RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1710|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

油壓問題!

Love_stephy=) 發表於 2010-4-21 23:35:05 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

近呢幾日有個friend 送左個油壓比我... 我睇應該係4支3 racing 油壓
錦我就將個4支野放左上去架車度...

但係放左上去之後發現架車好似太低.... 有好似無錦... 我press 落去架車度唔係好見個油壓有縮過架車低就到地.....
比較下3racing 同埋雙星支膠油壓, 見到3 racing 個隻短好多.... 之後我將佢解剖左佢, 入面個次油壓既柱好短.... 唔知會唔會就係呢個問題所以架車太貼地.
我就想問下各位C-hing 有無咩解決辦法. 唔知個條油壓柱有無D 比現有個條長一DD 但係又唔知太長架呢? 我又無問到佢之前係放係咩車度....

重有我想問下因為我放左D 油出黎, 我買多支油壓用既油要幾錢到?

丘比凸 發表於 2010-4-21 23:40:22 | 只看該作者

呢套應該係m車油壓
油壓油3-4x蚊就買到
 樓主| Love_stephy=) 發表於 2010-4-21 23:48:11 | 只看該作者
回復 2# 丘比凸

下... 即係我而家唔用得定係點?
ymc215 發表於 2010-4-22 00:45:27 | 只看該作者
丘比凸 發表於 2010-4-22 07:07:57 | 只看該作者
可以試下有無長d既波頭膠換落去
油壓芯雙星好似有出[好似咋]
真係有出都吾知岩吾岩裝落去3r套油壓度
AMAT 發表於 2010-4-22 07:37:17 | 只看該作者
長腳係冇用.
因為油壓行程本身已經太短.

唔好用.
tamiyafan 發表於 2010-4-22 12:08:17 | 只看該作者
將雙星膠油壓條芯同3 Racing 條芯對調咪得囉!