RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4516|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

九鷹平衡捍斷左 ..

X360 發表於 2009-10-10 00:46:37 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

請問邊度配得到 , 同埋幾 $$$  

登錄/註冊後可看大圖
[img][/img]
阿業阿業 發表於 2009-10-10 01:05:44 | 只看該作者
ching呢隻買左幾錢??有無行理箱送??
斷左去買lama 2果隻平衡干$38~千其唔好買返9鷹果隻平衡干~
 樓主| X360 發表於 2009-10-10 02:49:57 | 只看該作者
lama2 那支在那可買?
阿業阿業 發表於 2009-10-10 02:53:17 | 只看該作者
你架機係邊度買???我係kws度買機,枝平衡干係返kws買~~
 樓主| X360 發表於 2009-10-10 02:57:16 | 只看該作者
我在鴨記靚女檔買的 , HKD395淨機 多粒電60元.
玩左2排電 , 撞到燈飾 .. 隋地就 ...
有勇冇謀 發表於 2009-10-10 12:17:33 | 只看該作者
 樓主| X360 發表於 2009-10-10 22:33:51 | 只看該作者
今日買左LAMA2平衡桿明明賣38 ... 但無貨結果用了50元買左.
返屋企玩左一陣,條平衡桿好耐用,但內軸受唔住平衡桿太硬,爆左
阿業阿業 發表於 2009-10-10 23:58:22 | 只看該作者
今日買左LAMA2平衡桿明明賣38 ... 但無貨結果用了50元買左.
返屋企玩左一陣,條平衡桿好耐用,但內軸受唔住平衡桿太硬,爆左
X360 發表於 2009-10-10 22:33

下?,邊度爆???我用左lama 2依家狂炒都無是喎~
 樓主| X360 發表於 2009-10-11 00:12:46 | 只看該作者
內軸即係卡住平衡桿枝直軸末端洞位斷開左.
我之前玩6020點跌都唔死,mode 2 我要時間習慣yawing.
我在淘寶買了配件,電池人仔28元平衡捍19元外充火牛50元
比鴨街kws平上數倍
阿業阿業 發表於 2009-10-11 00:24:41 | 只看該作者
我之前玩6020點跌都唔死,mode 2 我要時間習慣yawing.
比鴨街kws平上數倍
X360 發表於 2009-10-11 00:12

原來鴨記有solo d parts賣~平衡干$19又抵喎,鋪頭賣$45~不過驚唔驚寄到黎斷左?
 樓主| X360 發表於 2009-10-11 02:33:16 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

鴨記條平衡桿要70元呀 ... 今天撲到很 ..

朋友說九鷹不是玩具機 , 不能像6020般玩 .. 飛行速度比6020慢 , 但係操控同玩大机差不多 ...

九鷹玩hovering真係唔錯 , 比6020差很遠啊 ..
阿業阿業 發表於 2009-10-11 03:32:20 | 只看該作者
你係咪炒到果個位先爆???我隻機果個位少鬆~次次炒都係平衡干飛脫~我諗唔關重量是~
st1000 發表於 2009-10-12 22:35:18 | 只看該作者
係鴨記 HK$35.00 JAR

備註 - SOLO平衡桿折斷的解決方法
有網民自製了鋼絲平衡桿, 解決了SOLO平衡桿很易折斷的問題, 省回了大量訂購及更換平衡桿的時間、功夫與金錢 :
方法是用鋼絲,把兩邊的銅錘取下來,用鋼絲穿兩邊,把平衡桿轉動軸扯下來,按到鋼絲上去。調節平衡,用透明膠帶固定
(1)原來配的垃圾平衡桿和用家自己做的平衡桿

登錄/註冊後可看大圖

(2) 平衡桿上的銅錘

登錄/註冊後可看大圖

(3) 裝到用家的飛機上,摔不壞的平衡桿

登錄/註冊後可看大圖
阿業阿業 發表於 2009-10-13 00:07:02 | 只看該作者
係鴨記 HK$35.00 JAR

備註 - SOLO平衡桿折斷的解決方法
有網民自製了鋼絲平衡桿, 解決了SOLO平衡桿很易折斷的問題, 省回了大量訂購及更換平衡桿的時間、功夫與金錢 :
方法是用鋼絲,把兩邊的銅錘取下來,用鋼絲 ...
st1000 發表於 2009-10-12 22:35

我想問下個膠圈會唔會令枝干有機會飛脫??
kslee30 發表於 2009-10-13 13:14:57 | 只看該作者
http://images1.fotop.net/albums/GameboySP/somewhere/091010_DSC00417.jpg

鴨記條平衡桿要70元呀 ... 今天撲到很 ..

朋友說九鷹不是玩具機 , 不能像6020般玩 .. 飛行速度比6020慢 , 但係操控同玩大机差不多  ...
九鷹玩hovering真係唔錯 , 比6020差很遠啊
X360 發表於 2009-10-11 02:33

個外充火牛, 可否比條Link我, 我都想買番部, thank you so much.

另外, 很想知道九鷹與6020的差別怎麼樣???? 6020已經飛得好過癮啦, 差別在那裡?????
 樓主| X360 發表於 2009-10-13 19:09:43 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

今天看了說明書 ... 原來有beginner mode ... 早先看一看說明書 ... 現在mode1日本手巳熟習.
下一隻要買 4G6了 .. 配件也來了 ... 槳原來10蚊4塊 ...
Prined 發表於 2009-10-13 21:17:50 | 只看該作者
咩係 6020,  有冇link 可睇吓個樣 ?
zifu 發表於 2009-10-13 23:07:25 | 只看該作者
X360 發表於 2009-10-10 22:33

現貨中,才21.-
st1000 發表於 2009-10-15 22:13:15 | 只看該作者
我想問下個膠圈會唔會令枝干有機會飛脫??
阿業阿業 發表於 2009-10-13 00:07

唔會
st1000 發表於 2009-10-16 22:57:46 | 只看該作者
比鴨街kws平上數倍
X360 發表於 2009-10-11 00:12

可否比條Link我, 我都想買個外充火牛, 謝謝