RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: MAZDA
打印 上一主題 下一主題
收起左側

今個星期六5月1日中環至北角碼頭港島旺團(事後相 )

odaan 發表於 2010-5-3 10:37:08 | 只看該作者

呢個問題 , 就真係已經係一個問題
就好似點樣既司政報告先合市民要求一樣

其實搞手符唔符合係一個好既搞手 , 建基於眾參加者本身
如果參加者有幾個以上係依賴既 , 而其他人又唔願分擔 , 唔願各司其職 , 無左團體性 , 就係為左由一邊行到另一邊 , 有搞手等於無搞手

搞手 , 要約腳 , 預算路線 , 預算食飯地方 / 休息地方 , 控制時間 , 就已經盡晒

壞車 , 唔夠電 , 遲到 , 呢 D 係參加者既責任 , 搞手控制唔到 , 搞手要控制完成時間 , 頂多抽 20 分鐘中途休息
其實車主自己知自己事 , 明知部車 sor9ry 左 , 就咪鬼係到等神蹟
真係整足一個鐘就一定郁得番 ?? 個個壞車係馬路 "打地氣" 就整得到既話 , 甘就唔會設計拖車啦
整唔到 , 咪上架囉 , 拿拿聲人地一定等 , 十分鐘以上 , 幾有義氣都假啦
話人地自私唔等 , 甘掉番轉諗 , 都唔好自私到要十幾人等佢一個

所以幾好既搞手 , 配著 D 有問題既腳 , 都係棧搞
Jazz_Wan 發表於 2010-5-3 11:04:19 | 只看該作者
因為我見搞手 廿歲 都未夠 , 局就參加過唔少 , 但約腳經驗真係無得好要求

琴日港島又遊行又聚集大量 ...
odaan 發表於 2010-5-3 09:23

我hold day都係係cwb, 的確係明顯比weekday多人, 不過今年人流唔算多,
d visistor都去晒上海.

另外就係因為多人既關係, 搞手緊加要負起指引既工作, 大家安全為上ma, 要懷著這個心態大家就會玩得放心, 仲有咁大個人, 自律係最重要, 有d人唔知點解, 好中意停架車係路中心, 特別係旺區, 可能佢地喜歡show himself 掛, 我就真係不敢(弓)維喇, 我以前都會好心提下, 但係次次都係咁, 我都冇咁好氣, 有時唔係做搞手既時候, 真係話知佢死啦, 仲好希望佢架車俾人踢鬼爛佢
卍亮卍 發表於 2010-5-3 18:49:27 | 只看該作者
總知個今次樓主係新手搞活動就唔好怪佢..
我比d提示樓主啦.
搞車活動路線要明確清晰..懂得路線要點行...
版友們壞車都要等佢地..或者有咩野要幫手就幫佢地..無一味自己係咁行...
如果有d大問題..例如甩波箱摩打齒..就無整啦..成部車抬上平板度.一野車走佢..
再係晚飯時間幫佢搞
呢次當吸收經驗..望能下次再搞好d
Q-pet 發表於 2010-5-3 10:23

Q SIR 試問無平板車怎樣抬上去呢
Jazz_Wan 發表於 2010-5-3 19:35:50 | 只看該作者
卍亮卍 發表於 2010-5-3 18:49

最慘都唔係呢樣, 最慘係下午玩車要到食晚反先可以整車

不過有時d人整車整到忘晒形, 叫極佢一陣坐低先整, 佢緊係聽唔到, 真係吹x漲
ericyeung78 發表於 2010-5-3 19:38:47 | 只看該作者
卍亮卍 發表於 3-5-2010 18:49

セ唔係有件港色拖架咩??
卍亮卍 發表於 2010-5-3 19:45:50 | 只看該作者
セ唔係有件港色拖架咩??
ericyeung78 發表於 2010-5-3 19:38

我指 如果無平板或港式拖架既時候 怎樣呢-0-
lam8661 發表於 2010-5-6 23:09:26 | 只看該作者
D車好正呀
jack_so 發表於 2010-5-6 23:32:38 | 只看該作者
超~超~超~級型呀,希望下次有龜車(模型)踩場啊~~講笑咋~<