RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1329|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有冇人可以就11/30buggy賽提醒吓大家有乜要留意?

buggy 發表於 2008-11-6 17:19:30 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
因我諗會有D好似我咁嘅新人。
好似:後備零件,裝備,等。
byron.C 發表於 2008-11-6 17:34:29 | 只看該作者
後備車!辣雞!叉電!

基本上你間屋有既野都最好有!
mikewu 發表於 2008-11-6 17:36:57 | 只看該作者
AMAT 發表於 2008-11-6 17:38:34 | 只看該作者
1.辣雞,因為你係到時要用大會摩打
2.零件,始終成米高O既跳台,損傷難避免
3.充電機,一部都OK,電就四至五排,偉高O的比賽通常都好舒服,唔太趕,只要每次鬥車出車前就襟充電,下一場就可以有新鮮電用.所以四至五排電係OK
4.蚊怕水,TC好多蚊

其餘就一般用開O既O野都OK.......
冇乜大特別O野......
li5115 發表於 2008-11-6 17:49:09 | 只看該作者

這個問題很個人化。
後備零件:視乎你用什麽車,每部車都會有特別易爛的部份。這個要靠你對部車的了解有幾深。
裝備:電電電,足夠的電、差機、發射電、Bands、維修/Set車工具、後備呔鈴。

我都是第一次參加,有錯請指。
msmcreation 發表於 2008-11-7 02:51:33 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-11-6 17:38 發表
1.辣雞,因為你係到時要用大會摩打
2.零件,始終成米高O既跳台,損傷難避免
3.充電機,一部都OK,電就四至五排,偉高O的比賽通常都好舒服,唔太趕,只要每次鬥車出車前就襟充電,下一場就可以有新鮮電用.所以四至五排電係OK ...

兩排Lipo夠唔夠? 四至五排好重皮
可唔可以講下rundown? 未玩過乜都唔識