RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: zivtong
打印 上一主題 下一主題
收起左側

其實有冇可能定個工房友JV規矩

carvenchow 發表於 2011-5-29 21:27:42 | 只看該作者

平心而論,因為佢地星期五可能俾你地玩唔到
carvenchow 發表於 2011-5-29 21:28:56 | 只看該作者
我的想法是大家即場協調,不要用定時的做法。這也是我們長久以來建立的文化。 X5

如果你要堅持要咁硬性,我冇辦法
 樓主| zivtong 發表於 2011-5-29 22:31:40 | 只看該作者

長久以來根本冇建立過文化
眼見既亦冇任何共識及所謂既包容
慢既比人shot 仲要比人話
行正確線道一樣會比人話阻住
想大家協調
d人只會用以上態度回應,毫無誠意

你講來聽下你所謂既長久以來既文化是什麼?我就完全唔覺有
 樓主| zivtong 發表於 2011-5-29 22:39:21 | 只看該作者
仲有一樣野,睇到個propose唔like就起晒鋼
我覺你地好無知

我提議既只係參考,基本上只要會去jv玩又是這裡會員,肯去跟就會建立起來
除左定時定日,仲可以rotate
如今個月星期五係m車,下個月可以係火箭,極具彈性既安排

只要大家承認自己是工房友,再加以組group
就已經可以做到好好既效果

你地亦唔大方,你地心裡明明就係怕蝕底~又要幾時都有得玩~唔理會其他人等等
所以一直都reject
亦從來冇一個真心討論,為自己而reject
亦冇所謂既長又建立文化以作加以說明,得過講字
以上位先生亦開始唔尊重慢車同新手等
以個根本係長久以來既壞風氣!
大家要正視才對!

樓主| zivtong 發表於 2011-5-29 22:43:48 | 只看該作者
走左一個kkchung又多左個carvenchow 曲解
又講硬性...根本就唔係

這就是自私港人通病?咩都想自己先,咩都想最壞
根本冇真心去想用咩方法另大家使用場地更有效率...
carvenchow 發表於 2011-5-29 22:44:31 | 只看該作者
zivtong 發表於 2011-5-29 22:31
長久以來根本冇建立過文化
眼見既亦冇任何共識及所謂既包容
慢既比人shot 仲要比人話

協調?有...邊個應該協調邊個都未識分,快車唔係大哂,但係公家場,由你管OR訂立...我諗冇咩信心

如果你地覺得開左個局叫 HAPPY FRIDAY M車局

咁我 開多五個 叫

星期一 把星期日的餘興燃燒下去吧  火箭局
星期二 齊來把你的頂級車架比下去吧 火箭局
星期三 把你的火箭加速吧  火箭局
星期四 .....    火箭局
星期五......    火箭局

咁我係咪可以你地讓哂火箭玩車先?
carvenchow 發表於 2011-5-29 22:49:03 | 只看該作者
你開局個晚唔係你地一定係話哂事!

你見PRO-TEN D人會唔會多口 講到星期三,六 好似係佢地地頭咁?

大哥,玩車都係懂禮讓...你估玩車真係好享受射人個下咩

如果你地堅持自己我手車係唔夠高班,但係又唔會/唔想搵個原因所在

e個文化都搞都冇用
 樓主| zivtong 發表於 2011-5-29 22:54:15 | 只看該作者
自私心態人板well done
星期一至日比晒你
 樓主| zivtong 發表於 2011-5-29 22:58:01 | 只看該作者
開post就係想以工房友既會員共同達至共識
希望圍內製定好一些文化,一些規則
使場地使用更有效率

一野就起晒鋼你要玩晒七日
唔到人地話事等等...呢呢呢
我發現長久以來就係咁既文化...

