RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1538|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

問油車計

AsiX 發表於 2009-4-13 23:44:42 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
就咁睇點分幾多級ga?
tommy9571 發表於 2009-4-14 01:47:34 | 只看該作者
只睇倒係手拉計~可能係15又可能係12~妳睇睇ENGINE側邊有無數字OR咩型號~不過多數都係15計~係咪收番黎~
redbullbull 發表於 2009-4-14 02:34:18 | 只看該作者

15同12最大唔同就係枝批個排氣口唔同大小
仲有睇個計身都可以睇到
2.1cc同2.62cc當然好唔同la
80%係 12引擎........
枝批係hec........
 樓主| AsiX 發表於 2009-4-17 15:13:42 | 只看該作者
15同12最大唔同就係枝批個排氣口唔同大小
仲有睇個計身都可以睇到
2.1cc同2.62cc當然好唔同la
80%係 12引擎........
枝批係hec........
redbullbull 發表於 2009-4-14 02:34

排氣口唔同大小有分幾多級ga@@
sport 發表於 2009-4-18 09:41:21 | 只看該作者
NEO?
rk2 發表於 2009-4-18 10:07:26 | 只看該作者
最易係睇比例啦. 1/18 用 09 級,  1/10 用 12 OR 15 級, 1/8 用 21 級. 12 & 15 級尺寸差不多, 21 級會大好多囉. . . . .
 樓主| AsiX 發表於 2009-4-18 16:45:50 | 只看該作者

12 or 15 級都好難分下wo,萬一買15機比左12機咪死
rk2 發表於 2009-4-19 10:27:26 | 只看該作者
then you must ask the shop, most of the time , you will notice the model no. say xxx12 XXX or  xx15XXX..... hope this helps
 樓主| AsiX 發表於 2009-4-19 16:14:25 | 只看該作者
8# rk2

買二手都係咁姐
rk2 發表於 2009-4-20 09:02:05 | 只看該作者
買新或2 手, 你都要睇睇部 engine 身上的字樣 . 請看圖 . "gs 11r" 是 11級囉
 樓主| AsiX 發表於 2009-4-20 16:44:56 | 只看該作者
10# rk2

冇寫咁點
rk2 發表於 2009-4-20 17:17:43 | 只看該作者
咁你只可以信賣俾你果個人啦 . . ..
 樓主| AsiX 發表於 2009-4-20 17:31:11 | 只看該作者
好危險下wo
789789 發表於 2009-4-20 18:24:53 | 只看該作者
睇部 engine 身上的字樣
rk2 發表於 2009-4-20 21:32:45 | 只看該作者

你買2 手車, 又驚人將部 12 級當係 15 級咁賣俾你, 你又知唔知 12 級 同 15 級 新 engine 價錢. . . . 一部正野 意大利出品的 12 級可以貴過台灣/ 大陸的 15級好多好多. . . ..你的憂慮, 如果我無估錯, 應該係多余既.. . ..如果佢將部 nova rosi 12 當 gs15 (kyosho rtr 15級 engine).... 賣俾你, ...... 你就發啦.
 樓主| AsiX 發表於 2009-4-20 21:39:05 | 只看該作者
你買2 手車, 又驚人將部 12 級當係 15 級咁賣俾你, 你又知唔知 12 級 同 15 級 新 engine 價錢. . . . 一部正野 意大利出品的 12 級可以貴過台灣/ 大陸的 15級好多好多. . . ..你的憂慮, 如果我無估錯, 應該係多余 ...
rk2 發表於 2009-4-20 21:32

係就好LA
redbullbull 發表於 2009-4-20 22:49:41 | 只看該作者
你買2 手車, 又驚人將部 12 級當係 15 級咁賣俾你, 你又知唔知 12 級 同 15 級 新 engine 價錢. . . . 一部正野 意大利出品的 12 級可以貴過台灣/ 大陸的 15級好多好多. . . ..你的憂慮, 如果我無估錯, 應該係多余 ...
rk2 發表於 2009-4-20 21:32

人地一拆開,c筒同曲軸都唔同la,仲有novarossi佢個計身係一定有打住12 級定15級架囉