RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6380|回復: 79
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手入手mini-z 同大把問題,高手指教

tobychu312 發表於 2011-8-13 21:34:13 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟想想入手一mini-z,100%新手
mr-03,ma015or awd定啱新手(控制同改裝)
Ma015 是四驅車,awd 既後繼車嗎?
Ready set 定砌勁d ?
預算幾錢
我想lin 車又飄移,但awd 訂彎好d
邊到買好d,平d $.$,多部件
mr03 既tikitiki mode 係咩
可以在家地磚玩嗎?
改裝幾錢
pcm 可信嗎,見人人都-.-"
ming1389 發表於 2011-8-13 21:56:12 | 只看該作者

回復 tobychu312 的帖子

015易返同易甩尾.新手味必玩得惦.awd..行4驅易上手d總之015...02同03''石''得唔好''因為係行後驅.又係易狂甩尾
Alotom 發表於 2011-8-13 21:58:30 | 只看該作者

"Ma015 是四驅車,awd 既後繼車嗎?"
     MA015 即係 AWD

"Ready set 定砌勁d ?"
     除左 MR02EX 外,03同 AWD 無 READY SET
d.s 發表於 2011-8-13 22:06:12 | 只看該作者
ming1389 發表於 2011-8-13 21:56
回復 tobychu312 的帖子

015易返同易甩尾.新手味必玩得惦.amd..行4驅易上手d總之015...02同03''石'' ...

Sorry,我想問你究竟分唔分得清: MR015同埋MA015兩者有乜分別??
另外amd係咪CPU牌子??
ming1389 發表於 2011-8-13 22:19:09 | 只看該作者
回復 d.s 的帖子

MA-015 係 AWD (MA-01) 的改良版,剛剛新出,但改良部份唔多,只係將電路版升級。
所有 MR系 (MR-01, MR-015, MR-02, MR-03) 都係後驅車,MR 的 R 係 Real (後)的意思。
MA 系 (MA-01, MA-015) 係AWD, MA 的 A 係 All Wheel Drive 的意思。
 樓主| tobychu312 發表於 2011-8-13 22:21:51 | 只看該作者
SORRY 打錯
 樓主| tobychu312 發表於 2011-8-13 22:24:33 | 只看該作者
點解015 同03 一樣,有分mm hm...
 樓主| tobychu312 發表於 2011-8-13 22:27:18 | 只看該作者
最好對新手入手黎港,邊隻好d
 樓主| tobychu312 發表於 2011-8-13 22:35:58 | 只看該作者
預算(計算改裝在內)幾錢?
015 是四驅車的話, 飄移不比awd差,但速度如何,比awd 快?
OoCIRCUSoO 發表於 2011-8-13 22:49:21 | 只看該作者
tobychu312 發表於 2011-8-13 22:35
預算(計算改裝在內)幾錢?
015 是四驅車的話, 飄移不比awd差,但速度如何,比awd 快?

MR015不是MA015~~~不要看錯..........

((015 是四驅車的話, 飄移不比awd差,但速度如何,比awd 快?))

MA015是四驅車=AWD~~~SET的好可以很快.......速度同MR03不分上下.......

likinwa 發表於 2011-8-13 22:56:29 | 只看該作者
我有部mini-z想放~你有興趣可以add我
OoCIRCUSoO 發表於 2011-8-13 22:57:43 | 只看該作者
有片睇~

轉自~台灣zclub
 樓主| tobychu312 發表於 2011-8-13 23:04:36 | 只看該作者
新手可以駕馭MA015 嗎
budget 連有必要既改裝幾多錢
likinwa 發表於 2011-8-13 23:12:59 | 只看該作者
你預幾錢~我有部新既ma015想賣~買左幾日~但唔好誤會~唔係部野有問題~只係我想轉玩大車
 樓主| tobychu312 發表於 2011-8-13 23:16:22 | 只看該作者
改OR 未改,開左未,有冇控?你開價
likinwa 發表於 2011-8-13 23:22:45 | 只看該作者
ma015原裝車~咩都未改~有一套啤鈴~但未裝~之後就一個kt18遙控~之後一個gtr35車殼~同埋4條飄移吠~真係買左幾日~個gtr殼仲係今日先買~不過一買番黎試下玩一陣~車頭撞有一小條仔花痕~成架車我保證100%新~全部1千蚊~你有興趣可以影d相sd俾你睇下~再唔係你可以add我msn傾:[email protected]
d.s 發表於 2011-8-13 23:36:23 | 只看該作者
likinwa 發表於 2011-8-13 23:22
ma015原裝車~咩都未改~有一套啤鈴~但未裝~之後就一個kt18遙控~之後一個gtr35車殼~同埋4條飄移吠~真係買左幾 ...

[試下玩一陣~車頭撞有一小條仔花痕~成架車我保證100%新]  ??
成架車保證100%新=試下玩一陣+車頭撞有一小條仔花痕??

咁....鋪頭完全未開封果d係咪叫150%新???
我有d亂....
d.s 發表於 2011-8-13 23:38:43 | 只看該作者
ming1389 發表於 2011-8-13 22:19
回復 d.s 的帖子

MA-015 係 AWD (MA-01) 的改良版,剛剛新出,但改良部份唔多,只係將電路版升級。

咁照你之前講係咪015易返同易甩尾??
而amd就好易上手??
另外你未答我amd係......???
ming1389 發表於 2011-8-13 23:39:20 | 只看該作者

回復 d.s 的帖子

awd姐係4驅....................
d.s 發表於 2011-8-13 23:43:03 | 只看該作者
ming1389 發表於 2011-8-13 23:39
回復 d.s 的帖子

行4驅....................

哦~原來 amd 係行4驅嘅....thanks~
不過我響Kyosho官網都揾唔到 amd 車架個樣....
AWD就有....
師兄可否影部行4驅嘅 amd 比小弟開下眼界嘛??