RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: cherwowo
打印 上一主題 下一主題
收起左側

JV嘅死亡燈柱

georgej 發表於 2011-8-25 14:26:41 | 只看該作者
回復 cherwowo 的帖子

你未見過搖控車起飛?可以比你試下又何妨.我都起飛過10幾次.至於點起飛.你可以親身體驗一下.
吾好題外話.幾時攪掂D設施.我真係怕你吾笑我.或者由你來TOT都沒所謂.哈哈
 樓主| cherwowo 發表於 2011-8-25 14:33:27 | 只看該作者
嘩,有人好興呀

唔好除便向D三唔識七嘅人透露個人資料,尤其係網上,媽咪教嘅
timtim28 發表於 2011-8-25 14:46:58 | 只看該作者
唔該講D有建設性既野啦!攪到好似開片咁,大家都係想討論吓改善個埸問題啫!
 樓主| cherwowo 發表於 2011-8-25 14:49:39 | 只看該作者
好好好,我講sorry先,離左提,我都係想討論吓改善個埸問題啫。
georgej 發表於 2011-8-25 19:16:38 | 只看該作者
哈哈,完全吾會興.車就遇左比佢TOT,點知有人縮,聲大大冇貨賣,都沒辦法啦.一直都係反對D所謂流動性但不確定安全設施.問一個假設性後果就咁大反應.
在石屎位同白線之間,拉一條長的黑冷氣豬腸膠.又會吸收撞力,又吾會反彈車輛出直路.
只是玩完有存放問題.
 樓主| cherwowo 發表於 2011-8-25 19:48:20 | 只看該作者

哈哈,車你自己Tot啦,係你自己話撞海棉會Tot車,話㗎車會飛,唔係我,你咪自己表演俾人睇囉。我係街到見到癡線老,係會行開D,費事俾佢hi到,整烏糟自己,話知佢噏乜

你係乜人,心裡立場係乜,自私唔自私,大家應該會睇到㗎啦。你係JV千奇唔好撞,唔係我驚有人拍手。

p768syk 發表於 2011-8-25 20:16:08 | 只看該作者

你睇下我d post點起飛LA
http://bbs.rc-evo.com/forum.php?mod=viewthread&tid=224289
http://bbs.rc-evo.com/forum.php?mod=viewthread&tid=223565
天水圍個場玩有刷都這樣
JV同天水圍個設計一樣垃圾

登錄/註冊後可看大圖

Photos come from:http://kkchung.pixnet.net/blog

政府已經認定香港教育徹底失敗, 政府睇死大家必定要犯規, 因而設計"官員口中專業"的防治機關, 不論單車徑上的石柱, 扶手電梯前的鐵柱, 公園長凳上的鐵框以及遙控車場上的角鐵, 但對正常使用者卻是死亡陷阱
gapgap 發表於 2011-8-26 10:03:38 | 只看該作者
回復 的帖子

"官員口中專業" !!!!!!
專業唔係話有就有,要讀多好多年書(4年),做好多實習(3-4年),重要考牌先有依個專業資格(2年),全部國際認可!!!!!
你咁醒,起度話人唔專業,你有認真去研究過嗎????你有參考過人地D經驗嗎????你有顧及所有人嗎???? 定係你靜係覺得咁樣的設計不方便你,你就用你D低能想法去批評人嗎?????

單車徑上的石柱--唔用堅硬物料,咁單車失控衝落D行人度會點呀!!!
手電梯前的鐵柱--唔裝鐵柱,比D運輸佬送貨咁又點,過重出意外咁又點
公園長凳上的鐵框---唔裝鐵框,變晒露宿者的天堂,你地班大帝又投訴..
遙控車場上的角鐵---唔裝角鐵,D車會唔會亂Q咁飛個線,攪到D遵守規則的跟線行的車TOT 車咁有點呀!!!如果你係個架跟線行的車,比人飛個界TOT 左你又會點呀???唔用角鐵,咁用咪野物料好呀??有咪野物料何以日曬雨林唔死架??

又無諗過,又無研究,自已覺得唔迎合你個人需要,就話人地唔專業,死亡陷阱。
容小弟直言,你真係好很無知.....................
p768syk 發表於 2011-8-26 11:17:15 | 只看該作者
gapgap 發表於 2011-8-26 10:03
回復 泉 的帖子

"官員口中專業" !!!!!!

