RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4592|回復: 27
收起左側

無錢電視的台慶重頭劇竟然拍到超越時空。

python 發表於 2010-10-30 21:30:44 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
見到“柴九哥”支佩槍係P-38, 當年日本1938年10月日軍侵佔廣州, 係早在P-38正式生產之前, 以下引用維基百科全書的部分文章:“The P38 concept was accepted by the German military in 1938 but production of actual prototype ("Test") pistols did not begin until late 1939...”,佢係“金崗”扮的日本軍出場之前已經使用超越時空的一代名槍, 實在令人拜服。
 樓主| python 發表於 2010-10-30 21:35:04 | 顯示全部樓層
1935年 德國柏林的通用電氣公司研製成功使用塑膠磁帶的磁帶錄音機, 唔知1938年傳到中國未?
truckman 發表於 2010-10-30 21:38:51 | 顯示全部樓層
一D自創的劇情片要執佢細緻野多的是,,,,,,,,,,,,,,,,,,為何雞蛋裡挑bone
清清 發表於 2010-10-30 22:20:56 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2010-10-30 22:26:53 | 顯示全部樓層
都唔可以咁講......外國電視劇,甚至日本電視劇,人地都做好多呢方面O既RESEARCH,避免呢O的問題....

但係香港,好多時O的道具,都係由O的初入門PA做.....所以真係好多O野都做唔足,做唔好.....
 樓主| python 發表於 2010-10-31 00:26:57 | 顯示全部樓層
正因爲咁, 雷霆救兵, 雷霆傘兵, 血戰太平洋, 戰火旗積等等, 都係道具方面下了不少功夫, 雖未盡善盡美, 但係足見其功。
dwing 發表於 2010-10-31 04:36:10 | 顯示全部樓層
不如話義海豪情弟一集,醒哥成班差人,座住架維他奶扮警車重挍笑啦!
APPLE 發表於 2010-11-1 16:37:35 | 顯示全部樓層

第一集就渣架(維他奶)出來以經笑忍死我了......重有咩吾得喎 ....(正一垃圾道具組
Scania 發表於 2010-11-22 21:38:46 | 顯示全部樓層
今日我見到膠袋…
APPLE 發表於 2010-11-23 00:37:05 | 顯示全部樓層

集中營可以在外面掉麵包入去 ..........真係超級無腦

不如掉個手留彈入去炸死D架老先啦......
Scania 發表於 2010-11-23 06:17:23 | 顯示全部樓層
集中營可以在外面掉麵包入去 ..........真係超級無腦
APPLE 發表於 2010-11-23 12:37 AM

我笑死左
鍵仔 發表於 2010-11-23 21:56:21 | 顯示全部樓層
回復 10# APPLE

Apple  真得意呀... 哈哈   

kitty 妹
soniccat 發表於 2010-11-23 22:04:23 | 顯示全部樓層
大家點解對港產劇咁高要求呀?雷霆救兵咁大製作都搵到架真 TIGER I 黎拍喇!算喇!
stig 發表於 2010-11-24 12:13:50 | 顯示全部樓層
TVB算吧la............
2slow 發表於 2010-11-24 17:03:08 | 顯示全部樓層
TVB算吧la............
stig 發表於 2010-11-24 12:13

係HK唔睇TBB都無咩choice 啦喎...
longman0072 發表於 2010-11-24 17:08:22 | 顯示全部樓層
喱樣野真係超屈機~~~3, 40年代廣州竟然有90年代日本車

果陣然 Land Rover 可能都未出世~~~

不如話義海豪情弟一集,醒哥成班差人,座住架維他奶扮警車重挍笑啦!
dwing 發表於 2010-10-31 04:36
JohnnyC 發表於 2010-11-24 17:09:09 | 顯示全部樓層
回復 11# Scania

笑死x3, hahahah, 就算可以掟, 明知比人搶都照掟先冇得頂! 九姑餓唔死都笑啦, hahaha
longman0072 發表於 2010-11-24 17:14:30 | 顯示全部樓層
仲有D o架仔軍官有咁好人???.......Kingkong 同佢細佬真係咁正直 ???
JohnnyC 發表於 2010-11-24 17:18:45 | 顯示全部樓層
回復 18# longman0072

haha....係真ge呀法拉姐應該一早total loss......!
wingwing 發表於 2010-11-24 17:19:22 | 顯示全部樓層
唔好太認真,不須有期望...