RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7296|回復: 45
打印 上一主題 下一主題
收起左側

M05 JDV場setting

zivtong 發表於 2010-11-14 15:22:53 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
應該用咩車軚?
前後咩彈弓?
油壓用幾多度油?
tamiya 壓油 應用長波link扣定短扣?

實再太易反車了....
levinng 發表於 2010-11-14 17:56:17 | 只看該作者
你用幾多 T motor 先?
 樓主| zivtong 發表於 2010-11-14 19:31:55 | 只看該作者
10.5T 好慢下..
levinng 發表於 2010-11-15 02:02:29 | 只看該作者
10.5T 係 M 車上唔慢啦.... 架車離地幾高?.... 不如你講下自已架車D setting
tommy1471 發表於 2010-11-19 09:14:09 | 只看該作者
應該用咩車軚   我架車用sweep 36 ok咬
油壓用M車TRF 彈弓用前yellow,後red
用 9T motor 幾好玩
5易反車
winsonyip 發表於 2010-12-14 23:27:29 | 只看該作者
我係新手剛剛玩左m05 2個星期到...我想問要想換motor換幾多好??
ftbingobingo 發表於 2010-12-14 23:54:40 | 只看該作者
41671 發表於 2010-12-14 23:56:07 | 只看該作者
8.5才是王道~!!
 樓主| zivtong 發表於 2010-12-15 08:33:44 | 只看該作者
老實講
係JV玩
太多快車
我用10.5T NOW,冇車好地地,有車會好煩
成日比人撞PAT PAT

如直路尾,有一定距離,前車突然收慢,比後車撞都算啦,係合理
D"快車高手" 直路頭尾,出彎入彎,跟著你尾,無啦啦可以比大油一野撞你PAT PAT的
經常有依個問題,慶慶地,有時真係想大大聲話,手車唔掂就唔好揸快車啦 !!Crazy
都唔知係D人過度興奮亂比油定特登撞慢車,
試過1次直路中,大家行緊,跟著尾好貼唔會睇唔到,連撞幾下,撞到你射出街為止
咩態度..
我覺得JV場,D人一旦遇普個好好火既,遲早有流血事件,D人實在太黑人憎
antison 發表於 2010-12-15 22:01:25 | 只看該作者
回復 9# zivtong

我都係咁話,有位先好過人吖,快但撞到人,咁唔係高手囉。
 樓主| zivtong 發表於 2010-12-15 22:12:24 | 只看該作者
回復  zivtong

我都係咁話,有位先好過人吖,快但撞到人,咁唔係高手囉。
antison 發表於 2010-12-15 22:01

唔好話高唔高手丫,正常人都會係後面等機會先過車ga ma
咁簡單既道理都唔明
其實睇多d真賽車比賽就明啦
依班jv “快車高手“如果比佢地揸f1 就死得
今時今日既f1, 爬頭難過登天
比佢地揸 佢地實撞pat pat撞天光都似
winsonyip 發表於 2010-12-15 22:31:06 | 只看該作者
咁係咪玩m05我選錯左??>.<"
 樓主| zivtong 發表於 2010-12-15 23:51:33 | 只看該作者
咁係咪玩m05我選錯左??>.
winsonyip 發表於 2010-12-15 22:31

其實都係架
我相信玩頭駒車,玩ff03 ,sakura ff等,點都好過m車....
老實講丫,工房來講,真係冇人講m車啦
好少update,技術post又唔多
反映m車少人玩....
我反轉由頭睇到尾m車區,講真,都冇咩得著
發現去睇http://rc-evo.com主頁setting仲多野睇,但係又係冇人再update...
有好幾篇話有代續,跟本冇出到
lingryan 發表於 2010-12-15 23:57:25 | 只看該作者

回復 13# zivtong

-_- 我篇VM2血淚史算唔算

我經常在星期五晚在佐谷玩真係少見c hing 玩M車, 反而見過有玩tamiya mini cooper c hing 凌願去B場玩, 或見過有 c hing玩tamiya mini cooper 因在A場有太多快車而放棄離開
 樓主| zivtong 發表於 2010-12-16 00:06:23 | 只看該作者
回復  zivtong

-_- 我篇VM2血淚史算唔算

我經常在星期五晚在佐谷玩真係少見c hing 玩M車, ...
lingryan 發表於 2010-12-15 23:57

M05 冇咩人講啦...
佢部係M05 (我都係M05)
 樓主| zivtong 發表於 2010-12-16 00:08:14 | 只看該作者
另外我都開始有d頂唔順a場快車...
問題係快得來係都要撞人果下黑人憎...仲要惡人先告狀
ftbingobingo 發表於 2010-12-16 00:14:17 | 只看該作者
唔好話高唔高手丫,正常人都會係後面等機會先過車ga ma
咁簡單既道理都唔明
其實睇多d真賽車比 ...
zivtong 發表於 2010-12-15 22:12

你見過F-1比人撞彎摩打芯未, 仲精彩..........
ftbingobingo 發表於 2010-12-16 00:15:19 | 只看該作者
入場玩啦, 仲有唔少人玩緊
jypepe 發表於 2010-12-16 00:33:54 | 只看該作者
回復 14# lingryan

點解你講個情形咁似我O既...=.=....B場實在太細...我玩白豬.....一排電可以玩幾乎成個鐘...其實都幾悶....
去大場....白豬又嫌慢過頭....係幾隻彎要收下油先有D癮, D大直路高速彎FULL住雞去完全冇FEEL....
不過~暫時遇到D師兄都好好人....冇特登射我.....
Administrator 發表於 2010-12-16 00:41:11 | 只看該作者
A lot of "tamiya mini" car setup related articles are on the web and on youtube already.....