RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: fissi0n
打印 上一主題 下一主題
收起左側

買SC10定Slash好啊?

Moonsideryan 發表於 2009-6-9 13:21:19 | 只看該作者
我都好喜歡sc10個shell, 但如果你要玩快部slash就要好好操車 , 因車架設計比較新潮 , 我覺得佢係為左做到架車入灣可以斜晒繼而令重心轉移, 台車可以有少少反手出既飄移感 , 呢個情況可能只限原裝呔

我玩此車係用籃圈5.5L 加隻三和10點幾kg, tko 絕對係樂趣無限fun!!!!!  (係要集中d姐,不過好開心)
tatame 發表於 2009-6-9 14:02:13 | 只看該作者
我都好喜歡sc10個shell, 但如果你要玩快部slash就要好好操車 , 因車架設計比較新潮 , 我覺得佢係為左做到架車入灣可以斜晒繼而令重心轉移, 台車可以有少少反手出既飄移感 , 呢個情況可能只限原裝呔

我玩此車係用籃 ...
Moonsideryan 發表於 2009-6-9 13:21

因為Traxxas 當初出Slash 時全新返計過底盤專俾slash用, 所以行走時有shortcourse既感覺.

登錄/註冊後可看大圖
smallfaifai 發表於 2009-6-9 14:09:29 | 只看該作者
我估sc10都係要反手救車......

我都係快D裝好o野試車先~
edmondhk 發表於 2009-6-9 14:11:35 | 只看該作者
話時話,2wd會唔會好甩?
tatame 發表於 2009-6-9 14:14:19 | 只看該作者
話時話,2wd會唔會好甩?
edmondhk 發表於 2009-6-9 14:11

大多數2WD車用stock tire 都一定甩, 架車越快越難控制, 不過換條咬地既tire會有所改善