RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2596|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

買m05 pro 版著數定係ra 版著數

wda 發表於 2010-8-17 02:52:41 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
最近想買部m 車玩下..睇中部m05ra ..六百幾有電變..仲有部pro 版八百幾..
買pro 版著數定係ra 版著數..因為pro 版對避震都唔係金屬..又唔多藍件..ff03 pro 都有對trf 避震la..
仲有好多藍件都係$1100..近拆係咁放血..又ff03 又tb03 又ta05介有df03ra ..真係慘.日日都去kws.諗住買多部m 車飛下街..會用黑豬..都夠玩la
Delta. 發表於 2010-8-17 06:26:49 | 只看該作者
買新藍件pro 版啦..都系八百幾...
AMAT 發表於 2010-8-17 14:12:36 | 只看該作者
兩架車TARGET唔同

PRO版係平路RACING用
RA版係沙地用

兩者O既配搭係有異.
ftbingobingo 發表於 2010-8-17 23:35:56 | 只看該作者

個人意見, 散買膠件 + 三節棍 + trf 油壓 + 3 racing options 仲好 but 貴d
smallfaifai 發表於 2010-8-18 00:22:07 | 只看該作者
個人意見, 散買膠件 + 三節棍 + trf 油壓 + 3 racing options 仲好 but 貴d
ftbingobingo 發表於 2010-8-17 23:35

同我諗法差唔多,我就諗散執膠件、啤鈴、TA03珠差、孖星萬向、TRF油壓、孖星金屬摩打座、3racing金屬轉向,其他就好多閒錢先買啦~
z96282424 發表於 2010-8-18 01:12:02 | 只看該作者
M05真係散執好D... PRO版都8舊幾未有殼, mini cooper都$140啦埋單成千...

普通版選隻岩心水既, 有D仲有電鍍件, 未炒之前幾靚仔嫁~
我都入左唔少option去玩M05, 但如果當我唔見左架車又要重新玩過M05,
我會入普通版+bearing+雙星萬向+60A/10.5T 就夠...
bb261261 發表於 2010-8-18 02:47:48 | 只看該作者
我都想買呢-,-不過上個星期行完kws都無買到-,-聽日出去睇多次先~~~
散執膠件<~~~~即係咩
啤鈴<~~我知
TA03珠差<~~~有咩用
孖星萬向<~~~~=.=
TRF油壓<~~~~換左好好多的嗎
孖星金屬摩打座<~~~係唔係即係=散熱個個~
3racing金屬轉向<~~~~好似好貴-,-
仲有如果我用來係街d石屎地玩~~用咩媽打好-,-
唔計車6xx蚊之外 c hing 你地講個d野加埋大約幾錢-,-
AMAT 發表於 2010-8-18 14:52:55 | 只看該作者
買全架啦......散執零件只係適合一O的玩過,又或者有M03 O既人.
完全未玩過O既,買成盒啦....只少有晒說明書跟.....你買散件又要你自己上網DOWNLOAD說明書,又唔知自己用咩長度車陣.....

TA03珠差係以前M03用開果隻珠差嚟,好處係"較平".同埋易SET得緊.
點解要用珠差呢,因為原裝係用牙差,架車走出嚟會好推頭,即係轉向不足.但用咗珠差之後,扭得緊,咁樣架車轉得多,咁變咗鬥車攻灣有利.但如果只係落屋企樓下放,咁就唔駛改.入車場先改珠差.

萬向節,取代咗原裝O既狗骨,好處就係唔會跌支狗骨出嚟,轉向行車亦會較順滑.

TRF油壓,好有用,因為原裝係就咁彈弓嚟,冇油壓效果.用咗架車設定會更加好,冇咁易翻車係其一,另外架車攻灣亦會反應更好.都係果句,諗住落場玩有用,落街放狗唔駛.

金屬摩打座,幫助摩打散熱,當然好啦.

金屬轉向,唔係成份轉晒,只係要換某幾件.換咗當然令架車轉向虛位少咗,咁架車轉灣會更得心應手.落場有用,放狗冇用.

你係街石屎玩,咪換隻風扇黑豬囉,你落鋪頭買時人地知係乜.

車架約六百幾,之後咪買遙控器果O的囉.有平有貴,由二三百到過千都有.
建議你落鋪頭睇下喇.
mkylee 發表於 2010-8-26 02:16:14 | 只看該作者
AMAT Ching 好勁, 我想問 M05 可以改成RA版? 玩沙地?