哎....
kevin-ysl 發表於 2011-5-29 23:02:17 | 只看該作者
ziv兄~~~~
討論下可行性...
所有車友都明白!
佢地都有玩左多年嘅結論傢嗎!!
文化就係要時間去形成!
carvenchow 發表於 2011-5-29 23:06:54 | 只看該作者
zivtong 發表於 2011-5-29 22:58
使場地使用更有效率

點樣有效率?我覺得e加好有效率,不過有人根本完全唔識.........

我眼見,快車 1組 起步 快車2組準備

快車2組起步, pro-ten 1組準備

之後又到快車1組起步,當然有人會冇理啦

但係我完全覺得e加好有效率...係你要加鹽加醋,超簡單問題勁度複雜化囉
carvenchow 發表於 2011-5-29 23:07:34 | 只看該作者
zivtong 發表於 2011-5-29 22:58
使場地使用更有效率

原來開口埋口都係為自己個局著想...真係識做
carvenchow 發表於 2011-5-29 23:14:51 | 只看該作者
zivtong 發表於 2011-5-29 22:39
仲有一樣野,睇到個propose唔like就起晒鋼
我覺你地好無知

唔係掛 我點唔尊重新手?雖然我唔識玩車,我略懂一二幫下人睇下點解咁難玩架車

如果你地認自己係有問題,點解唔試下去解決左內部問題先呢

我好幫新人,因為我都係由e度成長.

下...你地唔係為自己星期五可以玩下車而開post講下野架咩?
Noir.KAZE 發表於 2011-5-29 23:16:46 | 只看該作者
我想問一個問題又討論一下
假設有一班人星期六放例假,得個星期五夜晚可以放車
而星期五又係m車局,但係佢地係火箭車

咁佢地星期五又玩唔玩得火箭?
定係要等到下個月轉星期五做火箭團先玩得?

如果唔硬性規定,就會同平時一樣,火箭同m車一齊
硬性規定,咁佢地咪成個月冇得玩?

咁呢個點解決?
carvenchow 發表於 2011-5-29 23:16:50 | 只看該作者
zivtong 發表於 2011-5-29 22:43
走左一個kkchung又多左個carvenchow 曲解
又講硬性...根本就唔係

香港人都真係幾自私, happy friday m車局 想霸住個JV用牙...我地唔使用架...

星期五喎
 樓主| zivtong 發表於 2011-5-29 23:16:59 | 只看該作者
carvenchow 發表於 2011-5-29 23:06
點樣有效率?我覺得e加好有效率,不過有人根本完全唔識.........

之後又到快車1組起步
依家跟本冇依樣存在~

來更星期五你會到嗎?
咁是不是加一個m車組排隊就唔會再有火箭出口術話m車阻住呢?
是不是m車組一出,火箭唔會出去呢?
carvenchow 發表於 2011-5-29 23:17:22 | 只看該作者
zivtong 發表於 2011-5-29 22:54
自私心態人板well done
星期一至日比晒你

係先好講,唔該刪左個星期五M車局佢,自己鋪碟玩啦
hinwong 發表於 2011-5-29 23:17:52 | 只看該作者
其實...公家場, 就係多人玩既, 就係主流.. 等於投票一樣....如果個場有成斑m 車起度玩緊, 1架半架. 快車, 快都冇用law, 都一定係自己左避右避...

而家你既問題係, 多人玩快車, 冇人就d 慢車姐......
ziv ching, 你係咪, 無啦啦起jv比人鬧過? 所以咁不滿??
其實一般都係自己縮嫁啦, 你慢慢行, 冇人吹得你脤嫁, 唔洗就到去b 場嫁...
我絕對相信冇人想有心射你wor..
 樓主| zivtong 發表於 2011-5-29 23:18:54 | 只看該作者
妥善安排及管理
變左要加鹽加醋,超簡單問題勁度複雜化
你要讀書自我增值才得到尊重的
這麼簡單也不懂,努力吧朋友!
carvenchow 發表於 2011-5-29 23:22:24 | 只看該作者
zivtong 發表於 2011-5-29 23:16

吓?冇? 你姐係話PRO-TEN局 D人都係三五成群 冇黎組織啦