RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9133|回復: 67
打印 上一主題 下一主題
收起左側

bmw e90改車問題

william310 發表於 2011-11-25 18:22:58 | 顯示全部樓層
william310 發表於 2011-11-25 18:48:16 | 顯示全部樓層
回復 keithlaw 的帖子

FD2 是好車 ! 但也偷車的目標 ! 不過已停產 , 買2手的就要小心買啦 !
我也揸過好多車 , 斯文車就不講啦 ! 好玩D就有 E90 330i , cooper S 棍波 及 DC2R !
而DC2R 是我第2次揸返的 ! 以前有但賣了 , 揸過其他車之後才發覺DC2R是最好玩的 !
所以再買回DC2R , 要記住快唔等於好玩 !
william310 發表於 2011-11-25 19:04:40 | 顯示全部樓層
好野 發表於 2011-11-25 14:22
有冇人知e90點改最好
比如性能方面牙

師兄 ! 你架係318 , 320 , 325 ,330 ,335 or M3 ?
如果係318 and 320 就不用改啦 ! 因為改來都無謂 !
其他型号就先改條喉先啦 ! 再改迫力及避震 ! 但改避震就會沒有舒適性, 及令車架多雜聲出現 !
最後一定要用條靚呔啦 ! 車呔是車的靈魂 !
engine就不用改啦 ! 因為改左就會好大食 ! 而且我覺得HK 的車房改engine就麻麻地 !
M3就不需要改啦 !