RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: max1210
打印 上一主題 下一主題
收起左側

唔識玩電車既人應該買咩車好呢?

AMAT 發表於 2006-9-20 22:48:01 | 只看該作者
我建議係咁.....

買...

TB02
V16電變
FUTABA MJ成套
加兩排IB 3000電
再加一部二手差機如CDC 6.0

應該差不多二千蚊.
12仔 發表於 2006-9-20 23:06:09 | 只看該作者
一係唔買 , 一買就415MSX啦 , 好似有師兄所講 , 一買就買部好D , 最多分開買ma ^_^
買部靚車玩 , 技術都好D架 !
AMAT 發表於 2006-9-20 23:07:07 | 只看該作者
原帖由 12仔 於 2006-9-20 23:06 發表
一係唔買 , 一買就415MSX啦 , 好似有師兄所講 , 一買就買部好D , 最多分開買ma ^_^
買部靚車玩 , 技術都好D架 !

係囉!不如唔好玩遙控車啦!玩真車啦!一買仲要唔好買O的平車,要買架BENZ甚至係ROYCE.....
12仔 發表於 2006-9-20 23:14:55 | 只看該作者

回復 #19 herbert1 的帖子

無錯, 一分錢一分貨 , 要玩就買部最貴差機啦 , 買車起碼要過$3000才似樣的 , 千其唔好買TT01, TA05 , TB0x... Off Road 就千奇唔好買 WW 2000 , lunch box 等等 , 幾舊水的車根本就係玩具 , 只有小朋友才玩的 , 如果你係新手, 應該有個似樣的新開始 , 信我啦 , 千奇唔好買平車 , 平野無好 , 高手都唔會玩平車啦 , 玩得平車都練不到好技術的 , 總之一句講晒 : 平野無好 , 好野不會平 , 高手不會玩平車 , 係咁多.
至於我就無玩車好耐la ^_^
12仔 發表於 2006-9-20 23:15:42 | 只看該作者

回復 #23 AMAT 的帖子

對呀對呀 ^_^
SPOONACCORD 發表於 2006-9-20 23:27:20 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-9-20 23:07 發表

係囉!不如唔好玩遙控車啦!玩真車啦!一買仲要唔好買O的平車,要買架BENZ甚至係ROYCE.....

點解唔買lotus jack
12仔 發表於 2006-9-20 23:29:39 | 只看該作者
點解唔買起Yokomo , Associated , HPI , Tamiya 是彈一間車廠呢?
leewui 發表於 2006-9-20 23:35:23 | 只看該作者
唔好用TT01呀,唔好架,用TB02啦,想用中轴车就呀
 樓主| max1210 發表於 2006-9-21 17:37:33 | 只看該作者
原帖由 12仔 於 2006-9-20 23:14 發表
無錯, 一分錢一分貨 , 要玩就買部最貴差機啦 , 買車起碼要過$3000才似樣的 , 千其唔好買TT01, TA05 , TB0x... Off Road 就千奇唔好買 WW 2000 , lunch box 等等 , 幾舊水的車根本就係玩具 , 只有小朋友才玩的 , 如 ...

SORRY,我諗我既金錢唔足夠買過3千既車,有冇d小朋友車好的?
 樓主| max1210 發表於 2006-9-21 17:39:35 | 只看該作者
原帖由 herbert1 於 2006-9-20 20:57 發表
TA05------------$7XX
V16電變--------$300
IB3000電-------$120
APEX叉機------$4XX
MJ控連sever---$3XX
噴油--------------$25

個人認為最抵玩既組合 , 大約2000蚊......夠你玩........

噴油是用黎做什麼的?
我諗我星6會去買,有冇鋪頭資料?係旺角邊度多呢?
整一架車要咩工具(螺絲刀等等)
HIN 發表於 2006-9-21 17:47:47 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-9-20 22:48 發表
我建議係咁.....

買...

TB02
V16電變
FUTABA MJ成套
加兩排IB 3000電
再加一部二手差機如CDC 6.0

應該差不多二千蚊.

TB02好!600蚊~平過同級TA05..質素好過TT01,,又好撞,,GOOD!!
herbert1 發表於 2006-9-21 20:02:03 | 只看該作者
TA05新款車喎.......TB02都出左幾耐 , 都係睇你想玩軸車定帶車啦...........
 樓主| max1210 發表於 2006-9-22 04:00:46 | 只看該作者
噴油是用黎做什麼的?
我諗我星6會去買,有冇鋪頭資料?係旺角邊度多呢?
整一架車要咩工具(螺絲刀等等)
 樓主| max1210 發表於 2006-9-22 22:03:15 | 只看該作者
問多d野,聽日買喇
買咩電好?ta-05
有冇限要用咩差機
係咪買ta05+控+電+差機+油就得
AMAT 發表於 2006-9-22 22:10:32 | 只看該作者
原帖由 max1210 於 2006-9-22 22:03 發表
問多d野,聽日買喇
買咩電好?ta-05
有冇限要用咩差機
係咪買ta05+控+電+差機+油就得

買油?買咩油?

差機最好買好小小囉....唔係O的電唔襟玩.....尤其係INTELLECT牌電....但奈何佢O既3000同3300電係最平.....
五六百蚊以上係走唔甩.....至少都要買到去CDC 6.0.....
所以我建議你係二手區睇下有冇人放PITBULL呀,CDC6.0呀,MUCH MORE等等,佢地二手價都係六百零七百蚊咁上下.
chan_ka_Lung 發表於 2006-10-1 01:36:27 | 只看該作者
對,一是不玩,玩就好的,