RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: sing.kh8212
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[青衣遙控車活動]

GARY^^ 發表於 2011-1-16 21:52:23 | 只看該作者
回復 7797# sing.kh8212

都好
我玩13.5T TURBO啦.. FF同街車輪流用都好..

咁我地係咪唔玩MODIFY摩打喇??XDD
 樓主| sing.kh8212 發表於 2011-1-16 21:56:48 | 只看該作者
回復 7800# @JOLY@

10.5..TURBO..    好快
一係 10.5..無TURBO
一係 8.5    無TURBO..都ok
@JOLY@ 發表於 2011-1-16 21:57:22 | 只看該作者
咁我玩冇TURBO-.-
 樓主| sing.kh8212 發表於 2011-1-16 22:01:56 | 只看該作者
回復 7801# GARY^^

一係
8.5   無TURBO          11.5T   TURBO            13.5T   TURBO
----------------------------------------------------------------------------
@JOLY@ 發表於 2011-1-16 22:11:50 | 只看該作者
回復 7804# sing.kh8212

咁其實成個場唔係剩係得我地玩 如果我地個個都咁快可以追下其他車 但如果慢就會阻到人地D車
 樓主| sing.kh8212 發表於 2011-1-16 22:23:08 | 只看該作者
回復 7805# @JOLY@

10.5..TURBO..  = 5.5..速度或會快過 5.5
最好..一係 11.5T   TURBO   一係8.5   無TURBO  ...都夠快
你果隻..11.5T都係好舊款   ...換隻新X12 10.5....再用你果隻X11 10.5換隻新款11.5
@JOLY@ 發表於 2011-1-16 22:25:34 | 只看該作者
-.-隻X 11唔攪佢住咁我買隻X12 8.5 關TURBO
 樓主| sing.kh8212 發表於 2011-1-16 22:33:12 | 只看該作者
回復 7807# @JOLY@

X12 8.5.係MODIFY摩打..
快D買LA..
@JOLY@ 發表於 2011-1-16 22:57:44 | 只看該作者
我玩左2隻10.5又唔想再買10.5-.- 聽人講8.5 TURBO有驚喜 咁如果你地玩咪關左個TUNBO佢
 樓主| sing.kh8212 發表於 2011-1-16 23:13:59 | 只看該作者
8.5   無TURBO         都 ..ok
豆子 發表於 2011-1-16 23:23:28 | 只看該作者

冇問題...你留個電話俾我, 唔明到時叫佢響電話解答你, 不過果個師兄話 YOKOMO 得一款牙义的.

我都會玩殘個珠义先, 唔好浪費.
GARY^^ 發表於 2011-1-16 23:34:22 | 只看該作者
回復 7811# 豆子

你講果個係咪警車黑白色TOP?
佢叫教主
GARY^^ 發表於 2011-1-16 23:38:25 | 只看該作者
回復 7804# sing.kh8212

好提議. 唔會太快或慢.

不如SET玩11-12分鐘一排電做目標, 因為車速慢左電COME玩D.
 樓主| sing.kh8212 發表於 2011-1-16 23:41:27 | 只看該作者
回復 7812# GARY^^

yes
 樓主| sing.kh8212 發表於 2011-1-16 23:43:49 | 只看該作者
回復 7813# GARY^^

8.5   無TURBO    ....ok
    邊個有8.5.先
又要入隻平..8.5...死個
豆子 發表於 2011-1-16 23:52:12 | 只看該作者
8.5 都 OK 噃...係咪唔SET TURBO 架?
如果第時玩 TURBO 就唔駛再買 MOTOR 囉...
我部YOKOMO 都只係 11.5, 唔可以拎落部 TOP 用, 加 TURBO 都唔夠走.
豆子 發表於 2011-1-16 23:55:53 | 只看該作者
回復  豆子

你講果個係咪警車黑白色TOP?
佢叫教主
GARY^^ 發表於 2011-1-16 23:34

都係有朵之人, 另外個肥哥哥玩部 TA05 都好勁, 有時真係手車問題, 未必至勁既車一定堅哦!
herbert1 發表於 2011-1-17 00:23:19 | 只看該作者
回復  GARY^^

一係
8.5   無TURBO          11.5T   TURBO            13.5T   TURBO
--------- ...
sing.kh8212 發表於 2011-1-16 22:01

咁我用10.5,開一兩格turbo,睇情況什至off turbo , 因為我用6.6V,總之較到速度同你地一樣,唔會打矛波.......
herbert1 發表於 2011-1-17 00:25:54 | 只看該作者
都係有朵之人, 另外個肥哥哥玩部 TA05 都好勁, 有時真係手車問題, 未必至勁既車一定堅哦!
豆子 發表於 2011-1-16 23:55

肥哥哥話我用波子殼浪費左架車

但我想講咩車落係我手上都係浪費
 樓主| sing.kh8212 發表於 2011-1-17 00:30:05 | 只看該作者
回復 7819# herbert1