RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1884|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

問新出的 apex 3 叉電機

ifrogi 發表於 2006-6-2 00:02:42 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想問下 有無人 試過apex 新出的 apex 3 呀?
知唔知賣緊幾錢?
係唔係真係一粒粒差會好d架?
有無d 同類型 既 叉電機 可以介紹下?

老人家 發表於 2006-6-2 22:26:10 | 只看該作者
原帖由 ifrogi 於 2006-6-2 00:02 發表
我想問下 有無人 試過apex 新出的 apex 3 呀?
知唔知賣緊幾錢?
係唔係真係一粒粒差會好d架?
有無d 同類型 既 叉電機 可以介紹下?

跟二千
這部唔係充電機是Individual Matcher Battery機 , 12A充30A放ONLY , 自挑精選電組合成一排電
每一粒獨立充當然好啦
FUTABA CDR-5000 EVOLUTION2 是最近出產的可獨立每節充電機
 樓主| ifrogi 發表於 2006-6-3 09:17:15 | 只看該作者
多謝老人家指點..
即係如果我想要每粒獨立充的充電機, 係唔係只要部野support 1-8cells 果d 就ok?
咁想問下 老人家 FUTABA CDR-5000 EVOLUTION2 咩價錢?
蒙古殺手 發表於 2006-6-3 09:28:09 | 只看該作者
原帖由 ifrogi 於 2006-6-3 09:17 發表
多謝老人家指點..
即係如果我想要每粒獨立充的充電機, 係唔係只要部野support 1-8cells 果d 就ok?

唔係
如果你想每粒獨立充,只有support 1-8cells 果d 係唔夠ga
除非你有耐性一排7.2電分6次差
老人家 發表於 2006-6-3 17:46:11 | 只看該作者
原帖由 ifrogi 於 2006-6-3 09:17 發表
多謝老人家指點..

寫明一至八節的充機只可充一節至最多八節的串關 , 不可同時間獨立充一至八節FUTABA CDR-5000 EVOLUTION2 是其中一部可以做得到獨立分析的充機 , 當年要三千多

樓主| ifrogi 發表於 2006-6-3 23:46:54 | 只看該作者
3千幾都幾貴喎.....似乎都要儲下錢先.....