RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7391|回復: 63
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新玩慢爬

jx511 發表於 2011-5-23 13:53:21 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新仔一名想玩慢爬呀
買CR-01好唔好呢?
如果買新既返黎砌
有D咩料係必改既呢?
請咁多位ching俾d意見呀
達人 發表於 2011-5-23 17:19:09 | 只看該作者
1.你買左返屋企,2.影相放上泥......錦就會有ching比意見你喇
 樓主| jx511 發表於 2011-5-23 17:24:40 | 只看該作者
達人 發表於 2011-5-23 19:47:04 | 只看該作者
二手區有人放ing
snipertat 發表於 2011-5-23 19:56:34 | 只看該作者
買scx10啦
達人 發表於 2011-5-23 22:03:42 | 只看該作者

點解要買scx10呢?
 樓主| jx511 發表於 2011-5-23 23:23:23 | 只看該作者
聯絡左易手區個架啦
聽晚交收
就快可以投入慢爬既行列啦
Jazz_Wan 發表於 2011-5-23 23:43:37 | 只看該作者
問達人啦
 樓主| jx511 發表於 2011-5-23 23:52:18 | 只看該作者
期待
glen6831 發表於 2011-5-23 23:56:13 | 只看該作者
回復 jx511 的帖子

賣家會唔會係 H 字頭的?
佢會放飛機 GA WOR...
 樓主| jx511 發表於 2011-5-24 00:04:32 | 只看該作者
回復 glen6831 的帖子

好彩唔係呀
不過如果係都仲有架放緊
係第二個網
glen6831 發表於 2011-5-24 00:43:57 | 只看該作者

你好彩了!!!
依個 H 字頭如果你有 SEARCH 過二手板, 你都見過我問佢.
我 PM 佢問問題和又留過電話號碼比佢, 無覆!!
於是乎我在佢 POST 到留言, 之後先再問我取電話, 但係無在 POST 回覆一隻字
今日下午一點幾找我, 內容還說佢架車是從日本寄回來, 運費連車要四千, 他只幫朋友賣, 不知道內容未玩過, 你喜歡可以取去. 其實我心笑了一下, 成架車的部件在 KWS 都買到, 原因是我整架 CC01 時看過晒所有 CR01 的 OPTION PARTS 價錢. 以我來說, 都 OKAY 可接受.
本來今晚約定我六點鐘放工找他, 但係我公司有事發生要處理. 我都無閑回電. 足之七點正才走得, 我都唔好意思地馬上打比佢, 說我正前往朗屏. 可惜是電話響三野, 收我線. 大佬!! 我家住九龍入去朗屏, 我肯定要 MAKE SURE 你會唔會到. 如果唔係我入去吃西北風呀?
於是我由七點打電話比佢都係三或四響收線, 心想唔賣一句呀!!
我都有發短信比佢, 都係無反應!!
於是我傻乎乎地走去 KWS, 在八點十一分再比多次機會佢. 都係一樣...
好....我便把心一橫就問價, 點知道...同佢出的價差無幾.... 但唔好忘記, 係全新車 WOR!!
到了晚上十點, 依位 CHING 打比我話去了吃飯無聽我電話, 仲話我六點無打比佢便當我放飛機. (註, 食了四個小時飯)
心想, 我都講過六點收工打比你, 同時也說至少七點多才到. 仲有, 你如果你都係有誠意都可以打比我去 MARKE SURE 依個 APPOINTMENT 係唔係 CONFIRM. 如果因為你去吃飯, 你打比我, 我咪最多遲 D 到.
依個借口, 同我下面班工人找借口的一模一樣. 我心想, 依條友仔九成同別人交易不成才再死死地找回我.  
我遲到, 但一收工都馬上找佢. 仲怕佢炸我形. 依家回想, 佢根本就無心賣比我. 我在此網跟幾個賣家買野, 我遲到有時因工作關係都會. 但係賣野的, 個個都會差不多的時間找我一下, 什至我賣野比人都會找人再 CONFIRM. 好幾次因為賣家找我才可以在公司中跑出來, 就係依個賣家的電話我先可以下班. 依個係態度來的, 話晒我又未比錢, 但係我比了FULL PAYMENT 的, 那些有責任心和老實賣家都一樣會打電話再 CONFIRM 有無遲到!!
不過, 我依家有新車玩. 想回真係好彩....
BMW2011 發表於 2011-5-24 01:06:09 | 只看該作者

回復 glen6831 的帖子

又一飛机司重出江湖二手野.新野價錢.弟二度運黎係賣家ga事.唔關你事喎?敢人地雙星夠出自日本啦.敢我買係咪又要再比空運費再加車價先...所以我希望佢架野可以做得成.....''展覽品''
glen6831 發表於 2011-5-24 01:31:12 | 只看該作者
回復 BMW2011 的帖子

講真, 我都係第一次而且最不開心在此網買二手野. 不過都係個別人士
依家咪仲好, 依個 h 字的車子內容, 對我來說咪一樣要再買 ESC , 車壳和 SERVO, 因為係淨車. 仲有 D OPTIONS 野其實都唔係太貴.
依家仲狗屎撞掍地, 我比多少少仲有我喜歡的 JEEP 壳. 算有 SO 啦!!
 樓主| jx511 發表於 2011-5-24 09:58:33 | 只看該作者
佢應該係諗住有其他人買
都費時彩你
到最後佢又俾人放飛機,先搵返你
不過我都相信係個別例子既
我覺得呢個網易手區D人賣野都好有品
希望今晚買成左可以同咁多位ching大家一齊玩啦
PS.你架jeep都真係好型呀
snipertat 發表於 2011-5-24 10:01:13 | 只看該作者
達人 發表於 2011-5-23 22:03
點解要買scx10呢?

因為我都有一架..hhee~
佢玩都係同我一齊去多...
起碼我識幫佢整下車囉
simon540 發表於 2011-5-24 12:02:37 | 只看該作者
glen6831 發表於 2011-5-23 23:56

賣家會唔會係 H 字頭的?

師兄,post佢個全名出嚟啦,等大家小心呢d人渣
simon540 發表於 2011-5-24 12:06:52 | 只看該作者
揾到喇!係唔係呢個扑街?
http://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... &highlight=cr01
 樓主| jx511 發表於 2011-5-24 12:18:55 | 只看該作者
simon540 發表於 2011-5-24 12:06
揾到喇!係唔係呢個扑街?
http://bbs.rc-evo.com/forum.php?mod=viewthread&tid=216515&highlight=cr ...

9成係
哈哈
佢琴晚都打俾我問我係咪想買
達人 發表於 2011-5-24 19:24:54 | 只看該作者
請小心用詞~!用"福街"/"百街"/"下價橙"或"合金鈴"會唔會比較好啲呢?