RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: calvinwong42
打印 上一主題 下一主題
收起左側

橫洲"神"操

silvavisil 發表於 2011-4-14 15:32:53 | 只看該作者

星期日一定到and你哋d家當一定會(抱)頭.
silvavisil 發表於 2011-4-14 15:35:44 | 只看該作者
ftcph 發表於 2011-4-14 00:31
落雨就改玩 BUGGY 啦!

睇睇吓d buggy 又幾好玩,心思思又想買,不過會玩2wd先.
 樓主| calvinwong42 發表於 2011-4-14 17:08:48 | 只看該作者
回復 silvavisil 的帖子

買la~買la~buggy 好好玩ka~~~
ftcph 發表於 2011-4-14 17:16:14 | 只看該作者
4WD, 2WD 各有玩法,間中都要去狂野吓!
silvavisil 發表於 2011-4-14 17:59:52 | 只看該作者
calvinwong42 發表於 2011-4-14 17:08

買la~買la~buggy 好好玩ka~~~

我都知好玩,咪等嗰$6000來買玩具囉嗦
silvavisil 發表於 2011-4-14 18:04:06 | 只看該作者
ftcph 發表於 2011-4-14 17:16
4WD, 2WD 各有玩法,間中都要去狂野吓!

係上水個場見人玩得開心咪又玩埋囉~跳跳吓又幾得意~
紅衫魚壽司 發表於 2011-4-14 21:42:36 | 只看該作者
嘩! 飛沙走石好正呀! 多謝 calvin 哥回覆
 樓主| calvinwong42 發表於 2011-4-15 00:58:02 | 只看該作者

我都等緊嗰$6000呀。
 樓主| calvinwong42 發表於 2011-4-15 00:59:19 | 只看該作者
回復 紅衫魚壽司 的帖子

不用客氣,買部 buggy 一齊玩啦。
八旗統帥 發表於 2011-4-15 22:25:31 | 只看該作者
睇怕星期日齋玩油都得啦
八旗統帥 發表於 2011-4-16 20:17:25 | 只看該作者
四月十七日(日)西南風3大致多雲
早上有薄霧
稍後有及幾陣狂風雷暴
21-26oC 75-95%
四月十八日(一)東北風4初時有
日間部分時間有陽光
20-25oC 65-95%
 樓主| calvinwong42 發表於 2011-4-17 02:08:01 | 只看該作者
有雨及幾陣狂風雷暴 wor~~~
八旗統帥 發表於 2011-4-17 02:24:45 | 只看該作者
回復 calvinwong42 的帖子

咪當自動洗車囉
八旗統帥 發表於 2011-4-17 07:35:56 | 只看該作者
天色晴朗.片車一流.出發
DicksonGlacier 發表於 2011-4-17 21:39:06 | 只看該作者

板主真係懶呀!玩玩下連相都唔影上來!
點叫大家加入我地橫洲神操大家庭呀!

鬼叫冇人影相,為有口講啦!

第一節 主要由三部F1 對決 ,經多翻掽撞、爭位左右亙插加埋超技巧後,最終F104 以較  高穩定性戰勝 兩架F103。 小弟的HPI F10還左休養中,故未能參戰,為有下星期啦。

第二節 台灣09仔(係呀就係八旗隻SUNNY)對台灣TM E4起初大家都你追我逐,你走得快我又走快D,當我過頭時SUNNY仔又再比大D油,誓要再過返我哈哈佢一下唔留神就落水氹,游返兩圈上水,之後攪下攪下成個鐘都未整好,同時另一邊大家都收起晒D F1攞左D電單車出來玩。第二節二插曲 見八旗維修咁耐個3PM mx完全冇返應,我就借左我支3GTB比佢(心情超灰想放棄RC喎),另一位好好心師兄見佢咁,就幫佢睇下原先套控有咩問題及清洗放上車頂晒乾嘗試下用唔用得返。

第三節 以為09仔換左控郁得行得冇問題啦!點知到幅唔聽佢洗行下行下又死火、 行下行下又好D、行下行下又死火激到佢勁過隻蝦。係哩個時候風騷到暈帶主佢架左改右改終於完成全黑色夢幻概念車到達橫洲A場那就是橫洲神操板主,同時因概念車出現朋友(堅哥)的全新拉花櫻花號被即時遮掩着,小弟唔提都冇人知,只怪板主的概念車太過觸目(我想踩爛佢)

