RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: AMAT
打印 上一主題 下一主題
收起左側

邊到多車鈴睇?

樓主| AMAT 發表於 2011-8-13 23:26:58 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

PROJECT MU O的色同架車好夾,但係就係衰在唔係成粒都係果隻色......
或者都係要諗WORK或RAYS......
leoslt 發表於 2011-8-13 23:35:23 | 只看該作者
想問下17吋, earth-1, 咩價錢. 謝
ming1389 發表於 2011-8-13 23:36:15 | 只看該作者

回復 AMAT 的帖子

樓主.小心螺絲帽太出俾呀蛇足去驗..我之前就係向hk北角果邊爭d比呀sir足去驗
呀蛇話螺絲帽凸得呔出會''歐''到人.up0左幾奈''耶蘇''才甩身冇足去驗
又其事hk果邊足得最''西利''
 樓主| AMAT 發表於 2011-8-13 23:42:34 | 只看該作者
leoslt 發表於 2011-8-13 23:35
想問下17吋, earth-1, 咩價錢. 謝

我只可以講.....好貴....過千....以十七吋計.
十七吋以下可能唔駛過千......(行貨計)

不過,我用O左兩日,覺得佢同PRIMACY LC好似差唔多.
唔係A MUST,不如買PRIMACY LC.
EARTH 1 MADE IN JAPAN,淨係兌換果到去O左唔少.
不如買泰國制O既PRIMACY LC
leoslt 發表於 2011-8-14 00:06:27 | 只看該作者
四條咪要五千幾, yokoyama網頁又話慳油, 低阻力, 寧靜.
如果唔係日日出車, 換了它後幾時才可省回五千元油費.

謝AMAT 告知
 樓主| AMAT 發表於 2011-8-14 00:10:51 | 只看該作者
leoslt 發表於 2011-8-14 00:06
四條咪要五千幾, yokoyama網頁又話慳油, 低阻力, 寧靜.
如果唔係日日出車, 換了它後幾時才可省回五千元油 ...

我諗唔會慳到五千蚊油費........

至少係咪慳油......因為我係由PRIMACY 15吋換成17吋,個直徑尺數有差別.....
所以好難話係咪一定慳到油,只可以講到兩者邊個比較靜.

至於慳油與否呢,好多出面O的人用同一呎數嚟比較,都話係慳油O左,但就肯定冇五千咁多.
最多咪行多二三十公里一缸油....
 樓主| AMAT 發表於 2011-8-15 00:50:12 | 只看該作者
試O左幾日,真係好鬼後悔換O左十七吋.....
架車宜家係定呀.....因為覺得架車唔去.......

平時係六七十果到,一踩好快就上八九十.....宜家慢好多,鈍晒.....

唉.....得個靚.....唔慳油,又唔好踩.....
 樓主| AMAT 發表於 2011-8-15 14:02:40 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

無貨加成千幾蚊一套,唔駛諗~
mikewu 發表於 2011-8-15 22:45:33 | 只看該作者
AMAT 發表於 2011-8-15 00:50
試O左幾日,真係好鬼後悔換O左十七吋.....
架車宜家係定呀.....因為覺得架車唔去.......

See!!  I told you it's gonna be slower!!!  Sigh.... (I'm happy with my 14" in my new people carrier!)  
 樓主| AMAT 發表於 2011-8-15 22:53:33 | 只看該作者
mikewu 發表於 2011-8-15 22:45
See!!  I told you it's gonna be slower!!!  Sigh.... (I'm happy with my 14" in my new people carrie ...

我知會慢O的,但估唔到咁明顯.......

你果架.....要嚟載小朋友返學!?保母車呀!?哈!

AUDISPORT 發表於 2011-8-16 12:45:55 | 只看該作者
IMO.picnic點換都係肉車一部,waste $$
move7648 發表於 2011-8-16 15:51:20 | 只看該作者
AMAT 發表於 2011-8-13 23:26
PROJECT MU O的色同架車好夾,但係就係衰在唔係成粒都係果隻色......
或者都係要諗WORK或RAYS..... ...

垃圾, 7瓣, 唔見咗支卜你就頭痕
個cap好易甩, 行幾行就飛走, 甩晒都好, 5粒甩咗3粒夠你眼冤
粒鑼絲本身自己又易生銹, 銹水滴咗落隻鈴度, 開心到你死!!
 樓主| AMAT 發表於 2011-8-16 16:15:41 | 只看該作者
move7648 發表於 2011-8-16 15:51
垃圾, 7瓣, 唔見咗支卜你就頭痕
個cap好易甩, 行幾行就飛走, 甩晒都好, 5粒甩咗3粒夠你 ...

用過!?質素咁差!?

咁我都係買返WORK或RAYS似乎會好O的......
有勇冇謀 發表於 2011-8-16 16:28:19 | 只看該作者

picnic 16'吋 已夠用有突, 17'吋真係又慢又食油....
 樓主| AMAT 發表於 2011-8-16 20:52:50 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

訂O左個CAP,唔知幾時先到喇.....
同鋪頭講開,話O的人多數唔用CAP......梗係啦,要錢買......
kennethwsl 發表於 2011-8-16 22:30:05 | 只看該作者
I believe one of the reason why not using wheel cap is... it's too easy to be stolen by others. Esp. those options one.

Even original Mazda nth special wheel cap will attract ppl to steal.
 樓主| AMAT 發表於 2011-8-16 22:41:27 | 只看該作者
kennethwsl 發表於 2011-8-16 22:30
I believe one of the reason why not using wheel cap is... it's too easy to be stolen by others. Esp. ...

果個CAP係要拆O左個轆先可以拆到出嚟,唔係可以就咁隨手拆出嚟.
kennethwsl 發表於 2011-8-16 22:43:21 | 只看該作者
Oh? May be options one are better. My friend's 4 original wheel cap has been stolen by others for 3 times.....
 樓主| AMAT 發表於 2011-8-16 22:48:18 | 只看該作者
kennethwsl 發表於 2011-8-16 22:43
Oh? May be options one are better. My friend's 4 original wheel cap has been stolen by others for 3  ...

因為我係試過拆過係拆唔到.
我本身係有一個膠O既ADVAN LOGO蓋係上面.
我同事(佢睇住我套鈴裝)話睇到果個蓋係底裝上去,要拆轆先拆到.

不過,如果唔係的話,咁咪留係屋企做紀念,由得果套膠係粗用囉~哈哈!
 樓主| AMAT 發表於 2011-8-16 22:50:23 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

舊呢款就真係啪落去喇.....