RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: sing.kh8212
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[青衣遙控車活動]

豆子 發表於 2011-1-16 20:20:44 | 只看該作者

新一年要入手新野啦...哈~
我都係未敢玩咁放, 吓吓都俾人放到粒星咁...都係買定d spare parts 先...
有個師兄部 top 玩 8.5 turbo 真係快到冇得頂, 都請教咗d有用既意見.
*廣華街我又嚟啦...
herbert1 發表於 2011-1-16 20:22:02 | 只看該作者
新一年要入手新野啦...哈~
我都係未敢玩咁放, 吓吓都俾人放到粒星咁...都係買定d s ...
豆子 發表於 2011-1-16 20:20

果個8.5 turbo師兄,係比賽入面既高手
@JOLY@ 發表於 2011-1-16 20:43:44 | 只看該作者

一齊玩8.5t turbo啦   好快個個實力都差不多一樣我係時即極d操車了
豆子 發表於 2011-1-16 20:51:36 | 只看該作者
佢有問必答果樹好嘛...有d高人好有形, 當聽唔到的.
咁我個 5.5T 點算?等我玩熟D至先...
herbert1 發表於 2011-1-16 20:55:05 | 只看該作者
佢有問必答果樹好嘛...有d高人好有形, 當聽唔到的.
咁我個 5.5T 點算?等我玩熟D至先...
豆子 發表於 2011-1-16 20:51

咁又係,好肯教人.....

快d買定牙差啦
herbert1 發表於 2011-1-16 20:56:42 | 只看該作者
一齊玩8.5t turbo啦   好快個個實力都差不多一樣我係時即極d操車了
@JOLY@ 發表於 2011-1-16 20:43

唔好玩啦 , 我仲要練下 , 成日時快時慢 , 俾人推就錯線位
@JOLY@ 發表於 2011-1-16 20:57:00 | 只看該作者
不過其實10.5turbo都夠玩不過我又想買x12唔通又玩番10.5咩
豆子 發表於 2011-1-16 20:59:53 | 只看該作者
牙义真係一勞永逸咁噃...好! 就整個落去部車睇睇係咪咁堅至得...
@JOLY@ 發表於 2011-1-16 21:02:11 | 只看該作者
回復 7788# 豆子

我覺得仲好似好彎左好多
herbert1 發表於 2011-1-16 21:02:52 | 只看該作者
牙义真係一勞永逸咁噃...好! 就整個落去部車睇睇係咪咁堅至得...
豆子 發表於 2011-1-16 20:59

操散個珠差先囉,不過都要買定牙差...
GARY^^ 發表於 2011-1-16 21:06:44 | 只看該作者
MARCO買牙差畀架TOP果時搭單問下係咪可以用SPEC R 40T牙差(FOR BD5 USE)呀~ THX!
GARY^^ 發表於 2011-1-16 21:15:37 | 只看該作者

RCF1/10 Street Race ( Super production組 ) 1/10 街車王挑戰賽例:
1.車架: 任何品牌 1/10 電動4WD車架
2.車呔: 24mm to 26mm 任何品牌 1/10 像膠車呔
3.車鈴: 任何品牌 1/10車鈴 (不可用平面碟型鈴或改動)
4.車殼: 1/10 由大會指定及認可之車殼. 品牌 : TAMIYA . ABC . Yokomo , HPI, Speed PassionHOT WORKS **
5.車高及車重 : A- 125mm高度或以上(車頂計),車重需達1450g或以上,(連計時器)
-------------B- 底於125mm高度(車頂計), 車重需達1550或以上,(連計時器)
6.尾翼:只可用軟硬 膠或金屬制之風翼(任何品牌)可出於車身10mm內
7.摩打: 只可使用無刷摩打 17.5T(有感)感值0.093或以上(任何品牌):
8.電池: LiPo/LiFe.7.4vNicb-NiNH / 7.2V或以下
9.LED!: 各參賽車輛須在賽事中亮著車頭及車尾燈作賽
10.ESC;可用STOCK及TOURBO mode ESC(任何品牌)
本會使用電感數據机Check motor驗定

我地玩街車殼..車速唔好太快..又唔好太慢..13.5-17.5TURBO就最理想..統一用SOREX 36R-40R..
最主要係夠像真
@JOLY@ 發表於 2011-1-16 21:16:41 | 只看該作者
明天有無人操車丫??
herbert1 發表於 2011-1-16 21:20:33 | 只看該作者
RCF1/10 Street Race ( Super production組 ) 1/10 街車王挑戰賽例:
1.車架: 任何品牌 1/10 電動4WD車架 ...
GARY^^ 發表於 2011-1-16 21:15

好呀,我地之前既大王下名車夾車團都係玩11.5T , 不如我地玩10.5/11.5T就算啦,玩13.5雖然有turbo,但係JV一定俾人插爆
145240370 發表於 2011-1-16 21:20:53 | 只看該作者
回復 7784# 豆子

TOURING我陪你唔玩TURBO
145240370 發表於 2011-1-16 21:23:13 | 只看該作者
回復 7788# 豆子

千祈唔好買原廠果隻牙差...
 樓主| sing.kh8212 發表於 2011-1-16 21:43:34 | 只看該作者
回復 7792# GARY^^

1)    11.5-13.5 TURBOESC(任何品牌)
2)    SOREX 36R-40R (鈴任何品牌)
3)    限齒比 (xxx)
4)    有車頭燈

GARY^^ ...禁得唔得...
摩打...就睇大家 11.5 定13.5
 樓主| sing.kh8212 發表於 2011-1-16 21:44:20 | 只看該作者
回復 7781# 豆子

廣華街我又嚟啦..
GARY^^ 發表於 2011-1-16 21:49:20 | 只看該作者
回復 7796# 145240370

我仲有一隻新直濕杯...
你畀我果隻唔肯爛XDD
話時話有冇唔用既ZERO摩打座同大減PULLEY托?? 你有換OPTION多左唔唔用既話放畀我OK??
@JOLY@ 發表於 2011-1-16 21:49:40 | 只看該作者
10.5T啦-.- 我岩岩先賣左個11.5T俾阿MING