RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3693|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

OP版 山寨PRO-D!

TONYSHAN007 發表於 2009-3-4 12:12:28 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
给山寨PRO-D买了 OP件  金属转向杯+金属C座!     正常成套买 应该是有4条AB的!可是金属AB 我有阴影  不想买  所以只买了金属转向和C座!

这个OP金属C座如果想装到塑料前AB上 是不合位的    需要给AB打磨一下才可以!(见图) 如果是金属AB就不需要打磨了!   
还好最后能装上   很不错     放图上来给大家看看 !
AMAT 發表於 2009-3-4 12:15:31 | 只看該作者
山寨車....期望唔會大........

似其形而不得其實.......
tekin 發表於 2009-3-4 12:49:02 | 只看該作者
唔知D位準唔準?
99963 發表於 2009-3-4 12:56:51 | 只看該作者
唔錯wor
其實我覺得我地唔應該睇少d國產貨
因為  中國都不斷係到發展緊
追過香港係遲早既事
種有一樣就係...  衣家我地用緊d野...大部份都係made in china
rk2 發表於 2009-3-4 13:06:14 | 只看該作者
如果 made 得有質量, made in china, indoneasia, india, 都唔係問題啦 . . . . .
Kazaf 發表於 2009-3-4 13:08:58 | 只看該作者
原帖由 99963 於 2009-3-4 12:56 發表
唔錯wor
其實我覺得我地唔應該睇少d國產貨
因為  中國都不斷係到發展緊
追過香港係遲早既事
種有一樣就係...  衣家我地用緊d野...大部份都係made in china

山寨係國貨,但國貨不等于山寨!
tekin 發表於 2009-3-4 13:41:50 | 只看該作者

回復 4# 的帖子

如果QC做得足D, 都冇問題.
tekin 發表於 2009-3-4 13:42:20 | 只看該作者

回復 5# 的帖子

agree
tekin 發表於 2009-3-4 13:43:25 | 只看該作者

回復 6# 的帖子

c-hing i don't understand
"山寨係國貨,但國貨不等于山寨!"
rk2 發表於 2009-3-4 13:51:24 | 只看該作者
男人係人, 係人不一定是男人.... .
789789 發表於 2009-3-4 14:00:09 | 只看該作者
原帖由 rk2 於 2009-3-4 13:51 發表
男人係人, 係人不一定是男人.... .

Kazaf 發表於 2009-3-4 14:01:35 | 只看該作者
原帖由 tekin 於 2009-3-4 13:43 發表
c-hing i don't understand
"山寨係國貨,但國貨不等于山寨!"

算啦...唔明好過明喇
NitroChicken 發表於 2009-3-4 14:03:53 | 只看該作者
原帖由 Kazaf 於 2009-3-4 14:01 發表

算啦...唔明好過明喇

;P
AMAT 發表於 2009-3-4 14:04:43 | 只看該作者
呢O架O野好似係上次老翻XRAY果間廠做......
上次架老翻XRAY搞到咁,唔見得呢架會好得去邊.......
joho 發表於 2009-3-4 14:31:58 | 只看該作者
嘩! 呢個廢人係大陸網吹完唔夠重要走過嚟吹呀?

佢夠胆死話人 HPI 原廠碳纤料夾玻纤, 重話架老番料靚過原廠添! 有興趣睇下條 thread:

http://bbs.rcfans.com/viewthread ... p;extra=&page=7

記住向下 scroll, 笑死你!
AMAT 發表於 2009-3-4 14:37:45 | 只看該作者
坦白講,中國係有能力自己開發一架遙控車......絕對唔係難事......

主要問題係乜呢?唔想俾開發成本.

要搵一個識得開發遙控車O既,香港台灣都有咁O既人材,不過國內唔肯俾上幾萬蚊開發人工費用......
咪俾幾千蚊買O架車返嚟抄囉......

我覺得絕對唔可以同咩日本車發展等扯上等號......

總之就係唔想俾錢開發.
騎住人地個樣嚟覆O架車出嚟,慳開發,仲慳埋宣傳......
joho 發表於 2009-3-4 14:44:49 | 只看該作者
最慘重要自已頭上加光環, 大條導理!
AMAT 發表於 2009-3-4 14:49:55 | 只看該作者
原帖由 joho 於 2009-3-4 14:44 發表
最慘重要自已頭上加光環, 大條導理!

我覺得作為玩家,冇乜必要同間廠撐大道理O架喇......

間廠係點我自己都知.......

我只可以話係作為一間公司,搵快錢O既手法......絕對非誠意之作......

有心要開發一部.....有幾難啦......

中國都有出名自己開發車O架.....南大都係其一.......

不過,如果到佢地肯俾果個開發成本出嚟,O架車又可能唔係賣咁O既價錢......到時又會嗌冇人買.....
RCman 發表於 2009-3-4 14:50:48 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2009-3-4 14:37 發表
坦白講,中國係有能力自己開發一架遙控車......絕對唔係難事......

主要問題係乜呢?唔想俾開發成本.

要搵一個識得開發遙控車O既,香港台灣都有咁O既人材,不過國內唔肯俾上幾萬蚊開發人工費用......
咪俾幾千蚊買 ...

情況咪用單車,手機一樣羅,
你見祖國好多老番A-bike, 老番Strida, 老番Birdy....
電話就老番iphone, 老番日本電話....等等....矣......
AMAT 發表於 2009-3-4 14:53:34 | 只看該作者
原帖由 RCman 於 2009-3-4 14:50 發表

情況咪用單車,手機一樣羅,
你見祖國好多老番A-bike, 老番Strida, 老番Birdy....
電話就老番iphone, 老番日本電話....等等....矣......

國內唔係冇好O野.....不過O的人唔用唧......

單車嚟講,好似O的喜得盛都好OK O架~

不過O的人會比較習慣於山寨......比唔起錢,但有一種名牌貨O既虛榮感.......

要中國人設計架遙控車出嚟,一O的都唔難.
不過問題只係冇一個老闆有心做呢件事,個個都只係想搵快錢......