RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4366|回復: 33
打印 上一主題 下一主題
收起左側

HPI新出BUGGY挑戰B MAX4!

AMAT 發表於 2008-12-2 22:12:42 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

嘩!HPI真係反應快~
咁快就出O架車出嚟挑戰B MAX4!
 樓主| AMAT 發表於 2008-12-2 22:13:55 | 只看該作者
可以用到STICK PACK.......同B MAX4比真係差得太遠......
tiger1 發表於 2008-12-2 23:04:02 | 只看該作者
挑, 挑, 挑 ah!!
ilove-benz 發表於 2008-12-3 00:06:55 | 只看該作者
第一張好塑膠feel
kkchung 發表於 2008-12-3 00:13:05 | 只看該作者
完全是膠料為主。
Marco明 發表於 2008-12-3 00:38:24 | 只看該作者
用到stick pack電大眾化好多
tiger1 發表於 2008-12-3 08:41:59 | 只看該作者
膠到...
tatame 發表於 2008-12-3 09:07:14 | 只看該作者
原帖由 tiger1 於 2008-12-3 08:41 發表
膠到...

有邊架原裝電buggy 唔係全膠架 DB01, DF03咪又係全膠, 你地點解好似好意外咁既

再講HPI肯定唔會用ABS做膠料

byron.C 發表於 2008-12-3 09:24:34 | 只看該作者
呀~~~這架我歡喜呀!又幾時上市~~~ 忍左 DF-3MS 好耐了~~~
WallaceNg 發表於 2008-12-3 10:00:12 | 只看該作者
唔知改做飄移車好唔好飄呢 個佈局好似pro D
mikewu 發表於 2008-12-3 10:20:37 | 只看該作者
MUST BUY ITEM FOR ME!!!!  I NEVER doubt HPI's Plastic!  They are the BEST offroading manufacturer!!  (in my opinion)  
crusaderlyf 發表於 2008-12-3 10:46:16 | 只看該作者
当年ZX-5 出的时候大家都质疑话配置过低,但后来发现为比赛诞生的超强车其实不是很适合平时跑, 所以各厂在这个不景气的时期都杀个回马枪
 樓主| AMAT 發表於 2008-12-3 10:56:00 | 只看該作者
原帖由 tatame 於 2008-12-3 09:07 發表

有邊架原裝電buggy 唔係全膠架 DB01, DF03咪又係全膠, 你地點解好似好意外咁既

再講HPI肯定唔會用ABS做膠料

B MAX4一樣係膠車,咪一樣贏JMRCA冠軍~哈!
 樓主| AMAT 發表於 2008-12-3 10:59:59 | 只看該作者
原帖由 crusaderlyf 於 2008-12-3 10:46 發表
当年ZX-5 出的时候大家都质疑话配置过低,但后来发现为比赛诞生的超强车其实不是很适合平时跑, 所以各厂在这&#20 ...

唔關事.......
做膠車初次成本高,如果以比賽車作為目標,蝕死,因為比賽車價錢賣唔到好多架.
但係如果比到初次成本出嚟,改成膠O既設計,可以平好多,亦都可以賣多好多.

膠車唔等如唔勁.......

當年MR4TC SP一樣係膠車,一樣係贏......

之前O既YOKOMO B MAX4亦都係膠車,一樣贏晒JMRCA同橫掃歐洲賽事~
smallfaifai 發表於 2008-12-3 11:17:28 | 只看該作者
今年tamiya king都係全部用膠車……

見唔到有501x或B44呢類喎……
Marco明 發表於 2008-12-3 11:27:05 | 只看該作者
其實出左未既呢???
好期待~~~
 樓主| AMAT 發表於 2008-12-3 11:33:47 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-12-3 11:17 發表
今年tamiya king都係全部用膠車……

見唔到有501x或B44呢類喎……

用501X或B44嚟跳果O的火山台.......你多多錢買零件都唔掂......
smallfaifai 發表於 2008-12-3 11:42:39 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-12-3 11:33 發表

用501X或B44嚟跳果O的火山台.......你多多錢買零件都唔掂......

跑on road track隨時跑跑下斷底版都有份……

唔知呢架HPI幾時出呢?真係幾靚仔!諗得過!反正我冇軸動4WD buggy~
tatame 發表於 2008-12-3 11:49:31 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-12-3 11:42 發表

跑on road track隨時跑跑下斷底版都有份……

唔知呢架HPI幾時出呢?真係幾靚仔!諗得過!反正我冇軸動4WD buggy~

同你一樣諗法, 一路想想玩4wD buggy ~~ 之前想買DB01, 但唔鍾意佢行皮帶, stock 又無限滑改埋brushless改下改下都成2K, 加埋唔鍾意Tamiaya d ABS !! o係TKO 走幾下就收皮! HPI呢架有得諗
 樓主| AMAT 發表於 2008-12-3 11:57:19 | 只看該作者
我諗呢O架車比B MAX4吸引O既地方......就係可以用STICK PACK.......哈!
不過相對重心會重咗...........因為要支軸跨過粒電........抬高咗果個中波箱........