠)﹐超平~ 今日抽左十鯪分鐘換左落去﹐未試﹐希望解決晒溜油問題啦。不過我研究過換出黎的死氣喉接駁位(係唔係叫曲﹖)﹐接駁內部已變晒形﹐我諗十居其九都係因為呢個原因溜油。

不過講真﹐而家連偉哥都無乜NB16 parts 賣。

樓主| walkingfugture 發表於 2008-5-6 16:55:03 | 只看該作者
any borther knows where still selling NB16 parts?  I want to buy the double-speed gear and some spare parts.

Thanks~
hongkongchinama 發表於 2008-5-12 13:03:37 | 只看該作者
O8 NTI
95%NEW......組裝左未下個地
剩車3000元正、可小議
有意電95119844
 樓主| walkingfugture 發表於 2008-5-21 11:56:53 | 只看該作者
測試結果﹕
用左呢個新接駁﹐溜油情況大大改善。而家淨係少少漏。