RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3591|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

f103gt 前輪離地~!??

markpo 發表於 2006-5-20 21:25:59 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位,小弟做好左架 f103gt la~
咁頭先試車,發現我右前輪唔點地wor~ 點算AR~
睇返會唔會係我個彈弓太軟ar? 我可以點ar??
我用Futaba 的 S9451 SERVO ga~
and....因我用Futaba 的AM27, 佢唔係數碼的,而我的s9451 係行數碼的,所以佢抖得好厲害。
請問可以點改善呢~

另外, 想請教, 我用孖星tz 23turn 的motor, 咁我大齒同 細齒應該用幾多ar???
仲有, 我盒車度佢有d 白色一條條膠條同厚身膠條, 請問, 點用ga ??

謝謝~
謝謝各位~~
鬼見仇 發表於 2006-5-21 00:25:10 | 只看該作者
ur zipper place wrongly, chk manual again la
celicahk 發表於 2006-5-21 02:09:08 | 只看該作者
1.原裝膠介子放錯位 or 前擔下面o個兩舊膠入晒車底未!(圖中紅圈的地方)
2.用AM控好似係冇辦法解決lee個問題架...
3.去買Hop-up既大齒104T可以用23~25t既摩打齒啦!
 樓主| markpo 發表於 2006-5-21 08:49:14 | 只看該作者
原帖由 celicahk 於 2006-5-21 02:09 發表
1.原裝膠介子放錯位 or 前擔下面o個兩舊膠入晒車底未!(圖中紅圈的地方)
2.用AM控好似係冇辦法解決lee個問題架...
3.去買Hop-up既大齒104T可以用23~25t既摩打齒啦!

oh~~ thx u so much~~
and, where is 紅圈...thx thx~
celicahk 發表於 2006-5-21 13:14:16 | 只看該作者
celicahk 發表於 2006-5-21 13:14:44 | 只看該作者
courel500 發表於 2006-5-21 13:19:03 | 只看該作者
your 9451 is new one or 2nd hand ?
Rainie※Hin 發表於 2006-5-21 14:00:23 | 只看該作者
小弟想問下其實F103GT洗唔洗用9451咁快又大力既Servo呀呢?尾驅車既推頭問題已經冇4驅既嚴重,用低級少少唔知得唔得呢?
 樓主| markpo 發表於 2006-5-21 15:29:44 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2006-5-21 13:19 發表
your 9451 is new one or 2nd hand ?

oh~~ is 2nd hand 的~
 樓主| markpo 發表於 2006-5-21 15:32:12 | 只看該作者
原帖由 Rainie※Hin 於 2006-5-21 14:00 發表
小弟想問下其實F103GT洗唔洗用9451咁快又大力既Servo呀呢?尾驅車既推頭問題已經冇4驅既嚴重,用低級少少唔知得唔得呢?

....其實我之前係裝3002 的, 因為多左個9451, 又無車可以裝wor~ 咪用住係103gt 度lor~
咁應該用邊隻好呢~??
thx~
courel500 發表於 2006-5-21 16:10:52 | 只看該作者
原帖由 markpo 於 2006-5-21 15:29 發表

oh~~ is 2nd hand 的~

咁有可能你買左隻有問題o既servo , 又或者真係AM控問題 !
lazzycat 發表於 2006-5-22 00:12:08 | 只看該作者
我換咗波子扭腰後,都有相同情況
郭生 發表於 2006-5-22 00:54:41 | 只看該作者
FUTABA廠本身唔建議am接收用數碼servo~
Mobility 發表於 2006-5-22 13:19:18 | 只看該作者
AM problem ar

you use AM system cannot make 9451 reach the max.
 樓主| markpo 發表於 2006-5-22 14:15:33 | 只看該作者
~oh~~ thx u all~
果然係舊膠入晒車底AR~~ 但這小小的都會有此嚴重的影響~ 真神奇~
另外~
如我換DIGITAL SYSTEM, 各高人有乜建議AR?
celicahk 發表於 2006-5-22 14:46:35 | 只看該作者
買返Futaba 3PK啦