RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3260|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

VMII...爽

skylam 發表於 2010-7-7 23:08:26 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
買D補品比部車........今次主換xray t2 009個珠差.....十分fit位......唔需要改.........換o左之後真係好順..........
大減換o左48pitcho既73t..MOTOR就18t...........頭就換o左金屬c座.......應該要整o既都整埋....
清清 發表於 2010-7-7 23:37:31 | 只看該作者
死仔包到底有幾爽先?無介紹錯呢,做咩唔用牙差?
 樓主| skylam 發表於 2010-7-7 23:56:27 | 只看該作者

梗係無介紹錯喇............D件又平........抵玩........
牙差我怕O左D齒....聽聞又易入沙塵....都係用珠差好D(我自己喜歡)........家陣用死光個SET珠差真係不錯...不過貴就貴D成$3XX蚊.......不過換完之後即刻出O左兩個字"""好掂"""....極之順......
清清 發表於 2010-7-8 00:10:27 | 只看該作者

我都用緊牙差無入塵仲一個牙差玩兩架車
 樓主| skylam 發表於 2010-7-8 10:04:34 | 只看該作者
真係..........咁遲d又整隻玩o下..........
chub 發表於 2010-7-10 21:19:39 | 只看該作者
我都係用牙差,唔駛煩,大減點解唔用64?

我用atomic64p大減100t極速$20撘20t摩打齒

5.5t超爽,不過好快冇電,將會用返8.5t
 樓主| skylam 發表於 2010-7-12 00:39:05 | 只看該作者
我買唔到 64P 100T.......所以換......加上聽聞64P齒好似比較易掃所以轉48P大減TRYTRY......
raymen 發表於 2010-7-12 09:11:56 | 只看該作者
C.hing,
How much is the 金屬c座 & the alu. centre pulley ?  

thks
 樓主| skylam 發表於 2010-7-12 10:07:18 | 只看該作者
$1xx左右.......實數唔太記得!!!!!
pskyng 發表於 2010-7-12 20:41:23 | 只看該作者
T3 的 差速pulley 是 38T 嗎? 但vmII 個 pulley 是否是 34T?  
因為 見ATM 出for VMII 的齒差是 34T.
 樓主| skylam 發表於 2010-7-13 10:56:18 | 只看該作者
師兄黎個PULLEY...佢入面有埋34T/38T比你換ga.....出去睇O下就知....
pskyng 發表於 2010-7-13 12:05:36 | 只看該作者
師兄黎個PULLEY...佢入面有埋34T/38T比你換ga.....出去睇O下就知....
skylam 發表於 2010-7-13 10:56

ic , thanks r 師兄.
 樓主| skylam 發表於 2010-7-13 12:30:03 | 只看該作者
客氣..
lingryan 發表於 2010-7-13 14:28:50 | 只看該作者
唔好意思想請教各位 c hing
我的VMII 是motor 5.5T, 摩打齒配23T, 大減齒是原裝跟來的.

請問想要係快車既配搭係??
摩打齒配幾多T ?? 大減48p-73T  or 大減64p-100T,??
thx
 樓主| skylam 發表於 2010-7-13 23:45:43 | 只看該作者
5.5T...............????????我聽聞最快用6.5T已經好盡...........5.5T我真係未見有師兄用.......如果有麻煩可唔可以講O下個SETTING分享O下.....
chub 發表於 2010-7-14 07:03:08 | 只看該作者

我都係用5.5t大減64p100T摩打齒20T

齒比盡量在8.5至9.5。5000ma40c

玩約十分鐘就冇奶。非常冇癮,

所以會換返隻8.5t,可以玩耐d,

我見橋底有人玩4.5t,仲快!