RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: coolgod903
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[車輛專區] 3Racing Sakura ZERO 玩家專區

uchifong 發表於 2011-1-2 19:29:37 | 顯示全部樓層
呢次3 racing set zero 油壓又真係ok~~見得下人~~
uchifong 發表於 2011-1-3 10:43:12 | 顯示全部樓層

我部zero 換左硬臂...然後換左落黎d a臂 改左落部tb03度~~起碼比星星原裝臂要好~~~硬都硬d~~.......其實部zero d 膠件都唔差~~個人感覺起碼唔會比星星d 混炭臂差(xray, yokomo, top 都未用過,冇比較).....c座又夠粗..穩陣好多~~
uchifong 發表於 2011-4-6 12:16:32 | 顯示全部樓層
請問有冇ching 試過改 416 ge 雙柱式轉向落部Sakura 度呢?~~我想改下, 不過唔知416份野岩唔岩位~~
uchifong 發表於 2011-4-6 17:58:04 | 顯示全部樓層
大孖 發表於 2011-4-6 17:20
uchifong Ching:多口問句,原装Zero套轉向有何問題,為何要換?

單柱式轉向當轉向角度越大, 左右look ge 角度差距會越大.......雙柱式轉向可減少呢個問題~~~~~~~你參考下最近出ge新車...大部份廠都已經用雙柱式轉向 如:星星(好早就已經用, 而且成績大家有眼睇),xray, yokomo, 京商, hpi(hb), 新ver. sakura(未出), 輝ho 部top 都自己diy左份雙柱式轉向落去,  基本上大多數廠都用雙柱式轉向了
uchifong 發表於 2011-4-6 18:00:47 | 顯示全部樓層
carvenchow 發表於 2011-4-6 17:20
兩份都唔岩,要自行開孔...sakura 原裝係24mm...新ff轉向係26.5mm

請問24mm 是 2條柱 中致中24mm 嗎?~~~~如果只是自己可孔便可解決問題..這也不太難~~我自己有支"蘿"筆~~~而且3racing d 底板又平 2舊幾水~~~就算失敗左都係有限數~~~過下diy手引都好~~
uchifong 發表於 2011-4-7 01:19:12 | 顯示全部樓層
hkwcc00 發表於 2011-4-6 23:38
回復 uchifong 的帖子

但係啱啱攞左歐洲分站冠軍嘅TC6都係單柱式轉向喎

我個人是認為單單比較轉向系統..雙柱式轉向 是 比單柱式轉向 要好上那麼一點點的(主要是參考各大車廠及高手的車).......可是那並不代表單柱式轉向的車一定win唔到比賽呢~~只是轉向系統設計好那麼一點點並不足以場場都win車吧, 我個人認為主要還是看車手的...好的設計只是幫助車手有更好的發揮而已~~~~現實是有很多其他因素影響賽果的
uchifong 發表於 2011-4-7 18:22:28 | 顯示全部樓層
g679654 發表於 2011-4-7 12:38
近來在JV玩,次次都撞斷右面C座and A臂,已經第四次,有無解決方法呀?
已有四隻左C座,應該出1包左或右 ...

抄多4次左邊就攪掂la~~~~;.....................另外你可以發post 睇下有冇人同你交換lo...話唔定有人只抄左邊呢~~~...e+ zero 同 s 都應該幾多人玩緊~~~好似你咁ge情況ge人應該大有人在ge~~~