RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: AMAT
打印 上一主題 下一主題
收起左側

HPI新出BUGGY挑戰B MAX4!

mikewu 發表於 2008-12-3 12:17:19 | 只看該作者
I wonder if it will have a "SS" Version..............     What is this call anyway?  
smallfaifai 發表於 2008-12-3 12:21:14 | 只看該作者
原帖由 tatame 於 2008-12-3 11:49 發表

同你一樣諗法, 一路想想玩4wD buggy ~~ 之前想買DB01, 但唔鍾意佢行皮帶, stock 又無限滑改埋brushless改下改下都成2K, 加埋唔鍾意Tamiaya d ABS !! o係TKO 走幾下就收皮! HPI呢架有得諗

其實我有DB01的,不過係行皮帶o既4wd buggy……同埋DB01都唔算係ABS料o既……

呢架出就好啦,可以睇下真身~
 樓主| AMAT 發表於 2008-12-3 12:25:22 | 只看該作者
原帖由 mikewu 於 2008-12-3 12:17 發表
I wonder if it will have a "SS" Version..............     What is this call anyway?  

CYBER 10B

UNDER HPI BRAND, NOT HB
minimini 發表於 2008-12-3 16:04:51 | 只看該作者
隻壳有少少似 Team Azarashi 嘅款........

我諗佢遲 d 會出埋 option parts.........到時又會係同 TT01 個 story 一模一樣.......... 改車改到輸身家......
 樓主| AMAT 發表於 2008-12-3 16:06:27 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-12-3 16:04 發表
隻壳有少少似 Team Azarashi 嘅款........

我諗佢遲 d 會出埋 option parts.........到時又會係同 TT01 個 story 一模一樣.......... 改車改到輸身家......

未必......你睇下YOKOMO架B MAX4,一樣膠車,到宜家都冇見佢出過O的咩OPTION件.......
minimini 發表於 2008-12-3 16:13:37 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-12-3 16:06 發表

未必......你睇下YOKOMO架B MAX4,一樣膠車,到宜家都冇見佢出過O的咩OPTION件.......

B-Max4 出 option 係遲早問題.......Yokomo 花咁多 $$ 去 design 部車出嚟........點會放過揾 $$ 機會 ??.......

我諗佢係想市場消化哂呢批 "基本硬膠膠版本" 之後.......再出部 upgrade 版掠水啫........
 樓主| AMAT 發表於 2008-12-3 16:19:29 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-12-3 16:13 發表

B-Max4 出 option 係遲早問題.......Yokomo 花咁多 $$ 去 design 部車出嚟........點會放過揾 $$ 機會 ??.......

我諗佢係想市場消化哂呢批 "基本硬膠膠版本" 之後.......再出部 upgrade 版掠水& ...

我唔覺得囉.....話晒佢一架膠車就已經搞掂咗咁多個冠軍返嚟......

如同當年部MR4TC........都係冇乜太多OPTION件推出.......
smallfaifai 發表於 2008-12-3 16:21:45 | 只看該作者
我估最起碼佢都會出買條金屬油壓、roll bar......頭單、....
minimini 發表於 2008-12-3 16:24:17 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-12-3 16:21 發表
我估最起碼佢都會出買條金屬油壓、roll bar......頭單、....

仲有藍色中座........金屬 C 座尾 hub.......等等等.......

真係豐儉由人嘞.....
solid 發表於 2008-12-3 18:00:07 | 只看該作者
nice car! must buy
 樓主| AMAT 發表於 2008-12-3 18:03:05 | 只看該作者
肯定一點.......呢O架CYBER 10B個車殼,明顯好睇過YOKOMO果個.....
YOKOMO果個長條型其實我覺得一O的都唔靚.......
raman9551 發表於 2008-12-5 16:30:40 | 只看該作者

CYBER 10B

原帖由 AMAT 於 2008-12-3 12:25 發表

CYBER 10B

UNDER HPI BRAND, NOT HB

但在HPI內的CYBER 10B RTR 唔係依架車嘅? 是否還未上市?
GigaRacer 發表於 2008-12-6 03:10:52 | 只看該作者
Off road Pro-D
 樓主| AMAT 發表於 2008-12-8 22:53:17 | 只看該作者
原帖由 raman9551 於 2008-12-5 16:30 發表

但在HPI內的CYBER 10B RTR 唔係依架車嘅? 是否還未上市?

果架好似唔係CYBER 10B喎......
果架係叫做BRAMA 10B.......

http://www.hpiracing.co.jp/contents/kits/brama10b/index.html

兩架唔同車嚟......