RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2836|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

不死36重出江湖

小步 發表於 2006-5-7 23:32:10 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
esky gryo
都係原裝華記servo3隻加towerpro一隻
towerpro 30a esc
mega 3600kv motor
jken牌木槳

一樣照砍
lolman 發表於 2006-5-8 00:08:11 | 只看該作者
係依個 moment.......

我唔唱下歌唔得啦!!!

少林功夫醒, 好好野!!!
少林功夫勁, 係好"近"!!!!!!!
 樓主| 小步 發表於 2006-5-9 14:15:00 | 只看該作者
zifu 發表於 2006-5-10 10:09:37 | 只看該作者
差o的衰左.
 樓主| 小步 發表於 2006-5-10 13:51:42 | 只看該作者
唔係,因為冇set idle ,只用normal來飛
打loop係差o的架啦~
衰在懶~~唔想set,飛得就算
rossi仔 發表於 2006-5-12 14:23:23 | 只看該作者
請問一下.36#的無刷電機3200kv佩多少t的齒輪才好飛呀?不飛3d.只飛一般航線.現在用10t齒.飛5分鐘moto就很熱

樓主| 小步 發表於 2006-5-12 23:27:05 | 只看該作者
10t 是正常的 pitch行4~5度 hovering.. 7度max , 9度會好load motor , 同埋唔多夠力

都要睇下你咩motor, 華記個o的3200,掉了它吧,姦2野即燒
如果係fill 3200都可以,見意用36~3800kv 行9t

我而家個mega3600 貴係貴,但當年到而家都係好掂,又省電.姦足12分鐘都唔會好熱
上暴力就 align 430l ,450都爆到,用在上太36 easy job,只係比較上好食電下.. 8分鐘都頂哂底,但又係一o的都唔熱
zifu 發表於 2006-5-13 04:03:33 | 只看該作者
3200是紅色or藍色,
摩打軸承打柴or無潤滑油
pitch太大
電變進角位太爆
10-11t ok
槳要用280mm 太長摩打又死
rossi仔 發表於 2006-5-13 14:23:19 | 只看該作者
thank.................試ing
 樓主| 小步 發表於 2006-5-14 01:25:37 | 只看該作者
=.=//
就算係 fill 3200kv 11t都係over
10t剛剛好,不過都係熱
9t 又唔係好夠轉數,36係要高轉才好飛
290mm槳一般都沒問題
如果係430l就 315mm槳都得