RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3215|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

對dNaNo係撤底失望抑或係仲有期望

rcsupport 發表於 2009-6-22 03:11:55 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟想請教各位師兄們對dnano有乜睇法…

小弟一向玩開miniz,對mini RC set車的高度balance要求情有獨鍾,上半年又係网上睇中咗dnano佢宣傳嘅ICS能連接電腦,進行微調較並可連网上載圈速同世界各地啲dNaNo友分享樂趣。花費兩仟幾银整咗部1/43 嘅dNaNo, 但喺旺角開設的dNaNo遙控車專門店玩咗好幾個月,仲未見識到ICS調較同連网上載圈速等科技推出. 時不時得一兩個師兄喺度齋”跑圈仔", 最多錄吓圈速, 都唔多見之前成班嘅dnano師兄.

唔係挑剔, dnano玩落易上手, Option 平,玩技術唔玩”激改", 仲個個月换賽道真係辛苦晒. 但係如果淨得個齋Track, 最多錄吓圈速咁...兩仟幾银加多一仟幾百執埋電子嘢,都可以去玩10仔12仔或F1啦?雖然個啲皮費高, 但勝在大場更有速度又多option玩…總之個人對dnano甚是失望,可能期望太高啦…唔知師兄們睇法如何?
relo 發表於 2009-6-22 19:32:41 | 只看該作者
其實真係唔明點解KO出DNANO........
一開始又要咁高價
講好.....佢又未至於比MINI Z出色
iggihk 發表於 2009-6-24 11:49:10 | 只看該作者
最差系換Shell好貴, 其實我認為MINI Z成功系因為有好多parts同換Shell便宜.
 樓主| rcsupport 發表於 2009-6-24 13:30:43 | 只看該作者
小弟亦有同感, 因為licence車殼, 車長闊嘅比例要求限制咗Option嘅通用性, 各款車都有自己嘅一套setting option. 想換shell來玩, 基乎係切過一部新車. $$$喺一個基本問题, 止不過dNano入面仲有部份电子function相信己經build in 咗喺個價钱入面, 但冇平台發揮先至惨...

唔知師兄們仲有セ嘢其他睇法? 請多多指教.
wongching 發表於 2009-6-24 14:28:26 | 只看該作者
冇失望過...因為冇希望過....
800mah 發表於 2009-6-24 19:35:28 | 只看該作者
阿業阿業 發表於 2009-6-24 23:44:54 | 只看該作者
MMS个TOMMY 玩DNANO可以和MINI Z 平排跑!!
hunghungwan 發表於 2009-6-24 18:50

但係會唔會俾人撞散??
iggihk 發表於 2009-6-25 11:18:15 | 只看該作者
7# 800mah

You may not belived it, but the speed of Dnano is amazing!

不過刀系"過"句,無場地發揮真系浪費!

其實 Dnano shop 條 track 大細ok 架la, 不過D 軟膠條同地毯真系唔掂!!!
 樓主| rcsupport 發表於 2009-6-25 12:25:50 | 只看該作者
5# wongching

師兄的平常心真喺難得. 善哉善哉 .
 樓主| rcsupport 發表於 2009-6-25 12:35:37 | 只看該作者
9# iggihk

喺U-tube 到睇, 日本同歐洲啲dNaNo track好多都整得好專業... 加油加油!
wongching 發表於 2009-6-25 19:24:40 | 只看該作者
C HING 你想買 ??
wongching 發表於 2009-6-25 20:33:35 | 只看該作者
幾$呀 ??
800mah 發表於 2009-6-25 21:20:31 | 只看該作者
7# 800mah

You may not belived it, but the speed of Dnano is amazing!

不過刀系"過"句,無場地發揮真系浪費!

其實 Dnano shop 條 track 大細ok 架la, 不過D 軟膠條同地毯真系唔掂!!!
iggihk 發表於 2009-6-25 11:18

i know, but the speed of mini-z can also be amazing,
i go to mms every week and of coz i've tried tommy's car too =)

唔同級數, 無咩好比
killermomo 發表於 2009-6-26 01:44:28 | 只看該作者

19# hunghungwan

ching 光光問過, 唔要控都要收 16xx, 我都想玩!!  但真貴!!
wongching 發表於 2009-6-26 10:40:13 | 只看該作者
$1600都5係好貴...但係米+控玩得??
係米咩控都得先,洗5洗指定控??
包埋電子野未 ??
800mah 發表於 2009-6-26 14:39:06 | 只看該作者
19# hunghungwan

ching 光光問過, 唔要控都要收 16xx, 我都想玩!!  但真貴!!
killermomo 發表於 2009-6-26 01:44

咁咪一蚊都無減過....

$16xx, 仲要買基本既 bearing, 車呔, t-板, 買多舊電

唔改車, 無 $2xxx 都落唔到樓.
killermomo 發表於 2009-6-26 15:41:01 | 只看該作者
一用kt 18 就玩到, 16xx (無控價) 係房車版包車包電和差機, 名車版要加多 100
你上去試下果部全改 波子 962 都快, 但應該快唔過你部 02 喎!!
killermomo 發表於 2009-6-26 16:07:54 | 只看該作者
老闆仲話, 幫佢買車就免費使用跑道 tim...
killermomo 發表於 2009-6-26 16:22:17 | 只看該作者
果陣得最初1個月任玩, 之後要$20 per hour 架....而家先改全免!!
killermomo 發表於 2009-6-26 16:40:07 | 只看該作者
ching 其實果度都好就腳, 又舒服, 佢肯大減價, 我諗都會多d 新手入場....
收返跑道費, 賣下 parts, 都頂住個租金啦...
而家果情況, 好快會陰干, 頂唔住...可惜