RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 126450|回復: 1112
收起左側

[車輛專區] 3Racing Sakura ZERO 玩家專區

coolgod903 發表於 2010-8-21 11:09:04 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

Sakura ZERO 玩家專區!!

SAKURA ZERO
規格

總長度343mm (不連車殼及海綿泵把)
總寬度188mm (F/R 5mm輪圈摺合器)
輪距257mm
跨距(F/R)163 F/R
齒輪比1.9:1 (38T/20T)

SAKURA ZERO 特點

01. 2.25mm 碳纖底板
02. 2.0mm 碳纖長剪裁二樓板
03. 鋁合金馬達座、前後波箱
04. 雙皮帶系統
05. 7075 滾筒式後珠差 (RDS) (升級零件)
06. 前後 38T 齒輪及20T 中齒輪
07. 全車軸承
08. 7075 前後萬向狗骨
09. F&R 快拆防傾桿
10. 64 鈦連桿
11. 轉向定位棒 (SLP)
12. 減速齒輪接合器(無鏍絲設計)

13. 快拆減速齒輪座
14. 快拆後珠差蓋
15. 底重心平衡塊

16. 鋰電專用底板
17. 鋁合金擺臂碼
18. 擺臂碼邊釘
19. 中心滾動調節片 (0.25/0.5mm)
20. 下止保護墊片

21. 7075 走珠差速

登錄/註冊後可看大圖

INFORMATION

MANUALS DOWNLOAD LINK:- http://www.3racing.hk/manuals/sakura_manual.pdf

GEAR RATIO CHART - FINAL DRIVE:- http://www.3racing.hk/manuals/gear%20ratio_p1.pdf

GEAR RATIO CHART - ROLLOUT:- http://www.3racing.hk/manuals/gear%20ratio_p2.pdf

SETUP SHEET:- http://www.3racing.hk/manuals/sakuraZero_setupSheet.pdf

樓主| coolgod903 發表於 2010-8-21 11:09:20 | 顯示全部樓層
Can ANY CHING 指出邊幾口screws 要用力收緊, 邊幾口screws 唔好用力收緊呀!
因為有d screws 成日鬆!!

e.g   中間80 t 個大齒左右兩粒screws 要用力收緊ma???? 因為收得緊個齒好緊,轉得唔順!!

MANY THXXXXXXXXXXX!!
145240370 發表於 2010-8-21 11:44:08 | 顯示全部樓層
回復 2# coolgod903
大齒左右兩粒螺絲要收緊,甩一粒你就掃硬齒
點會收緊左唔順?兩粒螺絲只係上住條橫柱,你隻大齒係行兩粒啤呤
P.S. :我唔係車手,只係玩家
 樓主| coolgod903 發表於 2010-8-21 11:52:50 | 顯示全部樓層
回復 3# 145240370

thx ching 你既回覆

唔知可能係咪大齒左右兩粒螺絲收得太緊迫緊左兩粒啤呤lei!!

p.s 我都只係玩家
145240370 發表於 2010-8-21 11:56:52 | 顯示全部樓層
回復 4# coolgod903
點會??唔會迫到
收緊完應該有虛位
兩邊要加0.3介子各一隻
sing.kh8212 發表於 2010-8-21 12:02:53 | 顯示全部樓層
回復 3# 145240370

新手,,,吹吓得唔得
145240370 發表於 2010-8-21 12:04:03 | 顯示全部樓層
回復 6# sing.kh8212

吹吧...我都係吹咋
 樓主| coolgod903 發表於 2010-8-21 12:06:08 | 顯示全部樓層
回復 5# 145240370

明白喇Ching
THANK YOU SO MUCH

by the way STOCK係咪0.3介子呀!!
 樓主| coolgod903 發表於 2010-8-21 12:06:41 | 顯示全部樓層

回復 6# sing.kh8212

No problem!
u got sakura ma?
sing.kh8212 發表於 2010-8-21 12:09:02 | 顯示全部樓層
我無Sakura ZERO,,,
 樓主| coolgod903 發表於 2010-8-21 12:09:25 | 顯示全部樓層
回復 10# sing.kh8212

which car you have ar?
 樓主| coolgod903 發表於 2010-8-21 12:10:53 | 顯示全部樓層
有無ching 用新出果隻牙叉ar??
145240370 發表於 2010-8-21 12:12:35 | 顯示全部樓層
回復 12# coolgod903
sing 好多車都有,係冇SAKURA
牙差用緊喇
 樓主| coolgod903 發表於 2010-8-21 12:15:14 | 顯示全部樓層
咁要叫sing ching 買返架喇!! hahaha

牙差好用ma??
jefffff 發表於 2010-8-21 12:51:15 | 顯示全部樓層
牙差好正!!!!!
鐵老人 發表於 2010-8-21 18:47:09 | 顯示全部樓層
發覺牙差唔順
右前好卡個車胎
hhxhkuroro 發表於 2010-8-21 19:02:04 | 顯示全部樓層
any ching can tell me what part easy to break? i want to buy one

but i need to buy more parts because i live very very far...
gatsby 發表於 2010-8-21 19:02:34 | 顯示全部樓層
行頭直, 尾牙差應用幾多度油 ? thanks
jefffff 發表於 2010-8-21 23:44:44 | 顯示全部樓層
行頭直, 尾牙差應用幾多度油 ? thanks
gatsby 發表於 2010-8-21 19:02

#1000 to 3000
taipo73x 發表於 2010-8-22 02:02:18 | 顯示全部樓層
原裝應該2000油