用角鐵咁一定TOT 車

單車徑必定與人爭路, 送貨升降機欠指示, 途人很愛訓長凳, 玩遙控車的最愛唔跟賽道走....從此通通都禁 , 專業設計失誤便不成立, 因此而受傷損失的人也是理所當然的
l學校裡到底教什麼, 世上只剩角鐵麼, 我最希望港鐵發揮"專業"的精神, 車門邊物料改用角鐵, 阻止賤人衝車門, 這樣便可省去月台助理及嘈吵的車箱廣播, 維持車務正常運作
gapgap 發表於 2011-8-26 15:44:55 | 只看該作者

回復 的帖子

(玩遙控車的最愛唔跟賽道走)...咁你駛咪山長水遠去JV ,周街亂放咪得lo....哥仔...
重有,而家全香港全世界都係專業大Q晒ca la, 咁唔滿意,不如去出家la ,可以與世隔絕...

現實就是現實,無論你今日講到如何有道理,如何有見地,都唔會有人彩Q你,因為全部都是你覺得,你認為,豪無事實根據,無分析,齋講!!!!

香港只自以為專業大Q晒專業就是說服大家接受現況
大家請尊重大Q晒的專業專業就是最好最可行的成果
師傅東 發表於 2011-8-27 10:04:02 | 只看該作者
TRF418 發表於 2011-8-24 10:40
你不如建議澳門東望洋賽道旁邊的防撞欄改到好似JV咁設計啦, 即是加一列列方角石屎做防撞 , 情況同JV一樣之 ...

都唔知你up乜春!
車撞到嘢就梗係爛嘢0架啦!
澳門條track係街嚟0架聰明仔!
師傅東 發表於 2011-8-27 10:49:17 | 只看該作者
timtim28 發表於 2011-8-23 21:38
好多人都係為左反對而反對!個場安全D絶對可以所有人都受益,唔好以為高手就無意外出起事來冼拿都要死!

唔好攞Senna嚟比!佢人都死咗嘞!
依家係講緊遙控模型車!
會死啲乜嘢人??
師傅東 發表於 2011-8-27 11:38:06 | 只看該作者
同各位分享一下以前一位玩off road buggy師兄往事....................
大約五、六年前,天水圍仲有個off road 場,我哋呢啲死老嘢就梗係得閒都喺度玩車0架啦!
場地初期因各種原因而未達至完善,係可以理解嘅。
場中有一對被稱作 "奪命孖jump"嘅連續跳台,因恐防沙泥容易流失,場主就响jump台表層蓋上英泥沙漿及碎石粒混合作保護jump台!
我見呢位師兄都相當熱誠咁去逢假日就去玩,
有一日,見佢同場主密密斟咁,我就八吓啦!
原來嗰位師兄向場主投訴jump台表面太硬,車跳唔過好容易爛嘢!
同埋佢自己成日反車要上上落落咁執車仲辛苦過擔泥咁話!

呢個post令我就諗起呢位師兄!
但佢今日已經玩得相當唔錯,
起碼唔使擔泥先!!
哈!
georgej 發表於 2011-8-27 12:20:44 | 只看該作者
回復 師傅東 的帖子

心目中.總之撞牆拆牆.撞柱拆拄.引 用其中一師兄的語句"網上聲大大.去到車場無貨賣"
carven.chow 發表於 2011-8-27 21:05:59 | 只看該作者
接受意見係應該,但各位師兄可唔可以把自己的技術提升一點好嗎?
georgej 發表於 2011-8-27 21:19:52 | 只看該作者
回復 carven.chow 的帖子

點樣可以吾起飛呢,吾想表演比人睇..哈哈.繼續做井底.
carven.chow 發表於 2011-8-27 21:33:37 | 只看該作者
我開頭咩都唔識,都係慢慢學番黎,例如行唔直會唔會關車事呢,定係電子野出問題呢...
之後慢慢到想試下攻灣,例如早左入搞到上紅白之後cup左...
由e d經驗慢慢去提升自己

但e加好似玩埋唔夠幾次就要人地遷就自己,唔通條TRACK唔岩我走就叫人改TRACK啦喎