RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: pskyng
打印 上一主題 下一主題
收起左側

0係JV , 落樓梯汁車0既時候.就係死車被撞0既"時候".

樓主| pskyng 發表於 2010-11-1 15:37:01 | 只看該作者

新手去B車練好0的基本操縱緊係支持la.  我只係講出"街場"實況姐..
若佢特登打你. 你直頭行去dup 佢la. 唔使比面.

就好似撘mtr, 有人唔小心撞到你應一應. 同你講埋sorry, 我又真係做唔到踢番佢一腳. 當然依個係個人選擇.
Evo5 發表於 2010-11-1 15:51:23 | 只看該作者
Yes ar ......fooking fat west keep looking at his car in his hand and step on my 12 son ar  !
sunday 發表於 2010-11-2 09:30:33 | 只看該作者
新手去B車練好0的基本操縱緊係支持la.  我只係講出"街場"實況姐..
若佢特登打你. 你直頭行去dup 佢la. ...就好似撘mtr, 有人唔小心撞到你應一應. 同你講埋sorry, 我又真係做唔到踢番佢一腳. ...
pskyng 發表於 2010-11-1 15:37

並吳係 唔小心撞到你 , 翼無 同你講sorry
你是生活在不存在的 utopia
ryancmlam 發表於 2010-11-2 11:27:21 | 只看該作者
好一句"劣幣驅逐良幣"

坦白講,技術參差可接受,最大問題有好多「直路狂,彎路亡」唔知自己有問題,佩上HOBBYWING無感殺人套裝(60A + 5.5/8.5),亂行一通,明明線位比人食晒,都仲要係後面射返你。
Marco明 發表於 2010-11-2 11:47:48 | 只看該作者
好一句"劣幣驅逐良幣"

坦白講,技術參差可接受,最大問題有好多「直路狂,彎路亡」唔知自己有問題,佩上 ...
ryancmlam 發表於 2010-11-2 11:27

仲有係......好多時我係彎過左比我慢既車(佢本身唔係慢).....佢都會比大油直指個彎撞我車尾.....果個速度明顯唔係轉果個彎既速度.......我再留意下佢地下一個圈既果隻彎又識得正常速度入喎......好神奇呢
事實上心態緊要過技術囉.........
seven 發表於 2010-11-2 11:49:05 | 只看該作者
回復 64# ryancmlam

玩得太多Need For Speed, 見警車就射!
mark999hk 發表於 2010-11-2 11:51:57 | 只看該作者
仲有係......好多時我係彎過左比我慢既車(佢本身唔係慢).....佢都會比大油直指個彎撞我車尾.....果個速度 ...
Marco明 發表於 2010-11-2 11:47 AM

前面有車,就有壓力,冇車係前面,就會平常心過灣
Marco明 發表於 2010-11-2 12:00:03 | 只看該作者
前面有車,就有壓力,冇車係前面,就會平常心過灣
mark999hk 發表於 2010-11-2 11:51

佢本身唔係慢 <--- 其實佢係識玩.......有咩大壓力到要比大油直指出彎
咁都咁大壓力就更加印證左心態問題多於技術........
Marco明 發表於 2010-11-2 12:03:26 | 只看該作者
How about this?
ftbingobingo 發表於 2010-11-1 00:16

1:8 onroad buggy......i want to join also
seven 發表於 2010-11-2 12:04:49 | 只看該作者
回復 68# Marco明

ez, "唔可以有人超越我前面"
ftbingobingo 發表於 2010-11-2 12:08:52 | 只看該作者
回復  Marco明

ez, "唔可以有人超越我前面"
seven 發表於 2010-11-2 12:04

地球是圓的, 賽道是一個圈的, 理論上永遠有人在你前面  
seven 發表於 2010-11-2 12:13:21 | 只看該作者
回復 71# ftbingobingo

心態真係無得傾的, 呢個年頭玩車既人, 明顯求一時之"快", (當然都有部份係正路的)
sunday 發表於 2010-11-2 12:20:14 | 只看該作者
地球是圓的, 賽道是一個圈的, 理論上永遠有人在你前面
ftbingobingo 發表於 2010-11-2 12:08

是的,我媽看過我比賽,她說,跑來跑去永遠同一個 圈,好玩在哪裡?
sunday 發表於 2010-11-2 12:22:07 | 只看該作者
看來我要帶她看 巴黎至達喀爾 越野賽
seven 發表於 2010-11-2 12:34:09 | 只看該作者
回復 73# sunday

有個朋友都係問過同一條問題
rcmodel 發表於 2010-11-2 12:53:41 | 只看該作者
Jdv 同賭場一樣. " 有殺冇賠",.  大家小心
 樓主| pskyng 發表於 2010-11-2 12:57:26 | 只看該作者

回復 63# sunday

唔好張兩個case 混埋來講.
case 1.

'case 2.
好似撘mtr, 有人唔小心撞到你應一應. 同你講埋sorry, 我又真係做唔到踢番佢一腳. 當然依個係個人選擇.

若我遇到依0的"並吳係 唔小心撞到你 , 翼無 同你講sorry" , 我唔會用自己架愛驅撞佢(唔值得). 我會行去指住佢來鬧.

可能 sunday 兄 火"姐"眼 誤會左.

ps..其實特登射你0個0的人.. 會唔會係你"仇家"? 你咁出名. 可能想挑釁你.迫你同佢鬥番轉都唔出奇.
sunday 發表於 2010-11-2 16:04:25 | 只看該作者
到目前為止我沒有任何15 歲以下仇家
alvis425 發表於 2010-11-2 23:24:35 | 只看該作者
好一句"劣幣驅逐良幣"

坦白講,技術參差可接受,最大問題有好多「直路狂,彎路亡」唔知自己有問題,佩上 ...
ryancmlam 發表於 2010-11-2 11:27

最無敵係D人唔知點解要SET個CUTOFF 次次無啦啦條路就多勁多路障
排電係無既 一俾油都知 洗唔洗CUTOFF部車
Evo5 發表於 2010-11-2 23:42:15 | 只看該作者
回復  sunday

唔好張兩個case 混埋來講.
case 1.

' ...
pskyng 發表於 2010-11-2 12:57 PM

ARE U THE ONE PLAY THE ELF LAST WEEK ??