RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5769|回復: 26
打印 上一主題 下一主題
收起左側

trex 100, cb100, v120d02s vs

LamaV3 發表於 2012-9-3 18:34:42 | 顯示全部樓層

這架4F200LM同100仔好唔同, 除左係CP與FP機既分別, 重有前者馬力大好多, 新手初玩要小心D, 打親唔小野呢!
但只要小心D, 4F200LM係一架好定好定既機呢

PS:如果真係買4F, 一定唔好買配2601控的套裝
LamaV3 發表於 2012-9-4 19:16:09 | 顯示全部樓層
bkingsanc 發表於 2012-9-4 10:59
多謝師兄意見
我都係比4F200LM個樣吸引到

其實如果真係諗住會入手4F200LM, 可考慮唔玩mcpx改玩Mini CP, 因為mcpx同mini cp性能都幾接近, 但後者可以同4F200LM可用同一支控, 唔使出街玩帶兩支控呢
LamaV3 發表於 2012-9-5 17:05:11 | 顯示全部樓層
bkingsanc 發表於 2012-9-5 09:40
師兄....咁請問MINI CP同MCPX邊隻好飛D呢??

THX

如果淨係做前後翻滾, 側面翻滾, 或許打loop, 我覺得二者既力水, 反應都差唔多, 兩者cup機後都好穩定, 再深入d激烈d既動作自己未識做........

LamaV3 發表於 2012-9-6 14:53:23 | 顯示全部樓層
bkingsanc 發表於 2012-9-6 12:15
最尾都係受唔住MCPX多心情件既誘惑,買左囉
部機真係超定,反應超快,有D未適應到
唔小心一下重擊左埋 ...

Ching, MCPX真係唔好係屋企玩呢, 多多野都唔夠你打爛..........
另外你新玩唔使set D/R咁高的, 你可以set ELEV, AILE做60-70%玩熟佢, 開始玩3D覺得唔夠先加上去呢