RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4090|回復: 37
打印 上一主題 下一主題
收起左側

今日青山公路 , 深井巴士特見....

MAZDA 發表於 2010-1-1 15:20:47 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
今早小弟一早出架巴士由荃灣西站行入青山公路->深井->浪tsui園巴士總站...
跟著回程沿返青公行返出荃灣西站搭930過返海 !!來回程共用左1.5小時...條路玩
車一樓 , 好行過吐露港 ,但沿途補給站好少...近乎冇~~~ 我玩架巴士時好多人問
洽 , 去到深井時有市民影相... 有小朋友咁同部巴士合照 !~最後上到浪tsui園巴士
總站停留左20分鐘後行返去荃灣西站 . 返荃灣途中有單車友又問我部巴士咁主動同
我架巴士一起影相 , 個位單車友話平時係青山公路都唔到人玩rc拖頭...想不到見到我
來玩....個位單車友不知是否工房的板友...咁知我地啲rc拖頭...到返到荃西時又有市民
走來問我部巴士 , 結果又吸引啲市民來睇睇及影相等~~~其中一位市民話見過有位c
兄一手踩單車 , 一手楂著支控玩個部卡通巴士....我於是問佢是否在吐露港個邊見過佢..
佢話係: 想不到連荃灣街坊都見過一手踩單車 , 一手楂著支控玩卡通巴士的c兄.到最後
搭返930過海結束今次巴士旅程:
henryb4sun 發表於 2010-1-1 15:22:45 | 只看該作者
C Hing...ho king ah! That is a piece of art!
鐵佬 發表於 2010-1-1 16:29:57 | 只看該作者
唔知點解,我睇親LEE部車,個車頭車頂好似生左兩隻角出黎咁.
240SX 發表於 2010-1-1 16:41:15 | 只看該作者
樓主就正啦~雖然我冇玩巴士貨櫃
但係有時我會係深井放rc1/10
睇下下次有冇機會撞到師兄你^^
s0301399 發表於 2010-1-1 16:51:08 | 只看該作者
甘樣行個幾鍾要用幾多電呀?
 樓主| MAZDA 發表於 2010-1-1 17:56:04 | 只看該作者
5# s0301399

用左一排鋰電 , 回程時冇電要換電...
German 發表於 2010-1-1 20:08:50 | 只看該作者
家豪 發表於 2010-1-1 20:09:40 | 只看該作者
咁如果玩呢條路咪要自備好多野@@
 樓主| MAZDA 發表於 2010-1-1 20:27:14 | 只看該作者
8# 家豪

玩呢條路真係好玩過吐露港個邊 , 只少冇咁多單車係你前後掠過.... 不過
就好多人援步砲 ....  呢樣就要小心 !~ 但補給站一過麗城就真係冇...要自備
多些水和飲料... 今日我玩出左一排鋰電,兩排直電 , 一排22c 5000
mah車用 , 回程時ko左要換電....過馬路啲路膞大致ok ,係度深井碧x半島過路
啲膞就高啲.....但都可以接受 !~下次再有機會要由荃灣西站行到去嘉隆村個邊..

ps:希望日後可以有機會係青公搞下放車活動...
chan951130 發表於 2010-1-1 20:32:08 | 只看該作者
8# 家豪

玩呢條路真係好玩過吐露港個邊 , 只少冇咁多單車係你前後掠過.... 不過
就好多人援步砲 ....  呢樣就要小心 !~ 但補給站一過麗城就真係冇...要自備
多些水和飲料... 今日我玩出左一排鋰電 ...
MAZDA 發表於 2010-1-1 20:27

但係只限於冬,秋,春天...夏天一定唔玩得-,-
man01 發表於 2010-1-1 21:25:16 | 只看該作者
chan951130 發表於 2010-1-1 20:32

鬼唔知咩
我神早講過,要玩哩條路,要係麗城補級,沿途冇乜補級站
家豪 發表於 2010-1-1 21:59:09 | 只看該作者
8# 家豪

多些水和飲料... 今日我玩出左一排鋰電 ...
MAZDA 發表於 2010-1-1 20:27

冇所謂.等你開post
家豪 發表於 2010-1-1 21:59:44 | 只看該作者
鬼唔知咩
我神早講過,要玩哩條路,要係麗城補級,沿途冇乜補級站
man01 發表於 2010-1-1 21:25

佢唔會明架喇~
MRX-2 發表於 2010-1-1 23:24:54 | 只看該作者
superchucu 發表於 2010-1-2 00:26:53 | 只看該作者
萬兄呢張好影得好像真喎
萬兄部車嚇到個細路賴屎?
MRX-2 發表於 2010-1-1 23:24

登錄/註冊後可看大圖

好圖
賜酒
MRX-2 發表於 2010-1-2 00:30:15 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

好圖

superchucu 發表於 2010-1-2 00:26

堯命呀~~
superchucu 發表於 2010-1-2 00:37:49 | 只看該作者
chan951130 發表於 2010-1-1 20:32

開慣冷氣既梗係唔得啦
chan951130 發表於 2010-1-2 01:02:45 | 只看該作者
開慣冷氣既梗係唔得啦
superchucu 發表於 2010-1-2 00:37

咁重唔快D造部冷氣巴
agentjerry 發表於 2010-1-2 01:15:02 | 只看該作者
Sea Crest Villa phase 1
 樓主| MAZDA 發表於 2010-1-2 01:22:28 | 只看該作者

其實今日我同巴士駛上上浪tsui園總站時 , 都怕會有二打六問候及趕我走...
但幸好最終冇比二打六趕...,得可順利停泊一會...不過 , 日後
有機會搞青公活動我一定唔會上該處 ,因為同一時間又有多架rc拖頭上來實
會有機會比二打六趕....本來想入埋碧堤半島公共交處內影我架AL ,但我知
入邊站內實會有二打六趕 , 所以我還是冇入去..