RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2266|回復: 2
打印 上一主題 下一主題
收起左側

海博星HBX 18一問?

wah2320 發表於 2008-5-3 17:04:37 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
大家好:有幾條問題想問?(1) 原廠HBX Super Power 23RS 馬達邊到有得買? 大約幾錢呢?
                   (2) Intellect 1400mah 7.2V 邊到有得買? 大約幾錢呢? 可唔可以再大d mah and v ?
                   (3) 如果換左原廠HBX Super Power 23RS 馬達 使唔使換馬達齒呢?用幾多T最快?
                   (4) GPM油壓避震係唔係得一種啱裝?有冇其它?
kkchung 發表於 2008-5-4 21:52:49 | 只看該作者
原帖由 wah2320 於 2008-5-3 17:04 發表
大家好:有幾條問題想問?(1) 原廠HBX Super Power 23RS 馬達邊到有得買? 大約幾錢呢?
                   (2) Intellect 1400mah 7.2V 邊到有得買? 大約幾錢呢? 可唔可以再大d mah and v ?
                   (3)  ...

23RS馬達很難見到有,可以選谷那300性能是差不多。
可選新Intellect 1600 7.2V和1400mah差10.00左右,廣華街看到有現貨130.00~160.00左右。
大場可以不換,用7.2V時起步也有力。
GPM油壓得一種專用的,令外GPM給Kyosho迷你車用有一款長度差不多也有方法改,但貴許多。
 樓主| wah2320 發表於 2008-5-4 22:01:08 | 只看該作者

回復 2# 的帖子

kkchung 兄:thx......