RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5442|回復: 32
打印 上一主題 下一主題
收起左側

其實ta-04係唔係好過tb-02嗎

tom001 發表於 2006-5-15 09:47:38 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
其實ta-04係唔係好過tb-02嗎
close la haha

gibson 發表於 2006-5-15 11:41:27 | 只看該作者
Actually I had played both two cars for a while, in maintainance, or changing motor or gears, TA04 is more easier and you have a lot of choice to change the ratio in a very easy way.  TB02 is more difficult and the teeth of TB02 is more easy to break.

I am still playing with my TA04 tuned kit with RZ 23T motor in PYC, I really enjoy it.

AMAT 發表於 2006-5-15 19:14:20 | 只看該作者
TB02我未玩過,但我玩過TA04同TA05.....兩部都係好好玩,好O岩新手同中級玩家操控O既車~!

易掌握易操控兼夾耗損唔高~!
chankid 發表於 2006-5-15 21:47:37 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-5-15 19:14 發表
TB02我未玩過,但我玩過TA04同TA05.....兩部都係好好玩,好O岩新手同中級玩家操控O既車~!

Agree , 新手好岩玩..
SunLi 發表於 2006-5-15 21:58:17 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-5-15 19:14 發表

Totally agreed!

I got TA03 TA04 TA05... all of them is a good RC car.
I also got TB EVO IV MS, it always got problems on the gear maintenance....sad
AMAT 發表於 2006-5-15 23:00:40 | 只看該作者
SET車時間少咗.....等如放車時間多咗~!^_^
AIBO 發表於 2006-5-15 23:54:52 | 只看該作者
最近玩返04R,真係唔係唔駛SET已經好跑過我架TB-02.
真係好好玩,快上手.
TB-02就唔係,ONLY條直軸已經可以煩你成日.

ANYWAY玩上黎感覺好唔同,名有優點.
AMAT 發表於 2006-5-15 23:55:25 | 只看該作者
原帖由 AIBO 於 2006-5-15 23:54 發表
最近玩返04R,真係唔係唔駛SET已經好跑過我架TB-02.
真係好好玩,快上手.
TB-02就唔係,ONLY條直軸已經可以煩你成日.

ANYWAY玩上黎感覺好唔同,名有優點.

04R成千銀喎.....哈!
AIBO 發表於 2006-5-15 23:56:09 | 只看該作者
原帖由 gibson 於 2006-5-15 11:41 發表
Actually I had played both two cars for a while, in maintainance, or changing motor or gears, TA04 is more easier and you have a lot of choice to change the ratio in a very easy way.  TB02 is more  ...

有冇試過用新臂+04?聽人講話好過舊臂+05.
AMAT 發表於 2006-5-15 23:57:52 | 只看該作者
原帖由 AIBO 於 2006-5-15 23:56 發表

有冇試過用新臂+04?聽人講話好過舊臂+05.

04用新臂.......咪好似用咗SS臂咁O既原理差唔多.....

但就冇得SET TOE IN/OUT......
loman 發表於 2006-5-16 10:00:51 | 只看該作者
新比BOX SET尾UPRIGHT無2度, 只有1度,如用左TRF 藍色尾碼最多有1度加埋都只有2度, 舊比最多可有3度, 用番舊比會好D.
 樓主| tom001 發表於 2006-5-17 07:28:09 | 只看該作者
咁有無人知條皮帶幾錢
loman 發表於 2006-5-17 10:07:33 | 只看該作者
我想知有無方法可令頭帶鬆d, 因而家好緊
 樓主| tom001 發表於 2006-5-17 10:10:47 | 只看該作者
你可以set個drive belt tension pulley 睇下
愛人愚己 發表於 2006-5-17 18:53:41 | 只看該作者
all of mans here will tell you that tb02=垃圾, 其廢物程度可想而知 (我自己都係玩tb02)
AMAT 發表於 2006-5-17 19:02:15 | 只看該作者
原帖由 愛人愚己 於 2006-5-17 18:53 發表
all of mans here will tell you that tb02=垃圾, 其廢物程度可想而知 (我自己都係玩tb02)

冇人話架車垃圾,只係比我揀我會揀TA04唧.....哈!
亦都可以咁講,TA04個發展成熟度比TB02高~
minesr34gtr 發表於 2006-5-17 22:41:55 | 只看該作者

TB02係垃圾,咁tt01係咩,我覺得tb02 ok喎~
雷公 發表於 2006-5-17 22:48:35 | 只看該作者

邊個甘大膽???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
雷公 發表於 2006-5-17 22:49:33 | 只看該作者
不過TA04真係好鬼靜﹐好順
HIN 發表於 2006-5-17 23:09:46 | 只看該作者
I THINK TB02 IS BATTER THAN TT01 MORE & MORE!!!