RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: rubbishcar
打印 上一主題 下一主題
收起左側

JV埸全日租给車會

abcde 發表於 2010-10-5 19:05:11 | 只看該作者

這個論點很好...十分同意...公家場攪私人比賽...一定不支持...
sunday 發表於 2010-10-5 19:17:49 | 只看該作者
Bridgestone22 回復  pskyng

agree x 100
Bridgestone22 發表於 2010-10-5 18:58

你 agree 夠 1000 都無用
你不能參加比賽,你不受歡迎
sunday 發表於 2010-10-5 19:19:33 | 只看該作者
這個論點很好...十分同意...公家場攪私人比賽...一定不支持...
abcde 發表於 2010-10-5 19:05

這就是為什麼我說, 不是 book 場的問題.......
sunday 發表於 2010-10-5 19:24:55 | 只看該作者
如果我組個車會, 首要目標是為會員增取利益, 最好每個月都有比賽, 玩得開開心心, 推廣 R/C 文化根本唔重要, ...
比利羊 發表於 2010-10-5 17:34

細路
成績係自己爭取
又吳見以前比賽有人幫幫我 ?

又係買吳倒樓 要人幫  ??
abcde 發表於 2010-10-5 19:33:35 | 只看該作者
這就是為什麼我說, 不是 book 場的問題.......
sunday 發表於 2010-10-5 19:19

本不相回那些似是而非的回應...但這很不明白...請說明白點吧....你不斷的回應...但沒有表明立場....請表明立場吧..

這才是討論...而不是挑起駡戰.....
Bridgestone22 發表於 2010-10-5 19:34:35 | 只看該作者

回復 45# abcde

agree x 1000
william0106 發表於 2010-10-5 19:38:02 | 只看該作者
政府d野其實好簡單,同去維園
打波一樣.....有團體要租,當日無
人租同一個時間咪租,點會唸我地d小市民呢!
sunday 發表於 2010-10-5 19:43:31 | 只看該作者
回復  abcde

agree x 1000
Bridgestone22 發表於 2010-10-5 19:34

agree agree...
    空洞的 "同意" 的是孩子的語言
作為一個中年 你應該有你自己的尊嚴
abcde 發表於 2010-10-5 19:46:28 | 只看該作者
回復 44# sunday
你每次都第一時間回覆..但每一次都看不到你的意見是什麼..只是回應和反對
說一些你對這場地應如何使用吧....討論啊...不是那些不明所以的回應...說明白點...不用過多的比喻.....
sunday 發表於 2010-10-5 19:50:15 | 只看該作者
本不相回那些似是而非的回應...但這很不明白...請說明白點吧....你不斷的回應...但沒有表明立場....請表明立場吧..

這才是討論...而不是挑起駡戰.....

abcde 發表於 2010-10-5 19:33

my friend,  駡戰 不是這樣友善的.....
你沒有聽書, 我晨早已表明立場..我在這裡是 踢爆 -

吳關有無 book 場既事...係, "我每天都要玩, 我不會接受暫停一天"....

我過來這裡是要 踢爆
Bridgestone22 發表於 2010-10-5 19:51:32 | 只看該作者
回復 48# sunday

Against x 1
kckan 發表於 2010-10-5 19:55:24 | 只看該作者
比乜賽呀 平日返工都咁緊張  用來消閒下好啦!!
sunday 發表於 2010-10-5 19:57:42 | 只看該作者
why not go fishing ?
abcde 發表於 2010-10-5 20:00:15 | 只看該作者
回復 50# sunday

算我走了堂.....說多一次你的立場吧....應怎樣使用這場地...你個人的意見是 ??
不是說那會和公眾人仕的立場.......
gtimax 發表於 2010-10-5 20:14:20 | 只看該作者
一個公家場的使用一定要對公眾有益!
兩個月一次"全港可以公開報名的", 我覺得可以OK,
"但私人車會活動"似乎對推廣搖控車運動沒有幫助, 所以不支持!
carvenchow 發表於 2010-10-5 20:18:49 | 只看該作者
回復 55# gtimax

認同 *1
abcde 發表於 2010-10-5 20:22:32 | 只看該作者
一個公家場的使用一定要對公眾有益!
兩個月一次"全港可以公開報名的", 我覺得可以OK,
"但私人車會活動"似 ...
gtimax 發表於 2010-10-5 20:14

我也很同意師兄立場和意見..
sunday 師兄...以上才是表逹的立場和意見...你的是???
william0106 發表於 2010-10-5 20:26:50 | 只看該作者
比乜賽呀 平日返工都咁緊張  用來消閒下好啦!!
kckan 發表於 2010-10-5 19:55

agree
 樓主| rubbishcar 發表於 2010-10-5 21:49:18 | 只看該作者

各位 c hing !多謝回應!
Let me tell my story :
某天和亞仔行過RC店,聽見有JV這場,便駕車看看 !
結果亞仔看了後,放棄買PS3,買了遙控車,我20年前的27MH Fataba,又有得用 !(當年玩滑翔機,亞仔未出世 !)
期間在JV場, c hing 過了很多料, 还介绍我這網站 !自此亞仔和我經常行RC shop and JV

若亞仔和我, 第一次到JC,是Oct 01, 相信结果不一樣 !
所以推動RC活動大眾化,是車友間的熱誠!不是車會和比賽,老手自會找車會!

以網球場為例,若團體租用作比賽,租用的同一時間,不能多佔一半 court, 卽觀塘康寧道有4個場,團體只能租2個, 其它留給公眾!Oct 01, 好似9am-7pm公眾都冇得玩,况且公冢網球場,區區都有, 我兩仔爺是訢手,全港有多少個公家免費RC車場?
多謝指点 !
sunday 發表於 2010-10-5 22:26:03 | 只看該作者
我也很同意師兄立場和意見..
sunday 師兄...以上才是表逹的立場和意見...你的是???
abcde 發表於 2010-10-5 20:22

重申, 我立場係在這裡踢爆 -

我 day one 已經睇死係吳關有無 book 場既事...係 "我每天都要玩, 我不會接受暫停一天"....

上次冇 book 場, 又嘈, 今次 book 左場, 又嘈

我有冇講錯先 ?

明顯 JV 巳經有陀 dee 依回事. JV 事無大少都逃吾出佢地"市民監察"

再者, 就算冇比賽, 人多冇得玩, 梗又有人嘈, 信吾信 ?

abcde 你講得o岩, 個場太正, 一般冇入過場既車迷根本就太突然一時間接受吾泥
而且香港人旦凡"免費" 實要爭餐死 怕蝕底

你話個場開皮以來 你地玩左幾多日 , 又比賽左幾多日 !?
o甘都重有得計 !?
根本係 "我日日都要玩, 我不會接受玩少一日"....

我過來這裡是要 踢爆 這種 亂象