RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 13824|回復: 60
打印 上一主題 下一主題
收起左側

邊到多車鈴睇?

AMAT 發表於 2011-8-11 16:07:26 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
唔要台記,要日本鈴.

邊到多款睇呢?
 樓主| AMAT 發表於 2011-8-11 16:13:30 | 只看該作者
頭先出去睇O左陣.......不過香港東區少款.......

睇到隻WORK好O岩心水,不過就睇下仲有冇多O的同價錢.......

另外見到隻ADVAN(台記扮日本)都好靚,但就得四孔唔O岩玩,17吋先有五孔喎,但隻色就我同我同事都話靚.....
炭黑偏藍,啞色,好正~

都係想搵O的炭黑色,唔要銀色或閃閃鈴.......
 樓主| AMAT 發表於 2011-8-11 16:16:12 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

呢隻WORK幾鬼靚~

邊到多WORK鈴睇?
ahho 發表於 2011-8-11 16:16:18 | 只看該作者
港島? 天后清風街興發街ADVAN Shop
九龍? 土瓜灣九龍城道ADVAN Shop(新開)
 樓主| AMAT 發表於 2011-8-11 16:20:24 | 只看該作者
ahho 發表於 2011-8-11 16:16
港島? 天后清風街興發街ADVAN Shop
九龍? 土瓜灣九龍城道ADVAN Shop(新開)

GOOD INFO~

樓主| AMAT 發表於 2011-8-11 16:30:47 | 只看該作者
問完ADVAN SHOP,鍾意果隻EMOTION 15吋得白色,16吋得古銅色.......
都可以諗下O既.......但心目中就想係啞黑鐵色........
binary 發表於 2011-8-11 17:05:42 | 只看該作者
AMAT 發表於 2011-8-11 16:13
頭先出去睇O左陣.......不過香港東區少款.......

睇到隻WORK好O岩心水,不過就睇下仲有冇多O的同價錢.... ...

May I know how much is that rim?  Your pic filename is IMG_1675.jpg.

Is it 16"?

Thanks.
Sin 發表於 2011-8-11 17:40:36 | 只看該作者
Is this guy from the advan shop?

http://hk.myblog.yahoo.com/topfinecar
 樓主| AMAT 發表於 2011-8-11 18:39:09 | 只看該作者
binary 發表於 2011-8-11 17:05
May I know how much is that rim?  Your pic filename is IMG_1675.jpg.

Is it 16"?

15或16吋啦~
 樓主| AMAT 發表於 2011-8-11 18:41:52 | 只看該作者
出完去睇......都小小失望......

因為鍾意果O的款都冇我果個尺碼......
16/6.5/114.5都比較難搵到......

WORK冇返五孔.
ENKEI就有一兩款有,但代理冇返要訂唔知到幾時.

除非我換做17吋鈴,但又覺得17吋鈴好似太大.....
一則怕晒油,二則就怕易撞花......
不過就用到205呔其實都係每邊多一吋,其實又未必真係掂到........

考慮當中......
 樓主| AMAT 發表於 2011-8-11 20:33:10 | 只看該作者
CHECK過O的WEBSITE......
無論耗油計,同埋用呔計,用16吋會係最好O既RATIO.......
不過就要諗下點搵16吋O既鈴........

要再搵下.....
hillfaihk 發表於 2011-8-11 20:39:24 | 只看該作者
回復 AMAT 的帖子

KOWLOON SIDE SAN PO KONG
CHOI HUNG RD NEAR TAI YAU ST
 樓主| AMAT 發表於 2011-8-11 20:56:12 | 只看該作者
hillfaihk 發表於 2011-8-11 20:39
回復 AMAT 的帖子

KOWLOON SIDE SAN PO KONG

好似係土瓜灣果到都有一堆,得閒又去睇下先.......
smallpig668 發表於 2011-8-11 22:09:49 | 只看該作者
買鍛呤啦,又輕又硬,又慳油。
 樓主| AMAT 發表於 2011-8-11 22:30:20 | 只看該作者
smallpig668 發表於 2011-8-11 22:09
買鍛呤啦,又輕又硬,又慳油。

呢個問題問過啦,唔會慳到好多油O架.
除非你一年踩到上兩萬公里,唔係的話慳唔到幾百.....都唔夠買鈴錢.
 樓主| AMAT 發表於 2011-8-12 22:21:21 | 只看該作者
最後結果.......

17寸 ADVAN加EARTH 1呔.......用返205果個RATIO........

不過換完返嚟.....起步果下力係弱O左,冇咁推背(大油下),之前佢一波轉二波果時係會CHOK一CHOK,宜家冇O左果下.....但係覺得冇咁去....
路感明顯強O左,即係...."登"O左.....不過過路膊果O的就感覺差唔多......

至於安靜度.....EARTH 1比PRIMACY LC更靜

今鋪真係出晒血......
ming1389 發表於 2011-8-12 22:35:09 | 只看該作者
錦田大把任揀
 樓主| AMAT 發表於 2011-8-13 23:02:39 | 只看該作者
搵日換埋電鍍藍螺絲帽,咁就想換O既都換完.....
PROJECT U果隻色都幾鍾意.......不過好似唔係成支都係果隻藍.....
ming1389 發表於 2011-8-13 23:16:51 | 只看該作者

回復 AMAT 的帖子

點解唔換18吋呢?環惦都要洗$
不過台記d令好易上博撞烈.我有人用過''台記''rays一上博令烈開0左.要即時換呔
新裝上.行0左2星期都冇.
 樓主| AMAT 發表於 2011-8-13 23:25:09 | 只看該作者
ming1389 發表於 2011-8-13 23:16
回復 AMAT 的帖子

點解唔換18吋呢?環惦都要洗$

你如你問點解唔換架法拉利啦.

胎唔係台記係日本嚟.
鈴就係有代理ADVAN O既鋪到買O既台記,間鋪都係大鋪,
佢係咁話唔駛買到日本,呢隻台記質量好好,咁有問題咪嘈佢.