RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: zivtong
打印 上一主題 下一主題
收起左側

第一次玩車 JDV場 一談

ryancmlam 發表於 2010-11-4 22:28:34 | 只看該作者
好一句「手指同個腦唔係好同步」。前兩晚係JV,我個高手friend用架FF03配13.5追到架快車(四驅起馬6.5或更快)氣咳。架快車個車手吾想比人過,係禁加速,最後直射撞牆。又一「手指同個腦唔係好同步」例證。
po2 發表於 2010-11-4 23:28:51 | 只看該作者
回復 82# ryancmlam

所謂快車手!!真係好快.......死!撞牆都快過你個friend,問你死未!
lingryan 發表於 2010-11-4 23:49:34 | 只看該作者
好一句「手指同個腦唔係好同步」。前兩晚係JV,我個高手friend用架FF03配13.5追到架快車(四驅起馬6.5或更快 ...
ryancmlam 發表於 2010-11-4 22:28

我都係個新手, 有時會在有或冇壓力下: 手指同腦唔同步, 而直標埋牆

早排有架快車, 個車手都比人過o既, 不過佢班友就霸左成邊看台咁姐, 我架車唔夠佢快唯有係彎位盡量跟貼佢及盡量減少失誤, 過左四五圈後已經跟貼到佢尾, 因為佢只會不斷加速完全不理會入彎技術
ryancmlam 發表於 2010-11-5 07:00:34 | 只看該作者
不斷加速完全不理會入彎技術, yes, some JV players are at this level
 樓主| zivtong 發表於 2010-11-5 08:13:03 | 只看該作者
直路尾應該加番D防撞車軚
應該冇咁傷
800mah 發表於 2010-11-5 10:33:30 | 只看該作者
我未去過, 但大家講到JDV 好恐怖
ftbingobingo 發表於 2010-11-5 10:42:36 | 只看該作者
直路尾應該加番D防撞車軚
應該冇咁傷
zivtong 發表於 2010-11-5 08:13

擺Sorex就得,RC車撞真車車呔同撞牆分別唔大
 樓主| zivtong 發表於 2010-11-5 12:57:42 | 只看該作者
擺Sorex就得,RC車撞真車車呔同撞牆分別唔大
ftbingobingo 發表於 2010-11-5 10:42

我意思放一堆RC車軚..
sai20092001 發表於 2010-11-5 15:01:41 | 只看該作者
你叫佢下次係架車裝個響"安"呀ma~..bull你咪比佢行先囉~
Bluebird 發表於 2010-11-5 15:01:52 | 只看該作者
No matter fast or slow, the main point is - don't blame others when there is crash.
 樓主| zivtong 發表於 2010-11-7 21:57:50 | 只看該作者

同意

撞到人 or 被撞倒 都要開開心心
如果人人係咁。。應該會歡樂d

今日先見有人大大聲爆晒粗話人撞佢…
明佢心情
但如果人地都唔想就算啦....

我唔介意被人撞,最緊要撞人果個唔好仲要鬧人就ok啦