RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2311|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

大家好

simon 發表於 2006-4-14 23:26:21 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位師兄...你地好..小弟剛剛學玩直機..以玩左三天重未飛得起...重有小弟想問遙控背後1至10的英文點解...謝谢各位師兄旨教
1.ELEV
2.AILE
3.THRO
4.RUDD
5.HELI/ACRO
6.TAIL C
7.CCPM/NORM
8.UNLOCK/LOCK
9.PIT
10.CEAR
.....................................謝谢各位................:Q
yogi 發表於 2006-4-15 00:34:27 | 只看該作者
原帖由 simon 於 2006-4-14 23:26 發表
各位師兄...你地好..小弟剛剛學玩?直機..以玩左三天重未飛得起...重有小弟想問遙控?背後1至10的英文點解...謝謝各位師兄旨教
1.ELEV
2.AILE
3.THRO
4.RUDD
5.HELI/ACRO
6.TAIL C
7.CCPM/NORM
8 ...

試下呢度幫唔幫到你 http://www.tkheli.com/bbs/viewthread.php?tid=122&fpage=1
yogi 發表於 2006-4-15 00:37:07 | 只看該作者
 樓主| simon 發表於 2006-4-15 00:42:26 | 只看該作者
謝谢師兄等我睇睇..........谢谢
sam 發表於 2006-4-15 00:48:54 | 只看該作者
師姐至真喎
小步 發表於 2006-4-15 00:51:17 | 只看該作者
師姐呀XDDDDd
 樓主| simon 發表於 2006-4-15 01:41:15 | 只看該作者
yogi
師姐
唔好意思.....好多謝你的旨教......謝谢
 樓主| simon 發表於 2006-4-15 01:50:15 | 只看該作者
[quote]原帖由 simon 於 2006-4-14 23:26 發表
各位師兄...你地好..小弟剛剛學玩直機..以玩左三天重未飛得起...重有小弟想問遙控背後1至10的英文點解...謝谢各位師兄旨教
1.ELEV....................
2.AILE.....................
3.THRO==唔知係咪解....油門...
4.RUDD........................
5.HELI/ACRO==飛機模式類型
6.TAIL C................................:Q
7.CCPM/NORM=NORM==標準飛行。停懸等一般飛行之基本設定。(初學者 專 用)。8.UNLOCK/LOCK=LOCK==鎖住。不能使機能咦鳌..{乜野叫做咦鳌}?
9.PIT==螺距。6CH。(直升機第五伺服機螺旋漿動作使用)。
10.CEAR......................................:Q
............謝謝各位..........師兄........師姐................
小步 發表於 2006-4-15 02:19:19 | 只看該作者
ELEVATOR 上下/前後
AILEON  則左右
THRO 油門
RUDDER 尾巴
HELI/ACRO  直昇機/飛機模式
CCPM / NORM 十字盤控制模式
 樓主| simon 發表於 2006-4-15 02:28:13 | 只看該作者
小步
師兄
謝謝你的解答..........我重想問你地通想去邊度放機呀?.....同天水圍有冇人玩機呀?因為我住這區.....有機會一齊放機..............................謝謝你的解答
 樓主| simon 發表於 2006-4-15 02:34:09 | 只看該作者
重有冇師兄..師姐...知道.........6.TAIL C..........點解...和..10.CEAR...點解呀?
.........................................再次.........謝謝各位.........師兄.......師姐.........
hkyung 發表於 2006-4-15 20:29:37 | 只看該作者
原帖由 simon 於 2006-4-15 02:34 發表
重有冇師兄..師姐...知道.........6.TAIL C..........點解...和..10.CEAR...點解呀?
.........................................再次.........謝謝各位.........師兄.......師姐.........

你用mei控
yogi 發表於 2006-4-15 23:54:49 | 只看該作者
原帖由 simon 於 2006-4-15 02:34 發表

6.TAIL C 會唔會係 TAIL CURVE
10. CEAR 會唔會係 GEAR

樓主| simon 發表於 2006-4-16 05:34:41 | 只看該作者
原帖由 hkyung 於 2006-4-15 20:29 發表

你用mei控

hkyung兄
.........你好、........
               其實我都唔知野係...mei控.....我只係上星期至學玩.......值升機........到現在都未.:飛得起
所以我問題多多....請各位.......師兄......師姐......原諒

hkyung 發表於 2006-4-16 11:53:33 | 只看該作者
你用什麼搖控