RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6054|回復: 69
打印 上一主題 下一主題
收起左側

係新屋苑玩車好不便....

MAZDA 發表於 2009-4-1 08:57:18 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟舊時住居屋 , 出入大堂同入升降機可自由自在控著部拖頭或
其他RC車出入等 !~ 但而家住藍灣想咁玩成日給二打六老卑我....
出入居民用不滿眼光望我........由其昨晚拖著板想入大堂時 , 係商場
已經給條二打六注意我要迫著出返去避避.........住新屋苑想控著部RC
車自由出入好不便......
有勇冇謀 發表於 2009-4-1 09:24:59 | 只看該作者
You ask for it.....
dreamlouis 發表於 2009-4-1 09:42:01 | 只看該作者
我係屋企下面玩都無野啵
藍灣有講明係大堂 / LIFT...唔比玩車咩?
vones 發表於 2009-4-1 09:56:14 | 只看該作者
I am not living in 藍灣 but SELF-discipline in public area, as an adult something no need to say...
AMAT 發表於 2009-4-1 10:07:16 | 只看該作者
玩車唔係大晒,唔係要全世界O既人都就晒你.
mouse 發表於 2009-4-1 10:25:43 | 只看該作者
你估成個屋苑你住晒咩,玩車還玩車,都應顧及其他公眾人仕出入和安全。
Andrew168 發表於 2009-4-1 10:41:47 | 只看該作者
管理公司係有權要求你停止在管理範圍內玩車,
理由有好多, 其中之一, 視乎有冇人投訴, 如有就會阻止,
如想可以玩, 要玩得斯文d, 唔好阻其他人,
讓人行先, 自己行後, 冇人投訴你, 就玩得開心
sunsun_121 發表於 2009-4-1 10:52:21 | 只看該作者
唔比玩的原因有好多、但多數都係撞到人、我係條村都有玩但、有人時唔會開太快?
scalpel 發表於 2009-4-1 11:06:57 | 只看該作者
大家都講得無錯,公眾地方應該自律,適當地方,適當時候做適應既野
 樓主| MAZDA 發表於 2009-4-1 12:24:35 | 只看該作者
我試過慢車都比二打六卑著我 ,好像昨晚想入大堂時條保安好想上前阻止....

當時我係慢慢行 ,冇胡亂快車好像平時行路咁........我又唔想抬著塊板同車入大
堂好重的...
馬輝 發表於 2009-4-1 14:12:14 | 只看該作者
whats wrong with giving your arms a work out by carrying it for a short while and play in somewhere that people only admires it?
Evo露筍 發表於 2009-4-1 14:22:29 | 只看該作者
11# MAZDA

其實人地卑係正常,人地都係打份工o者.....人地唔比咪拎起lor,重都冇辦法鬼叫你想玩?!!!!
豬腸裡的天空 發表於 2009-4-1 14:36:32 | 只看該作者
小弟舊時住居屋 , 出入大堂同入升降機可自由自在控著部拖頭或
其他RC車出入等 !~ 但而家住藍灣想咁玩成日給二打六老卑我....
出入居民用不滿眼光望我........由其昨晚拖著板想入大堂時 , 係商場
已經給條二打 ...
MAZDA 發表於 2009-4-1 08:57

唉...我就同你相反....個個都開晒門俾我~~~街坊又愛我...........

係成日問我羅簽名個下煩左少少咁羅....
ms07 發表於 2009-4-1 15:10:11 | 只看該作者
我都系個個都開晒門俾我出入,因為我唔玩車出入時都有禮叫人,二打六同我笑冇卑我
ac1111hk 發表於 2009-4-1 16:18:11 | 只看該作者
我有時都有e個問題....不過係睇人...有時又幫我開們..一時又叫我拎起  凸佢  係有個呀叔係到煩  其他都冇野
我都冇開sing同慢慢行比人地出哂先行....有時玩完車11點12點到返去..個大堂冇人佢都要啤返幾下!
MRX-2 發表於 2009-4-1 16:23:05 | 只看該作者
我有時都有e個問題....不過係睇人...有時又幫我開們..一時又叫我拎起  凸佢  係有個呀叔係到煩  其他都冇野
我都冇開sing同慢慢行比人地出哂先行....有時玩完車11點12點到返去..個大堂冇人佢都要啤返幾下!
ac1111hk 發表於 2009-4-1 16:18

你有無問佢望咩野?呀~~~~
chan951130 發表於 2009-4-1 17:47:37 | 只看該作者
我試過慢車都比二打六卑著我 ,好像昨晚想入大堂時條保安好想上前阻止....

當時我係慢慢行 ,冇胡亂快車好像平時行路咁........我又唔想抬著塊板同車入大
堂好重的...
MAZDA 發表於 2009-4-1 12:24

你部車都叫重 我地叫咩啊
魚釣人 發表於 2009-4-1 19:12:26 | 只看該作者
我都系個個都開晒門俾我出入,因為我唔玩車出入時都有禮叫人,二打六同我笑冇卑我X2因為大街都係街坊街埋嘛
allng 發表於 2009-4-1 19:27:13 | 只看該作者

堂好重的...
MAZDA 發表於 2009-4-1 12:24

D二打六都係打份工啫,佢老細話唔比入,唔通佢唔聽咩!!