RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5801|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

PS3 已成功破解

2slow 發表於 2010-2-2 11:33:24 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
終於破解啦~ 睇黎要入定部PS3...

http://www.cnbeta.com/articles/103386.htm

目前PS3盜版藍光遊戲已經開始在瀋陽市場的遊戲商家手中囤貨,由於改機方法還沒流傳到國內,所以還未上架銷售。
目前已知,為這批盜版藍光PS3遊戲提供改機方法的是加拿大某破解小組,他們在美國黑客喬治‧霍茲(George Hotz)公佈PS3破解方法後,開始仔細研究PS3光盤的加密系統,目前已經攻克,測試的15款遊戲全部運行通過。其中包括熱門RPG大作《最終幻想 13》。

此次的破解方式為硬改直讀後運行藍過刻錄光盤,筆者已經親眼目睹過盜版PS3的藍光光盤,遊戲作品很多,保證精美,據知情人透露PS3的盜版遊戲售價在 25-30左右,另外也有情報說目前各遊戲商家大批囤積PS3遊戲主機,準備醞釀破解後的一次漲價潮,據說漲幅高達700元。
 樓主| 2slow 發表於 2010-2-2 11:36:05 | 只看該作者
snowsenki 發表於 2010-2-2 11:41:56 | 只看該作者
有DC類似Ge D直讀唔改機先講啦
AMAT 發表於 2010-2-2 11:46:01 | 只看該作者
係香港破解遊戲機係犯法......
賣盜版遊戲都係犯法.......

買部機又唔係貴......買遊戲三百零蚊一隻,又唔係小朋友買唔起....點解要買盜版呢......

買返正版啦......
jeffkam23 發表於 2010-2-2 11:53:20 | 只看該作者
我都唔明d人點解唔買正版
盜版都係成rmb30一隻啦 (hkd 35左右 上得架就最少50以上先有肉食)
又唔係一定玩到 (你地會話佢地會換, 換多兩換, 車錢又係返度啦)
再者, 你唔買正版, 人地點有錢再寫game比你地玩呢........
一陣唔好意思, 死一死光頭又成千 (改機又差唔多成千)
夠你買到6-7隻game啦
 樓主| 2slow 發表於 2010-2-2 12:02:30 | 只看該作者
所以咪要入定部PS3, 因為出左老番d機可能會加價~
當然要support正版, 尤其是好既game..

但諗真d, 番版game間接另到多d人買機喎...
Q-pet 發表於 2010-2-2 12:03:40 | 只看該作者

我而嫁都買正版玩啦=-="
WINDOWS 7..NOTRON 2010又係正版
有時用正版既好處真係好好多
電腦D GAMES起碼買左五隻啦...
正版唔錯丫..又洗煩..有經濟能力買就OK JA..
如學生就當言想玩老翻..
等我都遲D入部PS3先~~~
 樓主| 2slow 發表於 2010-2-2 12:04:42 | 只看該作者
bbqbbq0500 發表於 2010-2-2 12:10:44 | 只看該作者
買得老翻原因得一個姐~~
yakuza 發表於 2010-2-2 12:27:52 | 只看該作者
係香港破解遊戲機係犯法......
賣盜版遊戲都係犯法.......

買部機又唔係貴......買遊戲三百零蚊一隻,又唔係小朋友買唔起....點解要買盜版呢......

買返正版啦......
AMAT 發表於 2010-2-2 11:46

I totally support your point of view!
Think about everybody buy and use pirated game and DVD, thats mean the creator will not make $, then who will create new game and film new movie in the future?
比利羊 發表於 2010-2-2 12:38:51 | 只看該作者
若國產416 同國產Pro-D 不建議討論.. , 這PS3破解沒太大分別吧!
yakuza 發表於 2010-2-2 12:43:13 | 只看該作者
若國產416 同國產Pro-D 不建議討論.. , 這PS3破解沒太大分別吧!
比利羊 發表於 2010-2-2 12:38

Yes, that is exactly same kind of case...
AMAT 發表於 2010-2-2 12:46:05 | 只看該作者
其實玩老翻GAME源自一個原因:貪心

因為用一隻正版價錢買成八九隻老翻GAME....咁你咪唔會珍惜嚟玩囉......

等如我部PS2,我全部老翻GAME,得兩隻正版....講真買多過玩.....玩嚟玩去都係果幾隻.......
其他果O的真係浪費.......

之後我PSP,全正版,買得精好多,咁耐都係得頭D,麻雀,太鼓同GT....玩O既次數都多O的先啦......
到到宜家老婆買O既Wii,都係一隻GAME.....亦都只會買多隻FIT PLUS唔出奇.......

其實唔會做成咁多浪費.......亦都浪費咗開發者O既心血.......

真係O架,老翻的話,一玩開頭唔好玩,就唔玩落去.....
但正版的話,你先會發時間心機去搞去玩去研究......

唔好講GAME,其實老翻遙控車都一樣.
不過就不在此談喇.
hihizaza 發表於 2010-2-2 13:06:27 | 只看該作者
以前saturn同PS時全老番,後來PS2,DC,XBOX等全部正版,非常同意AMAT所講,玩得精了,其實買game用既錢都可能少了!
Q-pet 發表於 2010-2-2 13:15:40 | 只看該作者
係呀--我以前係學生個時..PS1..見覺得好玩既GAMES就掃老翻..
到人大左..有經濟能力..PS2個時..見覺得有D GAMES想玩就去買正版
例如GT..MGS 1 2 3...高達..FFX..
而黎緊或者買部PS3..但發覺自己開始對打機無咩興趣..可能買或唔買--
而BIO 5..係電腦度打爆左...買PS3既GAMES可能都係GT5同MGS 4..
我又無咩留意有咩大作--一係機戰囉..
AMAT 發表於 2010-2-2 13:17:10 | 只看該作者
出老翻.....唔見得會正機賣貴咗.......
反而可能因為O的人唔買正機而平咗都唔出奇........
 樓主| 2slow 發表於 2010-2-2 13:22:39 | 只看該作者
係呀--我以前係學生個時..PS1..見覺得好玩既GAMES就掃老翻..
到人大左..有經濟能力..PS2個時..見覺得有D GAMES想玩就去買正版
而黎緊或者買部PS3..但發覺自己開始對打機無咩興趣 ...
Q-pet 發表於 2010-2-2 13:15

暫時都只係GT另我有動力買PS3... 高達game就未有一隻好既~!!
Q-pet 發表於 2010-2-2 13:27:32 | 只看該作者
暫時都只係GT另我有動力買PS3... 高達game就未有一隻好既~!!
2slow 發表於 2010-2-2 13:22

咁我係高達迷...買個高達DX..Z高達..但玩左幾次覺得好悶--
來來去去都 係咁=-="而真三國無雙又係..來來去去殺呀殺--"
以前就死煲爛煲打機..唔知係未玩左遙控車而對打機無興趣
dazesin 發表於 2010-2-2 14:05:41 | 只看該作者
而黎緊或者買部PS3..但發覺自己開始對打機無咩興趣 ...
Q-pet 發表於 2010-2-2 13:15

大作有,GOW!
jacky192930 發表於 2010-2-2 14:10:53 | 只看該作者
買PS3反黎我只係為打GT  WINING  魔亨  果d之種...但係你地話買老番唔好咩...
又唔好咁講住....有好多正番未出老留到出左啦...
psp果時我到等到頸到長到未出GT 咁嫁姐...大家以事論事姐...
依嫁正番真係有好多好處...唔好咁快有死機果d囉...冇咩事到係買反正番好d...