第四節 當然係轉頭講啦!現在小弟去煮野食先
八旗統帥 發表於 2011-4-17 23:06:47 | 只看該作者
吼~~~吼~~~吼~~~點解每次受傷果個總係我.仲要係度比人寫文點名
DicksonGlacier 發表於 2011-4-18 00:31:39 | 只看該作者

回復 DicksonGlacier 的帖子

第四節 主角唔洗講都知一定係Mazda Furi ,先講外觀:神秘黑色車身配上紅色拉花加電鍍銀車燈簡值係絕配。內裡係一架TA05 + DIY +橫油壓組件再+高技術操控手法,戰鬥力絕對係橫洲神操團首位,至於堅哥那架戰車不用多提了(只因Furi 太給引,我都冇留意到堅哥架戰車)
在Mazda Furi 試圈中車身線條加上大風翼令TA05行走得更穩定,大家見過版主的戰車後都不約以同想出返架屬於自己的Mazda Furi 小 弟當然也不例外啦!可是想改都唔係話咁易,當小弟完成一定會再係神洲版公告大家。

到第五節嘅時候其實都差不多1:00-2:00啦!講返八旗先佢個3PM接收晒乾後用得返!重從新上返車調整好開開心心渣主架SUNNY周圍跑。哩個時間大家都一齊跑有:F1三架、TM G4、09仔、櫻花重有初次見面的三位師兄他門有同一特點風翼都加高,休息期間我走去八一八見原來三架都係小櫻+Turbo我初次見Turbo威力真係估唔到咁強,在同一時間同一場地有咁多車跑 我都係第一次,真係令人興奮當中當然有輕微掽撞,但係咁多位師兄都好好禮貌很落意幫助別人。

3:00PM啦!大家都見天色開始轉變各人都打算收車回程之制八旗又給大家一個好建議:大家真日真係玩得好開心不如一齊去飲茶啦!在此時我見到有兩位剛到師兄都係玩油車打聲X呼就走 希望佢地唔到比雨瀮啦。飲茶期間當然有講車經,再者八旗又提意復活節攪個BBQ。八旗可以話係我地橫洲神操團嘅活動攪手。

再有BBQ活動資訊,八旗一定會在本版告知。大家一定要密切留意啦!
小第都訓啦! BYEBYE
八旗統帥 發表於 2011-4-18 21:34:48 | 只看該作者

"橫洲晨操"進行左好幾個月.進展速度比想像中快.角色分配亦越見成熟.
先介紹下晨操d成員.排名不分先後.

有近6呎高黑黑實實美男信息發報員(下稱男主播)小強又名蟑螂.
有將d車改到(九之媽碌)既渣大凌又白白淨淨既diy能手.d車改到我就黎睇唔出佢果架係咩車(志哥)
有面上帶有幾分風霜又留有點點根鬚既形男.專用平價車禽頂級車既(堅哥) 機呼連我都比佢禽埋
有玩咩車都只會發揮部車八成潛能既.但對咩人都會用十成友善既(麥sir)
有專玩樂趣車種.架8/1電單車馮彎必炒.直路必腳震既港版湯告(老師)蘇哥
有做人非常樂觀,嘴角永遠向上.對電子系配件非常了解及有見地既(jonny哥)剛星期六先救番我隻接收一命
有外形同架真車一樣咁q t.咪睇我架12仔細細架.你地追倒我先算既(silvavisil哥)
仲有幾個離遠已經感覺倒散發住高手氣息..渣住幾架無限10仔呀.細蛇呀.既師兄
令外有好幾個最近先見既新面孔.希望大家都開開心心.能夠樂趣滿袋而回啦.

八旗統帥 發表於 2011-4-18 22:14:50 | 只看該作者
回復 DicksonGlacier 的帖子

果三個師兄.兩個細花.一個大花.
 樓主| calvinwong42 發表於 2011-4-18 22:59:46 | 只看該作者
回復 八旗統帥 的帖子

我無乜改車wor.............
晨操燒烤團無凌志IS300wor~~點接送呀。