RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: sattaugoh
打印 上一主題 下一主題
收起左側

講翻幾十年前左右玩車,有間新新模型公司。

樓主| sattaugoh 發表於 2010-8-16 17:43:00 | 只看該作者

咁你當時都幾多錢駛o羅!
NX101 我記得果陣時,響 "遙控模型" 期期打廣告,個名叫 AYK RoadRunner 咁上下,果陣係貴價平地,果陣都無錢買,得個恨字。
chopsticks 發表於 2010-8-19 08:14:18 | 只看該作者
華星茶餐廳果個位?
chopsticks 發表於 2010-8-19 08:20:46 | 只看該作者
以去完新新。。。跟住去埋環球”以前用橙色紙包嘢果間”
topedo 發表於 2010-8-19 20:15:09 | 只看該作者
記得當初新新模型鋪位響渣甸街附近(唔知有無記錯),果陣我中學都未讀完。
後來新新就搬o左去灣仔,果陣o既 ...
sattaugoh 發表於 2010-8-15 00:50

Yes, the first shop is in Jardine Plaza.
kit1938 發表於 2010-8-23 17:41:55 | 只看該作者

回復 21# sattaugoh
C hing ,我唔係好多錢駛,果陣時架 NX101 叫roadrunner ,唔記得叫咩名堂,果個作者好似叫咩 ishihara (有錯請更正) ESC用KO 嘅金盒,又唔記得咩model 好似有 C hing 早排po過上工房,摩打用YOKOMO,諗起都敗家。两兄弟死慳死底先儲到錢買架咋!C hing
USAY3K 發表於 2010-11-7 17:37:24 | 只看該作者
I HAVE TO VISIT [KWS]
vitz_RS 發表於 2010-11-13 15:46:36 | 只看該作者
回復 8# tonykhtsang

Me too.