RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: mkevin
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Futaba FF10CAG 2.4g

3.0turbo 發表於 2010-10-16 14:48:26 | 只看該作者
我用緊6008
oscarkwai 發表於 2010-10-16 16:28:20 | 只看該作者
8FG+R6008HS 可以玩到 MFU-01
rabbitmomo 發表於 2010-10-18 01:00:13 | 只看該作者

係?? 請問可唔可以分享一下點SET個MFC-01(希望 3.0turbo ching 都可以講解下)?? 我用過好多方法都唔得, 一係D野會掉轉晒

實在係一個好消息 ! 如果R6008HS用度新燈的話即係R6014HS 都好大機會用到, 咁我個新PROJECT就有機咯
oscarkwai 發表於 2010-10-18 01:33:21 | 只看該作者
8FG 可以將channel 轉移到其他制到
其實起初我都有你哋個問題,但係試咗次發現係CH3嘅問題
咁我就將CH3轉插去CH5,咁就解決咗呢個問題,
咁當然CH5轉去其他制啦
咁就可以完成用哂新燈嘅FUNCTION
rabbitmomo 發表於 2010-10-19 01:04:28 | 只看該作者
8FG 可以將channel 轉移到其他制到
其實起初我都有你哋個問題,但係試咗次發現係CH3嘅 ...
oscarkwai 發表於 2010-10-18 01:33

唔怪得知啦, 當我以6008用唔到新燈後, 我後來就拎左個6008去第二D車到, 發現個CH 3都係好怪, 當時我跟說明書張跟車既電變接去CH 3 但唔WORK, 我搵左好耐都無頭諸, 又以為係MIX左CH, 但又唔係, 最後我轉左去CH 7 就無晒事 !

多謝CHING資料, 等我今個星期試下可唔可以用到新燈先!
eleung838 發表於 2010-10-19 05:15:00 | 只看該作者
唔怪得知啦, 當我以6008用唔到新燈後, 我後來就拎左個6008去第二D車到, 發現個CH 3都係好怪, 當時 ...
rabbitmomo 發表於 19/10/2010 01:04

等你好消息!
3.0turbo 發表於 2010-10-19 21:49:48 | 只看該作者
6008,6014都係得既~
等待你既好消息
eleung838 發表於 2010-10-22 01:59:25 | 只看該作者
唔怪得知啦, 當我以6008用唔到新燈後, 我後來就拎左個6008去第二D車到, 發現個CH 3都係好怪, 當時 ...
rabbitmomo 發表於 19/10/2010 01:04

測試有結果未呀???