RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: jpmontoya2
打印 上一主題 下一主題
收起左側

F103GT 3Racing & Tamiya Cross Over

樓主| jpmontoya2 發表於 2007-3-6 14:46:58 | 只看該作者
原帖由 rk2 於 2007-3-6 13:07 發表
NOvak Smart Stop -- EXPENSIVE OR NOT ?

around $240 la~

Check out with your local hobby shop~
rk2 發表於 2007-3-6 13:07:38 | 只看該作者
NOvak Smart Stop -- EXPENSIVE OR NOT ?
 樓主| jpmontoya2 發表於 2007-3-6 09:24:24 | 只看該作者
原帖由 S20002330 於 2007-3-6 09:11 發表

請問個電上面個塊電子板係咩來嫁
你架車改得好靚

That is a NOvak Smart Stop.....it helps to detect the voltage remains on the Lipo. When the voltage drops to a critical value, the Smart Stop will flash Blue...and if you keep running, the Smart Stop will stop the car to pretect the Lipo~
 樓主| jpmontoya2 發表於 2007-3-6 09:23:12 | 只看該作者
原帖由 rk2 於 2007-3-6 09:06 發表
beautiful ! ~~ with Tamiya racing towel

Thank you ~~
S20002330 發表於 2007-3-6 09:11:52 | 只看該作者
原帖由 jpmontoya2 於 2007-3-6 12:23 AM 發表
My F103GT hopped up with some Lipo la~~~..

請問個電上面個塊電子板係咩來嫁
你架車改得好靚
rk2 發表於 2007-3-6 09:06:33 | 只看該作者
beautiful ! ~~ with Tamiya racing towel
 樓主| jpmontoya2 發表於 2007-3-6 00:23:49 | 只看該作者
S20002330 發表於 2007-1-16 13:49:50 | 只看該作者
原帖由 觀星是答案 於 2007-1-16 11:24 AM 發表

"湯"車場 = 玩咩車都會死車收場的地方
103 用綿呔好啊 !

咁幾多度膠呔好呀
觀星是答案 發表於 2007-1-16 11:24:57 | 只看該作者
原帖由 S20002330 於 2007-1-16 10:39 發表

咩叫做"湯"車場呵
其實103用幾多度呔會比較好的

"湯"車場 = 玩咩車都會死車收場的地方
103 用綿呔好啊 !
 樓主| jpmontoya2 發表於 2007-1-16 11:08:30 | 只看該作者
原帖由 S20002330 於 2007-1-16 10:09 發表
個個架車都好靚呵
我想問問lock個轆個粒藍色大六角在那裡找的,我係"喂高"只係見到金色同紫色
還有我想問問3racing個頭轉向杯個高度係咪矮過原裝的

頭轉向杯 is same as Tamiya~
S20002330 發表於 2007-1-16 10:39:54 | 只看該作者
原帖由 觀星是答案 於 2007-1-16 10:34 AM 發表

影相靚 o的 o者
拎去 "湯" 車場玩, 一定係用鑊仔拎 + 蘇力士啦

咩叫做"湯"車場呵
其實103用幾多度呔會比較好的
觀星是答案 發表於 2007-1-16 10:34:02 | 只看該作者
原帖由 S20002330 於 2007-1-16 10:30 發表
點解觀星兄要用有紋既呔既,唔通咬地d

影相靚 o的 o者
拎去 "湯" 車場玩, 一定係用鑊仔拎 + 蘇力士啦
S20002330 發表於 2007-1-16 10:30:59 | 只看該作者
點解觀星兄要用有紋既呔既,唔通咬地d
觀星是答案 發表於 2007-1-16 10:11:11 | 只看該作者
原帖由 S20002330 於 2007-1-16 10:09 發表
個個架車都好靚呵
我想問問lock個轆個粒藍色大六角在那裡找的,我係"喂高"只係見到金色同紫色

藍色大六角在 KWS 有
去 RC Modxl 問下啦 !
S20002330 發表於 2007-1-16 10:09:49 | 只看該作者
個個架車都好靚呵
觀星是答案 發表於 2007-1-16 01:44:49 | 只看該作者
原帖由 jpmontoya2 於 2007-1-16 00:54 發表

No la...i like the rear abit lighter...so far my car runs great..i have no intention to change to alloy at the rear la......:-)

我用合金 motor 座係因為佢耐撞一點
我去玩的是 .... 大窩口 "湯" 車場

by the way, 我發現架車行先返來之後, 成份金屬摩打座都是暖的
証明它也有助散熱
 樓主| jpmontoya2 發表於 2007-1-16 00:54:11 | 只看該作者
原帖由 觀星是答案 於 2007-1-16 00:47 發表
成個車尾用晒 3Racing 金屬座吧 !

我以前架 F103GT ...

No la...i like the rear abit lighter...so far my car runs great..i have no intention to change to alloy at the rear la......:-)
觀星是答案 發表於 2007-1-16 00:47:59 | 只看該作者
成個車尾用晒 3Racing 金屬座吧 !

我以前架 F103GT ...

登錄/註冊後可看大圖