RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5638|回復: 37
打印 上一主題 下一主題
收起左側

F103GT 3Racing & Tamiya Cross Over

jpmontoya2 發表於 2007-1-16 00:46:43 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
My F103GT with some option from both Tamiya and 3RAcing,

THe ideal will still be going for Tamiya parts, those one that were not produced by Tamiya will go with 3Racing....

Thanks for watching

觀星是答案 發表於 2007-1-16 00:47:59 | 只看該作者
成個車尾用晒 3Racing 金屬座吧 !

我以前架 F103GT ...

登錄/註冊後可看大圖

樓主| jpmontoya2 發表於 2007-1-16 00:54:11 | 只看該作者
原帖由 觀星是答案 於 2007-1-16 00:47 發表
成個車尾用晒 3Racing 金屬座吧 !

我以前架 F103GT ...

No la...i like the rear abit lighter...so far my car runs great..i have no intention to change to alloy at the rear la......:-)
觀星是答案 發表於 2007-1-16 01:44:49 | 只看該作者
原帖由 jpmontoya2 於 2007-1-16 00:54 發表

No la...i like the rear abit lighter...so far my car runs great..i have no intention to change to alloy at the rear la......:-)

我用合金 motor 座係因為佢耐撞一點
我去玩的是 .... 大窩口 "湯" 車場

by the way, 我發現架車行先返來之後, 成份金屬摩打座都是暖的
証明它也有助散熱
S20002330 發表於 2007-1-16 10:09:49 | 只看該作者
個個架車都好靚呵
我想問問lock個轆個粒藍色大六角在那裡找的,我係"喂高"只係見到金色同紫色
還有我想問問3racing個頭轉向杯個高度係咪矮過原裝的
觀星是答案 發表於 2007-1-16 10:11:11 | 只看該作者
原帖由 S20002330 於 2007-1-16 10:09 發表
個個架車都好靚呵
我想問問lock個轆個粒藍色大六角在那裡找的,我係"喂高"只係見到金色同紫色

藍色大六角在 KWS 有
去 RC Modxl 問下啦 !
S20002330 發表於 2007-1-16 10:30:59 | 只看該作者
點解觀星兄要用有紋既呔既,唔通咬地d
觀星是答案 發表於 2007-1-16 10:34:02 | 只看該作者
原帖由 S20002330 於 2007-1-16 10:30 發表
點解觀星兄要用有紋既呔既,唔通咬地d

影相靚 o的 o者
拎去 "湯" 車場玩, 一定係用鑊仔拎 + 蘇力士啦
S20002330 發表於 2007-1-16 10:39:54 | 只看該作者
原帖由 觀星是答案 於 2007-1-16 10:34 AM 發表

影相靚 o的 o者
拎去 "湯" 車場玩, 一定係用鑊仔拎 + 蘇力士啦

咩叫做"湯"車場呵
其實103用幾多度呔會比較好的
 樓主| jpmontoya2 發表於 2007-1-16 11:08:30 | 只看該作者
原帖由 S20002330 於 2007-1-16 10:09 發表
個個架車都好靚呵

頭轉向杯 is same as Tamiya~
觀星是答案 發表於 2007-1-16 11:24:57 | 只看該作者
原帖由 S20002330 於 2007-1-16 10:39 發表

咩叫做"湯"車場呵
其實103用幾多度呔會比較好的

"湯"車場 = 玩咩車都會死車收場的地方
103 用綿呔好啊 !
S20002330 發表於 2007-1-16 13:49:50 | 只看該作者
原帖由 觀星是答案 於 2007-1-16 11:24 AM 發表

"湯"車場 = 玩咩車都會死車收場的地方
103 用綿呔好啊 !

咁幾多度膠呔好呀
 樓主| jpmontoya2 發表於 2007-3-6 00:23:49 | 只看該作者
rk2 發表於 2007-3-6 09:06:33 | 只看該作者
beautiful ! ~~ with Tamiya racing towel
S20002330 發表於 2007-3-6 09:11:52 | 只看該作者
原帖由 jpmontoya2 於 2007-3-6 12:23 AM 發表
My F103GT hopped up with some Lipo la~~~..

請問個電上面個塊電子板係咩來嫁
你架車改得好靚
 樓主| jpmontoya2 發表於 2007-3-6 09:23:12 | 只看該作者
原帖由 rk2 於 2007-3-6 09:06 發表
beautiful ! ~~ with Tamiya racing towel

Thank you ~~
 樓主| jpmontoya2 發表於 2007-3-6 09:24:24 | 只看該作者
原帖由 S20002330 於 2007-3-6 09:11 發表

請問個電上面個塊電子板係咩來嫁
你架車改得好靚

That is a NOvak Smart Stop.....it helps to detect the voltage remains on the Lipo. When the voltage drops to a critical value, the Smart Stop will flash Blue...and if you keep running, the Smart Stop will stop the car to pretect the Lipo~
rk2 發表於 2007-3-6 13:07:38 | 只看該作者
NOvak Smart Stop -- EXPENSIVE OR NOT ?
 樓主| jpmontoya2 發表於 2007-3-6 14:46:58 | 只看該作者
原帖由 rk2 於 2007-3-6 13:07 發表
NOvak Smart Stop -- EXPENSIVE OR NOT ?

around $240 la~

Check out with your local hobby shop~
pat1111 發表於 2007-3-6 15:16:15 | 只看該作者
jpmontoya2 師

有無試過 ,個 smart stop 用番 Ni Mh 電?得唔得呢?
因個 smart stop 我以捍左去 ESC 度,當粒 lipo 無電時,想用ni mh 電玩.